به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، فاطمه سادات قریشی، سرپرست بیمارستان اعصاب و روان خیرساز جواد کارگرنژاد دانشگاه علوم پزشکی کاشان، ظهر امروز(30مهر)به مناسبت هفته سلامت روان(24-30مهر) در نشست با خبرنگاران گفت:زمانی که یک فرد ارزش های اخلاقی را در رفتار و شخصیت فردی و اجتماعی خود رعایت کند باعث می شود جامعه امن و ایمن ساخته شود.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه یکسری ضد ارزش ها در جامعه به ارزش تبدیل شده است، گفت:عوارض ناشی از رفتارهای ضد ارزشی تبدیل شده به ارزش، علی رغم اینکه به زعم انجام دهندگان آن منافعی در کوتاه مدت برایشان در زندگی دارد در درازمدت نتایج نامطلوبی را در جامعه ترویج می دهد و نهادینه سازی می کند.
به گفته وی، بعضی از مسائل رفتاری نیز که حتی در نظر افراد ساده ، جزیی یا پیش پا افتاده است می تواند منشا انجام عوارض و رفتارهای نادرست گسترده در جامعه شود از جمله در صف زدن، از چراغ قرمز عبور کردن و بسیاری از مواردی که انجام دهندگان آن این موارد را زرنگی و بدست آوردن منفعت برای خود می دانند و کاری به دیگران ندارند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: متاسفانه بعضی افراد رفتارهای نادرست و ضدارز شهایی را که مرتکب شده اند با صدای بلند و افتخار به عنوان زرنگی از آن یاد می کنند و آن را در محافل و مجالس نقل می کنند.
قریشی، با اشاره به اینکه حتی یک فروشنده ممکن است فروختن گران جنس خود به گردشگر خارجی را یک زرنگی بداند، گفت:افراد جامعه در برابر تمام کارهایشان مسوول هستند و در صورتی که آن را با چاشنی اخلاق همراه نکنند در آینده خود و خانواده اش و دیگران دچار چنین مسائلی خو اهد شد.
*حدیث هرچه برای خود می پسندی برای دیگران هم بپسند ضامن سلامت روانی است
وی با تاکید بر اینکه مبنای حفظ ارزش های اخلاقی و رعایت آن توسط افراد در زندگی فردی و اجتماعی تمام افراد جامعه مرتبط و به هم گره خورده است، افزود: رعایت مسوولیت پذیری در محیط کار، عدم کم کاری، راستگویی و هزاران مساله ریز و درشت دیگر که مرتبط با اخلاق و شخصیت رفتاری افراد است از دیگر مسائلی است که حفظ آن ضامن سلامت روانی است به عبارت دیگر وقتی هر چه برای خود دوست بداریم برای دیگران هم بخواهیم ضمن حفظ ارزش و رعایت اخلاق سلامت روانی جامعه را تضمین می کنیم.
به گفته وی، در جامعه ای که دروغ گفتن یک ارزش تلقی می شود سلامت روان آن جامعه به خطر می افتد و تحت الشعاع رفتارهای ناشی از این دروغگویی قرار می گیرد.
این پزشک دارای بورد تخصصی اعصاب و روان اظهارداشت: ممکن است انداختن یک زباله کوچک برای فردی در خیابان، کوچه و یا محله زندگی امری پیش پاافتاده و کوچک باشد در صورتی که اگر این فرد به نازیبایی وضعیت بصری ایجاده شده در شهر برای مخاطب از رها کردن زباله فکر می کرد و خود را مسوول می دانست چنین کاری نمی کرد.
قریشی افزود: زمانی که یک شخص خود را ملزم به رعایت تمام مسائل حتی مو ارد ساده، جزیی و کوچک کند و در حقیقت متخلق به اخلاق و رعایت ارزش های اخلاقی در تمام زمینه ها باشد فضای جامعه برای زندگی افراد زیبا، امن، ایمن و داری امنیت و آرامش می شود.
وی تبیین و تاکید رعایت بیشتر ارز شهای اخلاقی و نتایج رعایت و عدم رعایت آن در زندگی فردی و اجتماعی اشخاص از طریق رسانه های دیداری، شنیداری، مکتوب و خبرگزاری ها در فضای مجازی را تاکید کرد و گفت:فرهنگ سازی در ترویج حفظ مسائل اخلاقی از طریق و سایل ارتباط جمعی بسیار موثر و سازنده است.
*منتظر رسیدن به بهشت نباشید بهشت را به دنیا بیاورید/حفظ ارزش های اخلاقی دنیای ما را بهشت می کند
به گفته وی، حفظ ارزش های اخلاقی انسان ها را به بهشت می رساند و فرد می تواند همین دنیا را با کارهای خوب و حفظ ارزش های اخلاقی در رفتار، کردار و گفتار و شیوه زندگی فردی و اجتماعی بهشت کند.
سرپرست بیمارستان اعصاب و روان خیرساز جواد کارگرنژاد دانشگاه علوم پزشکی کاشان با تاکید بر اینکه اخلاق ضامن سلامت جسمی و روحی افراد است، گفت: نازیبایی های اخلاقی سلامت جسم و روح را به مخاطره می اندازد.
قریشی خشم و عصبانیت را یکی از مشکلات فراوان رفتاری و گسترده در افراد جامعه دانست و گفت: کنترل، مهار و مدیریت این واکنش رفتاری در افراد بسیار مهم است.
وی تصریح کرد: همه افراد با این فرمول و قانون که"حق دارند عصبانی شوند اما حق ندارند در عصبانیت هر کاری انجام دهند" می توانند رفتارهای نادرست و غیرقابل جبران خود در موقع خشم و عصبانیت را کنترل و مهار و از اعمال ضربات و صدمات مادی و معنوی به خود و دیگران جلوگیری کنند.
گفتنی است روزهای 24-30 مهر با عنوان هفته بهداشت روان نامگذاری شده است که شعار امسال سازمان بهداشت جهانی در این هفته با عنوان"زندگی با بیمار اسکیزوفرنی" است.
پایان پیام/
نظر شما