به گزارش خبرگزاری شبستان، گاه شیعه خود اشتباهات و خطاهایی را ناخواسته مرتکب می شود که زمینه را برای دشمنان اسلام به ویژه فرقه جعلی وهابیت در خصوص طرح شبهه پیرامون وقایع مهمی همچون واقعه غدیر فراهم می کند؛ از این رو امروز گروهک های تروریستی مانند داعش که مولود این جریان منحرف است، با دست گرفتن این قبیل بهانه ها، شیعه ستیزی و ولایت ستیزی را به اوج رسانده و سعی در نشاندن گرد شبهه و سرپوش گذاشتن بر واقعه اصیل غدیر را به حداکثر رسانده اند. در خصوص چگونگی این فرآیند با یک پژوهشگر و کارشناس حوزه دین به گفتگو نشسته ایم که از نظرتان می گذرد:
حجت الاسلام محمدرضا لایقی، معاون پژوهش موسسه آموزشی پژوهشی فرق و ادیان در گفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان در پاسخ سوال یاد شده گفت: گرایش انسان ها در بسیاری از اوقات به فکر و عقیده ای بیش از آن که برخاسته از تامل فکری و ذهنی باشد، برخاسته از انفعالات روحی و روانی و عاطفی است که در او به وجود می آید.
وی ادامه داد: در حقیقت گرایش بسیاری از افراد به اسلام یا سایر ادیان، بیشتر از جنبه نگریستن به عملکرد و رفتار پیروان آن دین بوده که برای این مساله شواهد فراوانی موجود است.
این کارشناس عرفان و تصوف تصریح کرد: امروز بخش وسیعی از چین و سرزمین های آسیای شرقی مانند اندونزی، بخشی از هند و ... مسلمانند و اسلام آنها از مسیر ورود تجار و عارفان مسلمان از کشورهای عربی و ایران بوده؛ این گونه که ساکنان آن سرزمین ها رفتار اسلامی این مسلمان ها را دیده و به دین اسلام علاقه مند شده و ایمان آوردند.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه مبانی فکری و عقیدتی تشیع بسیار محکم و استخوان دار است و علما و متکلمان در استدلال های عقلانی که بر گذاره های دین اقامه می کند، جای شبهه و خللی در طول تاریخ نگذاشتند، اما متاسفانه گاهی اوقات رفتار ما شیعیان و پیروان این مکتب به گونه ای است که از یک سو با فعل و خواست اهل بیت (ع) مطابقت ندارد و با آنچه از روایات و آیات و سیره رسیده در تعارض است و گاه از یک سو باب بهانه جویی و انحراف فکری در میان تکفیری ها و سلفی ها و به طور کلی مخالفان را با افعال ناآگاهانه خود برای آنها باز می کنیم.
حجت الاسلام لایقی ابراز کرد: به طور مثال در این راستا می توان به کاربرد الفاظ ناروا و اشعار ناصحیح در خصوص اهل بیت (ع) در برخی از اشعار مادحین و سخنرانان اشاره کرد که از آن بوی غلو و فرا بردن مقام اهل بیت (ع) از عبودیت به الوهیت به مشام می رسد.
وی در ادامه گفت: این در حالی است که بزرگان دین تاکید دارند هیچ گاه از این گونه الفاظ و عباراتی که زمینه را برای بهانه جویی دشمن فراهم می کند، نباید استعمال شود و کار را به جایی برساند وهابیت ساخته دست استعمار، شیعه را متهم به کفر کند.
این کارشناس کلام تاکید کرد: از سوی دیگر عدم پاس داشتن وحدت جامعه اسلامی و استفاده از موضوعات، مباحث و الفاظی که موجب اهانت به سایر فرقه ها می شود و پیروان آن فِرَق را نسبت به مکتب اهل بیت(ع) بدبین می کند، موضوعی است که در طول تاریخ سابقه دارد و اهل بیت (ع) در روایات موثقی که بزرگان دین نقل کرده اند، از این امر نهی نموده و تاکید بر حفظ حرمت پیروان سایر مذاهب داشته و از ایجاد اختلاف میان مذاهب اسلامی که منجر به انزوای شیعه می شود، نهی کرده اند.
حجت الاسلام لایقی ابراز کرد: در طول تاریخ مشاهده می کنیم در بسیاری مواقع برای اینکه دشمنان اهل بیت (ع) فکر شیعه را منزوی کنند، اقدام به اشاعه سبّ و لعن از زبان اهل بیت (ع) و شیعه البته به دروغ کرده تا دیگران به این مذهب مقدس بدبین شده و به سمت آن هدایت نشوند.
معاون پژوهش موسسه آموزشی پژوهشی فرق و ادیان با تاکید بر اینکه حفظ وحدت جامعه اسلامی به ویژه که امروز با غده های سرطانی همچون داعش و القاعده روبه رو هستیم، از اهمیت بسیاری برخوردار است، گفت: بیان مناقب اهل بیت (ع) و مدح ایشان و برقراری ارتباط عاطفی با آن بزرگان، یک امر است و افتادن در گرداب و ورطه سبّ و لعن و توهین به مقدسات سایر فِرق امری دیگر که هیچ انسان عاقل و پیرو تشیعی این مساله را برنمی تابد.
وی خاطرنشان کرد: مهمترین اصلی که اتفاقا در روز غدیر باید به عنوان عنصر وحدت بخش جامعه اسلامی به آن توجه داشت، بیان این مناقب است و تشریح مشترکات شیعه و اهل سنت بر واقعه غدیر که هر دو فرقه، به تواتر این روایت بیان شده از سوی پیامبر (ص)، اذعان دارند و هیچ اختلافی در اصل صدور آن از جانب پیامبر اسلام در خصوص حضرت علی (ع) میان شیعه و سنی نیست بلکه در برخی از تفاسیر گاه اختلاف دیده می شود.
پایان پیام/
نظر شما