عدم تناسب خانه‏ های فرهنگ با نیاز مردم/ فعالیت 7 حوزه علمیه استان در امکان استیجاری

خبرگزاری شبستان: مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان‏جنوبی گفت: در حال حاضر 27 حوزه علمیه در استان فعال است که از این تعداد هشت حوزه دارای ساختمان و هفت حوزه دیگر نیز در مکان استیجاری قرار دارند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حجت الاسلام کاظم لطفیان امروز عصر (4 شهریور) در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه خراسان جنوبی که با حضور دکتر نوبخت، معاون رئیس جمهور برگزار شد، گفت: هم‏ اکنون بسیاری از حوزه‏ه ای علمیه خراسان جنوبی با مشکل تامین زمین برای احداث ساختمان مواجه هستند.

 

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی طی چند سال‏های گذشته از آسیب‏های اجتماعی که بنیان خانواده را تهدید می‏ کند در امان نمانده است، گفت: پدیده‏ های شومی همچون مواد مخدر، نفوذ شبکه‏ های رنگارنگ در فضای مجازی و ماهواره‏ برای ضربه زدن به هویت فرهنگی و اسلامی مردم در این منطقه در حال پیشرفت است که نباید از آن غافل شویم.

 

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی به 460 کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان اشاره کرد و گفت: برنامه ریزی برای جلوگیری از مهاجرت نیروهای دلسوز و انسجام بخشی به آنان و نیز توجه به مساله اشتغال پایدار در مرز برای این منظور مهم است که دولت باید بدان توجه ویژه کند.

 

لطفیان با اشاره به اینکه هم‏ اکنون خراسان‏ جنوبی در زمره متدین‏ ترین و امن‏ ترین استان‏های کشور قرار دارد، افزود: این مهم به برکت تقویت شبکه نیرومند مبلغ، وجود بقاع متبرکه و امامزادگان، هیات های مذهبی و تشکلهای دینی و مراکز و مساجد و مراکز قرانی استان حاصل شده است.

 

سرانه کتابخانه به جمعیت در استان بسیار ناهمگون است

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی با وجود پیشینه درخشان فرهنگی و علمی و تحصیل هزاران دانشجو و طلبه و دانش آموز، متاسفانه هنوز هم مشکل نبود یک کتابخانه عمومی بزرگ را دارد، اظهارداشت: در حال حاضر سرانه کتابخانه به جمعیت این استان بسیار ناهمگون است.

 

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی تاکید کرد: انتظار می رود که احداث یک کتابخانه مرکزی در مرکز استان یکی از دستاوردهای این سفر باشد.

 

لطفیان با بیان‏ اینکه هم‏ اکنون متوسط پوشش شبکه های دیجیتال در کشور 85 درصد است، گفت: این میزان در خراسان جنوبی تنها 69 درصد است.

 

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 200 روستای استان فاقد برخورداری از هر گونه دریافت شبکه‏ های تلوزیونی است، اظهارداشت: تعداد 90 روستا در خراسان جنوبی فاقد هرگونه دریافت شبکه صدا و سیما است، لذا انتظار می رود با توجه به هم مرز بودن این استان با افغانستان توجه ویژه ‏ای به این مهم شود.

 

لطفیان سرانه فضای فرهنگی خراسان جنوبی نسبت به کل کشور را پایین‏ تر عنوان کرد و گفت: خراسان جنوبی هم‏ اکنون از فقر زیر ساخت‏های فرهنگی به شدت رنج می‏ برد تا جایی که در حال حاضر تعداد خانه های فرهنگ استان با نیاز مردم تناسبی ندارد.

 

وی با بیان اینکه نسبت دانشجو به شهروند در خراسان جنوبی یک به پنج است، گفت: دولت باید به تقویت نهادهای حوزوی و دانشگاهی به عنوان قطب نگه داشت نیروی انسانی در منطقه مرزی و محروم شرق کشور در راستای جلوگیری از مهاجرت بی ‏رویه مردم توجه جدی داشته باشد.

 

پایان پیام/

کد خبر 396929

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha