به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از منابع خبری، سید مکرم عبدالقدیر زودا مفتی مرکز اسلامی تاجیکستان به تازگی با صدور فتوایی انتقاد از دولت را حرام و گناه کبیره اعلام کرد، این فتوا در جریان خطبه های نماز جمعه در مسجد اصلی شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان اعلان شد.
در همین حال علمای دیگر ضمن محکومیت این موضع گیری، آن را اقدامی در هماهنگی کامل با مقامات این کشور آسیای میانه عنوان کردند و معتقدند بخش اعظمی از مسلمانان میانه رو اعتنایی به این فتوا ندارند. حزب الدعوه از جریان های مخالف دولت، تأکید کرد : فتوای مزبور به دستور مستقیم مسئولین حکومتی صادر شده است، در کشوری که 8.5 میلیون شهروند آن مسلمان هستند و در عین حال مجبور به تبعیت از اوامر نظامی سکولار و غیر دینی هستند.
یک روزنامه نگار مخالف دولت که خواست نامش فاش نشود اعلام کرد : در شرایط فعلی برخی سران مذهبی وابسته به حکومت در نظامی که داعیه دموکراسی مبتنی بر عقاید سکولار دارد، به دنبال بستن دهان روزنامه نگاران و مخالفان با توجیهات دینی هستند. وی افزود: اینک که اوضاع بدین صورت در آمده است و گفتن حقیقت تاوان سنگینی به دنبال دارد و موجب به خطر افتادن معترض می شود، در آینده نزدیک چه مصائبی دامن گیر مردم خواهد شد؟
این مفتی در ادمه نسبت به عواقب برقراری ارتباط مسلمانان با سازمان ها و رسانه های بین المللی هشدار داد زیرا به گفت وی آنان آرامش کشور و جهان را تهدید می کنند!
مکرم عبدالقدیر در اظهار نظری جالب افزود : کسانی که مردم را علیه مقامات فعلی تاجیکستان تحریک می کنند و در اعتراضات مشارکت دارند، یقیناً مورد قهر خداوند واقع می شوند و عذاب الهی بر آنان نازل می شود!!
همه تلاش های علمای حکومتی به سبب احساس نگرانی مقامات رسمی از اعتراضات رو به فزونی جوانان مسلمان نسبت به فقر شدید ، بیکاری و اوضاع نابسامان اقتصادی این کشور صورت می پذیرد.
امامعلی رحمان رئیس جمهور تاجیکستان از سال 1992 تاکنون در رأس قدرت قرار گرفته است، در سال های گذشته دوشنبه عرصه جنگ داخلی میان حکومت کمونیستی و مخالفان اسلامگرا بود که با حصول توافق صلح میان طرفین در سال 1997 غائله پایان یافت، با این وجود مقامات این کشور همواره از جانب جریان های معارض اسلامگرا احساس نگرانی می کنند و می ترسند دامنه اعتراضات حکومت آنان را متزلزل کند.
نظر شما