به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی سمپوزیوم مجسمه سازی تهران، دکتر مهدی چمران، رییس شورای شهر تهران با بیان اینکه برگزاری سمپوزیوم باید به نحوی برنامه ریزی شود که بتواند به نقاط بالاتری حرکت کند، گفت: مجمسه هایی که در شهر استفاده می شود باید به نحوی باشد که در شهر قابل استفاده بود و معنا و مفهومی را به شهر اضافه کند.
او با بیان اینکه بهره گیری از هنر در شهری مانند تهران که از آلودگی بصری رنج می برد، ضرورتی انکارناپذیر است، افزود: متاسفانه در کنار مشکلاتی مانند ترافیک، حمل ونقل و ... که انسان را در شهر رنج می دهد، کمتر فرصت می کنیم از بوستان ها، پارک هاو مناظر زیبای شهر استفاده کنیم و حضور هنر در شهر می تواند در این زمینه راه گشا باشد.
دکتر چمران با تاکید بر اینکه مشکلات عدیده ای شهر تهران را آزار می دهد و تلاش مدیریت شهری این است که از ناهنجاری های بزداید، ادامه داد: شهر 10 میلیونی تهران در کنار رفت و آمدها و کمبودها، می بایست شهری آرام و محلی برای زندگی شهروندانش باشد.
ریییس شورای شهر تهران با بیان اینکه یکی از مسائلی که می تواند در این زمینه مفید فایده باشد، استفاده از آثار حجمی زیبا در سطح شهر است، گفت: استفاده از آثار حجمی در سطح پایتخت می تواند به شهروندان آرامش داده و از عصبانیت ها، ناراحتی ها و مشکلات بکاهد.
به گفته او آرامش بصری، آرامش درونی منجر می شود بنابراین رویدادهای هنری مانند سمپوزیوم می تواند در بازگرداند آرامش به شهر قابل توجه و تامل باشد.
دکتر چمران با اشاره به اینکه تکنیک و انتقال مناسب مفهوم از طریق هنر می تواند آرامش را در شهر گسترش دهد، گفت: آثار حجمی زیبا در کنار ارائه تکنیک، مفاهیمی مانند، دوستی، صداقت، شرافت، روحیه ملی و صفات خوب انسانی را گسترش می دهد و به گونه ای با انتقال این مفاهیم روح شهر را تغذیه می کند.
او با تاکید براینکه صرف برگزاری سمپوزیوم کافی نیست و می بایست در مورد جانمایی مجسمه ها درست تصمیم گیری شود، افزود: در کنار گویایی، مبانی طراحی و استفاده مناسب در سطح شهر، یک اثر حجمی خوب باید از خلاقیت و نوآوری برخوردا باشد.
رییس شورای شهر تهران با تاکید براینکه زمانی که یک اثر هنری دارای تکنیک خاص و زیبایی هنری باشد، می تواند بیانگر یک ارزش انسانی باشد، ادامه داد: تهران زیبایی ظاهری همیشگی را ندارد و در این میان آثار حجمی می تواند بخشی از زیبایی و آرامش را به شهر بازگرداند.
علی مرداخانی، معاون امورهنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در این مراسم با بیان اینکه برگزاری سمپوزیوم در سطح بین المللی و با حضور هنرمندان داخلی و خارجی در حوزه دیپلماسی فرهنگی ضروری است، گفت: از سازمان زیباسازی شهر تهران سپاسگذارم که این همت را به خرج داد و توانست این رویداد هنری را در سطح بین المللی برگزار کند.
او با تاکید بر اینکه مجسمه سازی یکی از سخت ترین هنرهاست که به جامعه هویت می دهد، گفت: هنرمند مجسمه ساز در سخت ترین شرایط و فعالیت طاقت فرسا، نرم ترین و زیباترین احساس خود را در روح سنگ می دمند و از این رو هنر مجسمه سازی هنر قابل توجهی است.
مرادخانی با بیان اینکه مجسمه ها با زیبایی خود، حضور مردم در شهر را با انگیزه می کند، افزود: برگزاری سمپوزیوم هم عرصه را برای حضور همه افراد باز نگه می دارد و هم به نوعی اشتغال را در حوزه هنر و اقتصاد هنر ایجاد می کند.
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه سازمان زیباسازی شهر تهران با برگزاری سمپوزیوم مجسمه سازی در شش دوره متمالی در این زمینه پیش قدم شده است، ادامه داد: نصب تندیس ها و مشاهیر در سطح شهر در عزت و منزلت شهروندی بسیار مهم و تاثیرگذار است.
او با تاکید بر اینکه مجسمه ها در یک نگاه بسیاری از ناگفته های که در شعور اجتماعی وجود دارد را نشان می دهد، گفت: فضای انتزاعی که از طریق مجسمه ها در شهر ایجاد می شود شکوفایی را در روح شهر به دنبال دارد که قابل ملاحظه است.
مرادخانی با بیان اینکه قرار است مجسمه های این دوره از سمپوزیوم در پارک ملت قرار گیرد، افزود: حوزه حجم، حوزه خاص، مهم و گویایی است که بخش مهمی از هویت ما را تشکیل داده است.
به گفته معاون امورهنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی زحمات زیادی برای برگزاری سمپوزیوم صورت گرفته است که امیدوارم تولیدات و خروجی های خوبی در سطح شهر تهران و شهرهای دیگر داشته باشد و بتواند نگاه متفکرانه را در سطح جامعه گسترش دهد.
دکتر جمال کامیاب، مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران، با بیان اینکه امیدوارم شرکت کنندگان خارجی با حضور در سمپوزیوم یادگاری خوبی از تهران با خود ببرند، گفت: سمپوزیوم نشان داد که سنگ نیز در برابر توان خواستن و اراده و احساس هنرمند سرتعظیم فرود می آورد.
او با تاکید بر اینکه هرگاه سخن از هنرمند به میان می آید، همراه با فضیلت و عشق است، افزود: رویدادهای هنری مانند سمپوزیوم مجسمه سازی بهانه و فرصت هایی را فراهم می کند تا جامعه و شهر را زیباتر از قبل ببینیم.
به گفته مدیرعامل سازمان با توجه به توان و تداوم در برگزاری سمپوزیوم مجسمه سازی، دبیرخانه دائمی سمپوزیوم در سازمان دایر می شود تا به صورت هدفمند و با کیفیت بیشتر شاهد برگزاری این رویداد هنری در سطح بین المللی باشیم.
مجتبی موسوی، دبیر سمپوزیوم مجسه سازی شهر تهران ضمن تقدیر از افرادی که باعث برگزاری هرچه بهتر این رویداد بزرگ هنری شدند، گفت: فراخوان سمپوزیوم در سه بخش، اصلی، بین المللی و دانشجویی منتشر شد که در بخش دانشجوی 45 نفر، در بخش اصلی 75 هنرمند و در بخش بین المللی 173 نفر از 63 کشور دنیا برای حضور در سمپوزیوم ثبت نام کردند و در نهایت 12 هنرمند خارجی، 10 هنرمند داخلی و 11 دانشجویی به مرحله نهایی و شرکت در سمپوزیوم راه پیدا کردند.
او با اشاره به اینکه هیات داوران این جشنواره در سه روز پایانی آثار خلق شده را بررسی و اعلام نظر کرد، ادامه داد: جان گوگابریشویلی فارغالتحصیل مدرسه هنرهای زیبای وانی از گرجستان و علی جبار حسین فارغالتحصیل موسسه هنرهای زیبای بغداد و مدرسه طراحی کپنهاگ، حمید شانس فارغالتحصیل مجسمهسازی از دانشکده هنرهای تزئینی، اعضای هیأت داوران ششمین سمپوزیوم بینالمللی مجسمهسازی تهران بودند که نفرات برگزیده را انتخاب کردند.
در پایان این مراسم ضمن تجلیل از خانواده استاد ابوالحسن خان صدیقی با اهدای لوح به دخترش و معرفی سه نفر از شرکت کنندگان، نفرات برگزیده اول تا سوم با اهدای لوح و جایزه نقدی تقدیر و تشکر شد.
پایان پیام/
نظر شما