به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از رسانه خبری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، بابک ربوخه در تشریح این ویژهبرنامه بینالمللی گفت: به طور معمول در جشنوارههای بینالمللی نوازندگان هر کشور ساز و موسیقی خاص خود را مینوازند اما در جشنواره موسیقی آوای غدیر همه هنرمندان در کنار یکدیگر قطعهای را با محوریت ولایت اجرا میکنند.
دبیر جشنواره بینالمللی موسیقی آوای غدیر افزود: پس از تحقیق درباره موسیقی غدیر کشورهای حاضر در این جشنواره مشخص شد که همه هنرمندان در این موسیقی روایتهای واحد دارند و حتی در این زمینه لحنی مشترک در موسیقی ایران، آذربایجان، ترکیه و گرجستان به چشم می خورد.
ربوخه ادامه داد: این روایت از موسیقی در فرهنگ عاشیقلار «حقیقتنامه» نام دارد که از رپرتوار بسیار قدیمی و با محوریت ولایت و غدیر اجرا میشود. شناخت این موسیقی و اجرای آن به ما نشان میدهد خاستگاه موضوع غدیر واحد است و پس از گسترش آن در جغرافیای مختلف باز هم هنرمندان در موضوع وحدت کلمه دارند و روایتی یکسان را با همدلی اجرا میکنند.
در جشنواره بینالمللی موسیقی آوای غدیر 17 نوازنده از چهار کشور ایران، آذربایجان، ترکیه و گرجستان در قالب یک گروه قطعه «حقیقتنامه» روایتی از غدیر را اجرا میکنند. این برنامه یکشنبه 20 مهر از ساعت 17 در فرهنگسرای ارسباران برگزار میشود و حضور در این برنامه برای عموم آزاد است.
پایان پیام/
نظر شما