به گزارش خبرنگار اعزامی نمایندگی خبرگزاری شبستان هرمزگان به محل برگزاری همایش سفیران ولایت 3 در قم، حجت الاسلام و المسلمین جواد محدثی، استاد حوزه و دانشگاه در جمع جوانان شرکت کننده در این همایش با بیان اینکه مهمترین بعد صحیفه سجادیه جنبه عبادی و ملکوتی آن است، گفت: در صحیفه، روی سخن امام سجاد(ع) با خداست اما در نهج البلاغه مخاطب کلام مردم هستند.
وی، با بیان اینکه صحیفه از کتاب های مستند است، افزود: صحیفه سجادیه جزء محکم ترین کتاب های حدیثی است که سند قوی نیز دارد.
حجت الاسلام و المسلمین محدثی، با تاکید بر تفکر بر روی دعاهای صحیفه سجادیه، عنوان کرد: برای استفاده از معارف دعا باید به صحیفه مراجعه کنیم.
وی ادامه داد: برخی از دعاهای صحیفه سجادیه مناسبتی هستند؛ همانند دعای امام سجاد(ع) در روز جمعه، روز عرفه، دیدن هلال ماه رمضان، ... و بعضی نیز مثل دعای استعانت از خدا، استغفار، دعای پدر و مادر نسبت به فرزندان، دعای فرزند برای والدین، دعا برای همسایه و ... غیر مناسبتی است.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به دعای هشتم صحیفه، بیان کرد: این دعا، دستورالعمل اخلاقی است؛ بر اساس این دعا اگر بخواهیم در مسیر کمالات اخلاقی و خودسازی کار کنیم در قدم اول باید صفات خوب و بد را بشناسیم و سپس در جهت رفع صفات بد و تقویت صفات خوب در وجود خود اقدام کنیم.
محدثی همچنین به دعای بیست و چهارم صحیفه سجادیه اشاره کرد و گفت: در این دعا، امام سجاد(ع) نحوه برخورد شایسته فرزندان با والدین را به ما یاد می دهد.
وی افزود: تراز برخورد فرزندان با پدر و مادر در این دعا بیان شده و محکی برای آزمایش است.
استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: حضرت علی بن الحسین(ع) در دعای بیست و پنجم صحیفه روش صحیح تربیت فرزندان را به ما آموزش می دهد؛ براساس این دعا، تربیت صحیح جسمی، عقیدتی و اخلاقی، سه مسئولیت مهم والدین نسبت به فرزندان است.
وی با بیان اینکه در دعاهای امام سجاد(ع) در صحیفه به مسائل سیاسی و اجتماعی نیز توجه شده است، اظهار داشت: دعای بیست و ششم صحیفه آداب معاشرت با همسایه ها بیان شده و دعای بیست و هفتم مربوط به مرزداران است.
حجت الاسلام و المسلمین محدثی افزود: در دعای بیست و هفتم، هم اصول نیروهای مکتبی و ارزشی بیان شده و هم تاکتیک و شیوه های ضربه زدن به دشمن تبیین شده است.
وی در پایان گفت: دعاهای امام سجاد(ع) تنها برای خواندن و ثواب بردن نیست، بلکه باید روی تک تک جملات آن تحقیق و تفکر شود.
پایان پیام/
نظر شما