اسماعیل خارستانی، برگزیده سومین همایش علمی پژوهشی سبک زندگی و منزلت خانواده در فرهنگ رضوی به خبرنگار خبرگزاری شبستان در زنجان اظهار کرد: عملکرد خانواده به عنوان واحد اجتماعی، نقش انکارناپذیری را در برقراری نحوه تعاملات و واکنش های اجتماعی داشته و عملکرد سالم و سازنده، ضامن سلامت و نشاط جامعه خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه فرد تحت تأثیر روابط سالم حاکم بر خانواده، شیوه های ارتباط پذیری و تعاملات سازنده با جامعه را یاد می گیرد، خاطرنشان کرد: بر عکس، هرچه خانواده دارای عملکرد بد و آشفته باشد به همان نسبت سلامت آن جامعه بیشتر تهدید خواهد شد.
این پژوهشگر افزود: دین مبین اسلام و سنت و سیره معصومین (علیه السلام) نیز اهمیت و جایگاه خانواده را مد نظر داشته و بر غلبه بر موانع تحکیم خانواده تأکید بسیار دارد.
وی با اشاره به اینکه دقت در سیره زندگی اهل بیت (علیه السلام) و تأسی به شیوه رفتاری و زندگی آن بزرگواران می تواند ما را در رسیدن به الگوی خانواده مطلوب رهنمون سازد، یادآور شد: در فرهنگ رضوی نیز این مهم، دور از نظر نبوده و روایات بسیاری در این خصوص آمده است.
به گفته خارستانی، پایبندی به آموزه های دینی و عمل به سیره و اندیشه های معصومین (علیه السلام) سد محکمی در برابر موانع تحکیم نهاد خانواده خواهد بود.
برگزیده همایش علمی، پژوهشی سبک زندگی و منزلت خانواده در فرهنگ رضوی ادامه داد: برای تحکیم روابط میان اعضای خانواده باید با ایجاد فضایی عاطفی و با درک نیازها و خواسته های مشروع طرفین اقدام کرد.
وی ادامه داد: عمل به آموزه های دین مبین اسلام بویژه سیره و آموزه های امام رضا (علیه السلام) به طور مستقیم رفتارهای فردی را کنترل می کند و به طور غیر مستقیم از طریق بهبود روابط بین اعضای خانواده، موجب استحکام بیشتر نهاد خانواده می شود.
خارستانی با بیان اینکه شخصيت هر انساني متأثر از خانواده و محيطي است که در آن شكل مي گيرد، افزود: روابط افراد در محیط خانواده، نه تنها رفتار او را تحت تأثير مستقيم خود قرار مي دهد، بلكه افكار و انديشه ها و در نهايت سعادت و شقاوت او را مي سازد.
وی با تاکید بر اینکه رشد و شكوفایى نظام خانواده، مرهون شناخت و رعایت دقیق حقوق هریك از اعضاى آن نسبت به یكدیگر است، گفت: در نظام خانواده پدر و مادر، و زن و شوهر است كه هر كدام از حقوق ویژه اى در ارتباط با یكدیگر و در ارتباط با فرزندان برخوردار هستند، به عبارتی هر چه خانواده به سوی اسلامی و قرآنی شدن پیش رود، قطعاً جامعه نیز سالمتر خواهد بود.
این پژوهشگر خاطرنشان کرد: امام رضا (علیه السلام) نسبت به خانه و خانواده اهمیت فراوانی قائل است و برای اینکه این کانون مقدس، گرم نگه داشته شود و مکانی مناسب برای پرورش اعضای آن باشد، آموزهای بسیار جالبی ارائه کرده اند.
به گفته وی، این آموزه ها هم راهکار و هم تشویق برای خوب زیستن زن و مرد می باشد و می توان ادعا کرد که توجه دقیق در محتوا و پیام های نویدبخش این آموزه ها در جهت ریشه کن شدن اختلاف ها بسیار سودمند خواهد بود.
خارستانی در پایان تاکید کرد: با پیروی از آموزههای رضوی می توان به عنوان یک انسان سالم که جامعه سالم را می سازد، به مقابله با آسیب ها پرداخت و در راه تعالی و کمال گام برداشت.
پایان پیام/
نظر شما