به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، سعید ستاری، معاون مشارکت های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) در هشتمین اجلاس شورای عالی استان ها که صبح امروز در ساختمان قدیم مجلس شورای اسلامی برگزار شد با اشاره به همکاری های میان کمیته امداد و شورای عالی استان ها گفت: این خدمات رسانی باعث ایجاد تفاهم نامه شورای شهر و روستا و خدمات رسانی بهتر میان بخش ها و کاهش فقر در جامعه می شود.
وی با بیان اینکه کمیته امداد بزرگترین نهاد غیردولتی است که اولین خدمات ثمربخش آن ارتقای وضعیت گروه های نیازمند است، اذعان داشت: با برنامه ریزی و بینش امام راحل، نهادهای پشتیبانی و مقرر در جمهوری اسلامی ایران در دهه 40 پایه گذاری شد که پس از گذشت 20 سال و بلافاصله پس از پیروزی انقلاب اسلامی کمیته امداد امام خمینی (ره) تأسیس شد.
ستاری با بیان اینکه در سال های 57 و 58 شاهد فقر و رکود در کشور بودیم که این مسئله ناشی از عملکرد دولت های قبل و شرایط ویژه زندگی در آن زمان بود.
وی ادامه داد: افزایش 25 درصدی فقر و کاهش سطح زندگی 80 درصد از نیازمندان و حصر اقتصادی دیگر دولت ها و جنگ تحمیلی باعث افزایش نیازمندان شد که البته با اقدامات و تلاش های کمیته امداد امام خمینی (ره) باعث کاهش فقرا به 7.5 درصد و کاهش مساحت جغرافیایی فقر شد.
ستاری افزود: در طول 35 سال فعالیت های کمیته امداد باعث ارتقای معیشتی خانوارها، بهره گیری از ظرفیت های گسترده مردمی شرایطی پیش آورد که باعث توسعه همه جانبه مناطق محروم و مرزی شد.
وی خاطرنشان کرد: حمایت های تخصصی از یک میلیون خانواده زن سرپرست، یک میلیون و 500 هزار نفر سالمند، 700 هزار نفر یتیم و دیگر اقشار از جمله خدماتی است که در سال های اخیر از سوی کمیته امداد ارایه شده است.
ستاری با اشاره به آمار دانش آموزان، دانشجویان و طلاب تحت حمایت مجموعه کمیته امداد بیان داشت: حدود 400 هزار دانش آموز، دانشجو و طلبه تحت حمایت مجموعه امداد قرار دارند.
معاون مشارکت های مردمی کمیته امداد افزود: 700 هزار طرح اشتغال به ویژه اشتغال روستایی طی 4 سال اخیر از فعالیت های فاخر این نهاد برخواسته از متن انقلاب و مردم است.
ستاری ادامه داد: ترویج انفاق و ایثار در قالب "مدیریت احسان و نیکوکاری" جامعه به عنوان دومین وظیفه حاکم اسلامی برنامه ریزی و در حال اجرا است و بر همین اساس خیران و نیکوکاران با مجموعه امداد همکاری دارند.
وی با اشاره به برخی دیگر از آمارهای مجموعه امداد خاطرنشان کرد: هم اکنون 850 هزار حامی ایتام و 120 هزار نیروی افتخاری با تخصص های متنوع با مجموعه امداد همکاری دارند.
ستاری ادامه داد: 15 میلیون نفر مشترک صدقات مجموعه امداد هستند ضمن اینکه مجموعه امداد با 23 هزار مسجد همکاری مطلوبی را برقرار کرده است.
معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد یادآور شد: 60 هزار پایگاه مدارس و 700 مرکز نیکوکاری توسط مجموعه امداد در سطح محلات راه اندازی شده است.
ستاری خاطرنشان کرد: کسب رتبه برتر در آبادگری روستاها به واسطه اجرای بیش از 18 هزار پروژه عمرانی از محل منابع زکات و معادل تشویقی آن به ارزش هفت هزار میلیارد ریال در روستاها از دیگر اقدامات انجام شده مجموعه امداد طی سال های اخیر است.
ستاری با اشاره به کسب رتبه جهانی در رنکینگ اقدامات بشردوستانه در سطح بین المللی به فعالیت های گسترده در حوادث اشاره کرد و افزود: مجموعه امداد در این سال ها حمایت هایی را نیز از کشورهایی از جمله لبنان، سوریه، فلسطین، غزه، بوسنی، افغانستان، عراق، پاکستان و سومالی داشته است.
وی بیان کرد: شبکه نیکوکاری و مراکز اجرایی این شبکه تحت عنوان مراکز نیکوکاری با استقرار در محلات و با استفاده از فضای مساجد و بهره مندی از مدیریت امام جماعت و هیئت امنا و معتمدین برنامه های خوبی را در محلات انجام داده است.
پایان پیام/
نظر شما