به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، مسعود شفیعی، سرپرست دانشگاه فنی و حرفهای کشور عصر دیروز (9 شهریور) در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: هر دانشگاه در جامعه ماموریتی دارد ولی در کلان دانشگاهها این ماموریت به دو موضوع تقسیم میشود، دانشگاههای عرضه محور به معنای تولید علم و ارائه تئوریهای علمی به دانشجویان و در گروه دوم دانشگاههای کار آفرین و تربیت نیروی کار آمد است که موضوع کارآفرینی رسالت دانشگاه فنی حرفه ای است.
وی تصریح کرد: دانشگاه کارآفرین یعنی نباید تنها دنباله رو باشد بلکه باید زمینههای مناسب را در کشور ایجاد کند، دانشجو بتواند نیازهای بازار را برآورده کند و میتوان گفت دانشجو در این سیستم باید ایده را به یک فرآیند تبدیل کند و در مسیر توسعه کشور به کار گیرد.
شفیعی افزود: ماموریت بسیاری از دانشگاههای کشور تغییر پیدا کرده است، برای مثال دانشگاههای پلی تکنیک نیازهای کشور را برآورده میکردند اما در شرایط فعلی این موضوع تغییر پیدا کرده چرا که در وزارتخانهها دانشجویان خوب دانشگاهها، حضور ندارند تا با ارائه ایده های خود راهکار های اساسی را بکار گیرند.
سرپرست دانشگاه فنی و حرفهای کشور گفت: پروژههای بزرگ نیاز به تکنسینهای بزرگ دارد پس این موضوع باید توسط دانشگاههای فنی و حرفهای کشور به جامعه تزریق شود و در این زمینه باید گفت وظیفه اصلی ما تربیت نیروهایی متخصص جامعه است.
وی گفت: بررسی ایدههای شکست خورده زمینه رشد و تعالی جامعه را مساعد میکند چرا که از هر 100 هزار تحقیق ممکن است یک مدل از آنها به نتیجه برسد و در این زمینه باید پروژههای تحقیقاتی را عملیاتی کنیم.
شفیعی با اشاره به اینکه تاکید مقام معظم رهبری به کار آفرینی و بکار گیری جوانان ما را متوجه این مسئله می کند که گره حل مشکل بیکاری کشور در دست دانشگاههای فنی و حرفه ای است، افزود: ما در کشور باید فوق دیپلمهای خود را قبل از کارشناسی به بازار کار هدایت کنیم و این یک نیاز غیر قابل انکار است.
سرپرست دانشگاه فنی و حرفهای کشور با بیان اینکه تربیت نیروی انسانی کار آمد رسالت اصلی دانشگاه فنی و حرفهای است، گفت: برنامه های دانشگاهها باید با بهره گیری از تفکرات اسلامی تنظیم شود.
وی با بیان اینکه ارتباط بین صنعت و دانشگاه بسیار مهم و اساسی است و در این بین باید دانش آموزانی تربیت بشوند که نیاز جامعه را برآورده کنند، اظهار داشت: در کشور ما ادامه تحصیلات به صورت استوانهای انجام میشود، برای مثال فرد ابتدا دنبال مدارک است و همین امر ارتباط بین صنعت و دانشگاه را تضعیف می کند.
شفیعی گفت: بسیاری از نعمتهایی که در کشور وجود دارد به تهدید تبدیل شده است، برای مثال درآمد کشور فقط از نفت تامین میشود برخی از این موضوعات سبب رکود ما شده که ما در طول سالها از آنها غفلت کردهایم اینکه توجه به کار آفرینی و تربیت نیرو های کارآمد می تواند زمینه رشد را فراهم سازد.
سرپرست دانشگاه فنی و حرفهای کشور افزود: ما بنا داریم دانشگاههای مشترک را در کشور ترویج دهیم و با دانشگاههای برتر دنیا وارد مذاکره شویم، برای مثال با برخی از دانشگاههای برتر آلمان ارتباط برقرار کنیم و وعده میدهیم که به زودی شعبههای بین الملل دانشگاههای فنی و حرفهای راهاندازی خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه کارشناسیهای فنی حرفهای بزودی در دانشگاه های فنی کشور راهاندازی می شود، گفت: طرحی در مجلس ارائه شده که صلاحیت حرفهای در آن مطرح است، این طرح موضوعات بسیاری را در خود جای داده است، امیدواریم در این طرح صلاحیت حرفهای خودش را نشان بدهد.
وی با بیان اینکه کسانی که در فنی و حرفهای مقاطع خود را پشت سر گذاشتهاند برای ما اولویت دارند، تصریح کرد: 400 عضو هیئت علمی در سراسر کشور جذب دانشگاههای فنی می شود.
سرپرست دانشگاه فنی و حرفهای گفت: تلفیق دانشگاه علمی و کاربردی و دانشگاه فنی و حرفهای به زودی اتفاق میافتد اما به صورت دو ماهیت مجزا اداره میشود و به معنای واحد نمیتوان این دو را ادغام کرد، در این زمینه جای هیچ نگرانی وجود ندارد، چراکه برنامههایی به صورت مجزا برای هریک از این دو دانشگاه طراحی شده است.
پایان پیام/
نظر شما