به گزارش خبرگزاری شبستان تأثیر جنسیت در فهم متون یکی از مباحثی است که در دهه های اخیر در حوزه فهم متون دینی مطرح شده است. با ورود دانش های فمینیستی این نظریه حتی تا خوانش زنانه متون دینی و اسلامی پیش رفته است. آمنه ودود (متولد 1952)، آمریکاییِ آفریقایی تبارِ نومسلمان، یکی از محققان فعال در این حوزه است که قرآن را کانون اصلی کار خود قرار داده است.
از این روی گروه پژوهشی مطالعات زنان پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نشست «معرفی و تحلیل کتاب قرآن و زن» را با محوریت بررسی دیدگاه های آمنه ودود در مهمترین اثرش، "قرآن و زن" برگزار می کند.
این گزارش می افزاید: ودود در این کتاب مدعی شده است که آنچه تا کنون در سنت اسلامی نسبت به زنان عمل می شده چندان عادلانه نبوده و این امر بیش از هر چیز ناشی از این واقعیت بوده که تفاسیر قرآن یکسره به دست مردان نوشته شده و مطابق با فهم و نیازها و دغدغه های آنان سامان یافته است. در نتیجه وی کوشیده است تا از طریق بازخوانی متن قرآن مطابق با فهم و انتظارات زنان در دنیای جدید به تفسیری نو از برخی مفاهیم و احکام اسلامی درباره ی زنان دست یابد .
بنا به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، این نشست از ساعت 14 تا 16 یکشنبه، چهارم آبان با حضور مترجمان کتاب در سالن حکمت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما