به گزارش خبرنگار شبستان، نشست خبری رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به مناسبت هفته دولت و آغاز دهه کرامت و برنامه های بخش بین الملل جشنواره امام رضا (ع) در نمایندگی های فرهنگی خارج کشور با حضور ابوذر ابراهیمی ترکمان رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، واعظی دبیر بخش بین المللی جشنواره امام رضا (ع) و سیدجواد جعفری مدیرعامل بنیاد امام رضا (ع) ظهر امروز 4 شهریور در محل این سازمان برگزار شد.
ابوذر ابراهیمی ترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این نشست در دو بخش برنامه های دهه کرامت و جشنواره بین المللی امام رضا (ع) و همچنین برنامه های هفته دولت را برشمرد.
وی درباره جشنواره بین المللی امام رضا (ع) گفت: این جشنواره شش سال است که به صورت بین المللی برگزار می شود که به همین دلیل ما عهده دار بخش بین الملل آن هستیم و یکی از اهداف ما در برگزاری آن بومی سازی جشنواره است که تا حدودی به این مهم رسیده ایم و دامنه جشنواره امام رضا (ع) به 75 کشور گسترش یافته است.
وی خاطرنشان کرد: پیش بینی می کنیم در جشنواره های بعدی کشورهای بیشتری به این جمع اضافه شوند. امسال در دوازدهمین دوره این جشنواره از هشت کشور جهان میزبان خادمان فرهنگ رضوی هستیم که از جمله این کشورها می توان به گرجستان، پاکستان، سوییس، لبنان، ماداگاسکار و اسپانیا اشاره کرد.
ابراهیمی ترکمان در ادامه توضیح داد: در این راستا بیش از 200 بسته فرهنگی شامل کتاب، پوستر حرم امام رضا (ع) و محصولات دیجیتال به کشورهای مختلف ارسال کردیم. همچنین 1500 تابلوی عکس نمایشگاهی به جامعه المصطفی العربیه اهدا کردیم و 880 تابلوی عکس رضوی به رایزنی های کشورها ارسال کردیم. همچنین 300 فیلم مستند با موضوع رضوی و با زیرنویس و ترجمه های مختلف به مناطق مختلف ارسال کردیم. همچنین سریال ولایت عشق را نیز در اختیار رایزنی های فرهنگی مان قرار دادیم.
وی گفت: امسال برای اولین بار در حوزه خارجی فعالیت هایی انجام دادیم؛ به همین منظور ایرانیان خارج از کشور را درگیر جشنواره بین المللی امام رضا (ع) کردیم و در دو بخش خاطره نویسی و شعر با موضوع رضوی که در هر حوزه سه نفر برگزیده اعلام شدند و به نفرات اول تا سوم به ترتیب 1000، 500 و 300 دلار جایزه خواهیم داد.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در بخش دیگری از این نشست درباره عملکرد سازمان فرهنگ و ارتباطات به مناسبت هفته دولت طی سخنانی گفت: دولت یازدهم فعالیت های فرهنگی را سرلوحه خود قرار داده است و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز این توفیق را داشت که در رویکرد جدید دولت به چند نکته توجه کند اول بسترسازی قانونی برای روابط تعاملی بین کشورها است که در راستای تحقق این هدف در چند ماه گذشته شش سند همکاری در این خصوص به منظور آغاز روابط فرهنگی با کشورها امضا شده است. همچنین ما در طول چند ماه گذشته زمینه های امضای تفاهم نامه های جدیدی را نیز ایجاد کرده ایم؛ دوم لزوم توجه به بخش جهان بدون خشونت و افراطی گری است که آقای رییس جمهور در مجمع جهانی سازمان ملل این طرح را مطرح کردند که به همین منظور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بیش از 200 عنوان برنامه را با رویکرد این طرح اجرایی کرده است.
وی ادامه داد: نکته دوم توجه به دوره های زبان آموزی است که امسال هشتادمین دوره آن را با همکاری بنیاد سعدی برگزار کردیم. مورد چهارم توجه به مقوله ترجمه معکوس است و ما امروز در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بیش از هفت هزار فایل کتاب های ترجمه شده را گردآوری کرده ایم که آنها را به کتابخانه دیجیتال تبدیل خواهیم کرد و همچنین در این راستا توانستیم با کتابخانه های دیجیتالی جهانی ارتباط برقرار کنیم.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در پایان سخنانش عنوان کرد: مورد پنجم تبدیل سازمان فرهنگ و ارتباطات به تنها ارگان ترویج دهنده فرهنگ ایرانی اسلامی است که اخیرا به این منظور تفاهم نامه ای را با آقای سلطانی فر رییس سازمان میراث فرهنگی امضا کردیم به این منظور که رایزنی های فرهنگی ما به عنوان نمایندگی میراث فرهنگی در کشورها فعال باشند. نکته آخر توجه به هم افزایی با دیگر سازمان های فرهنگی کشور است که به این منظور با بیش از 40 نهاد فرهنگی جلسه داشتیم و در حال توافق برای عرضه محصولات فرهنگی به خارج کشور هستیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری که درباره خادمان فرهنگ رضوی سوال پرسید، گفت: سهیل اسعد از اسپانیا به عنوان خادم فرهنگ رضوی بخش بین الملل و سیروس مقدم به عنوان خادم فرهنگ رضوی از داخل کشور معرفی خواهند شد.
پایان پیام/
نظر شما