خبرگزاری شبستان-اصفهان:
اصفهان که به نصف جهان شهرت دارد و آمیزهای از میراثهای فرهنگی باشکوه و طبیعت زیباست،پیشینهای به قدمت تاریخ تمدن و فرهنگ ایران دارد، این شهر که آثار متعدد و با ارزشی را از دورههای مختلف تاریخی در خود جای داده بیشتر به موزهای هنری – تاریخی – طبیعی میماند که دیدن آن آرزوی هر گردشگر داخلی و خارجی است.
مساجد در تعالیم دینی نقش و جایگاه مهم و اساسی داشته و دارد و از ابتدای اسلام تا عصر حاضر پایگاه اصلی برای تصمیم گیری ها به ویژه در مسائل اعتقادی بوده است.
مساجد در تربیت نیروی انسانی بهترین کانون سرمایه گذاری است که با کمترین هزینه،سود سرشاری را عاید کشور می کند و مساجد به عنوان یکی از مهمترین و معنوی ترین رسانه ها نه تنها در گذشته و در طول تاریخ در جهت سیانت از اسلام مهم بوده و این نقش در عصر حاضر بسیار مهمتر جلوه گر شده است.
*4 هزار و 915 مسجد در سطح استان اصفهان فعالیت میکنند
حجت الاسلام صالحیان، مدیر اجرائی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت: اگر چه در استان اصفهان، 4 هزار و 915 مسجد وجود دارد اما هنوز کمبود یک هزار و 600 مسجد در استان احساس میشود و این نشان می دهد که نیازمند نهضت مسجد سازی هستیم.
وی تصریح کرد: دولت با ایجاد تسهیلات مناسب در راستای ساخت مساجد میتواند گام موثری را در راستای رفع کمبود مسجد بر دارد.
حجت الاسلام صالحیان تصریح کرد:دولت میتواند با اختصاص زمین مناسب، معافیت پرداخت بیمه ساختمانی و ایجاد تسهیلات در زمینه نیازهای فنی و مهندسی در ساخت مساجد و رسیدن به استاندارد با خیران همکاری کند.
*400 مسجد تاریخی در استان زینت بخش نصف جهان
شهرام امیری، مسئول روابط عمومی میراث فرهنگی استان اصفهان با اشاره به 400 مسجد تاریخی در استان به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت: بیشترین مساجد تاریخی در شهرستان های اصفهان و کاشان وجود دارد.
وی گفت: مسجد جامع نطنز،مسجد جامع گلپایگان، مسجد جامع خوانسار، مسجد جامع روستای ابیانه، مسجد جامع روستای گاج، مسجد جامع دشتچی، مسجد جامع شهر گز، مسجد جامع شهر سین، مسجد جامع ورزنه، مسجد جامع برسان و مسجد جامع اصفهان از معروفت ترین مساجد تاریخی استان هستند.
امیری افزود: در یک پروژه مرمتی در حدود 120 مسجد تاریخی در کلیه شهرستان های استان مرمت شدند.
مسجد جامع عتیق، اولین مسجد جهان اسلام ثبت شده در فهرست میراث جهانی
وی با بیان اینکه مسجد جامع عتیق اصفهان یکی از مهمترین آثار معماری ایرانی به شمار میرود، گفت: این مسجد گنجینهای از هنرهای معماری ایرانی که دورههای مختلف تاریخی را در برمی گیرد و در سال 1310 با شماره 95 در فهرست آثار ملی ایران جای گرفت.
امیری تصریح کرد: مسجد جامع عتیق اصفهان اولین مسجد جهان اسلام است که از بین 57 کشور اسلامی در فهرست میراث جهانی ثبت شده است.
وی افزود: این مسجد در سی و ششمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو در شهر«سن پترزبورگ» روسیه توانست صفت جهانی شدن را از آن خود کند.
امیری با بیان اینکه سه مسجد در استان اصفهان در فهرست میراث جهانی ثبت شده اند، گفت: مسجد جامع عتیق، مسجد امام(ره) و مسجد شیخ لطف الله به ثبت جهانی رسیده اند.
وی تصریح کرد: مسجد شیخ لطفالله از شاهکارهای معماری و کاشیکاری قرن یازدهم است و به فرمان شاه عباس اول در مدت 18 سال بنا شده است و سر در معرق این مسجد تا پایان سال 1011 ساخته شده و اتمام ساختمان و تزئینات آن در سال 1028 قمری پایان یافت.
امیری گفت: مسجد امام، تنها مسجد در دنیاست که در تمام اجزایش هیچگونه تقارن و همانندی به چشم نمیخورد؛این مسجد در ضلع جنوبی میدان نقش جهان اصفهان واقع است و در زمان صفویان، برای اقامه نماز جمعه توسط شاه، درباریان و مردم عامه ساخته شد.
پایان پیام/
نظر شما