آیت الله مجتهدی در سخنرانی ها درپی حفظ ارتباط مردم با روحانیت بود

آیت الله استادی توسل به ائمه (ع) را رکن موفقیت آیت الله مجتهدی دانست و گفت: او با عزتی بی مانند حتی در اداره حوزه علمیه خود کوچکترین چشمداشتی به هیچ کس نداشت.

به گزارش خبرگزاری شبستان، آیت الله رضا استادی، امام جمعه قم در نخستین نشست از سلسله نشست های"ماندگاران شهر" ویژه بزرگداشت آیت الله مجتهدی تهرانی، استاد بزرگ اخلاق گفت: آیت الله مجتهدی در زمان حیاتش منشاء خیر و برکات فراوانی بود که برگزاری چنین جلساتی می تواند در جهت معرفی آن عالم عامل به مردم جامعه موثر باشد.

وی افزود: آیت الله مجتهدی دارای خصوصیات بارزی بود اما مهمترین رکن از ارکان موفقیت وی علاقه و توسل به اهل بیت (ع) بود و آن مرحوم همه را به توسل به اهل بیت (ع) دعوت می کرد.

آیت الله استادی با اشاره به فلسفه توسل به اهل بیت (ع)تصریح کرد: انسان وقتی به نامه اعمال خود نگاه می کند در طول عمر خود لرزشگاه هایی ساخته و در دام شیطان و نفس اماره افتاده است، این گذشته انسان نشان می دهد که در آینده نیز امکان افتادن او در این گونه لرزشگاه ها و دام ها وجود دارد در نتیجه انسان دیگر نمی تواند به خودش تکیه کند و باید به اهل بیت (ع) متوسل می شود.

امام جمعه قم تاکید کرد: تمام خواسته ما در این گونه توسلات باید این باشد که ما تلاش خود را می کنیم و اهل بیت (ع) به ما کمک می کنند.

وی با اشاره به ویژگی های آیت الله مجتهدی بیان کرد: یکی از این ویژگی ها عزت و مناعت طبع بود، اگرچه همه باید عزت داشته باشند اما اهل علم نسبت به بقیه بیشتر موظفند عزت خود را رعایت کنند که آیت الله مجتهدی نمونه بارز عزت نفس و مناعت طبع بود.

آیت الله استادی با اشاره به محتوای ادعیه ادامه داد: آیت الله مجتهدی با سرلوحه قرار دادن این دعا "سپاس خدایی را که رزق و روزی من را در دست خودش قرار داده نه در دست دیگران" حتی برای ضروری ترین کارهای مدرسه علمیه خود به دیگران چشمداشت نداشت.

امام جمعه قم اعتدال در روش را دیگر ویژگی آیت الله مجتهدی دانست و گفت: انسان چه در درد، چه در عبادت و چه در دیگر شئون زندگی خود نباید دچار افراط و تفریط شودف وی مصداق بارز اعتدال بوده و به همین دلیل مورد تایید و احترام همه مراجع و علما قرار داشت.

وی عنوان کرد: اینطور نبود که آیت الله مجتهدی مخالف حضور طلاب در جامعه یا در محافل گوناگون باشد بلکه تاکید می کرد بر اینکه طلبه باید ضمن شرکت در تمام مسائل اجتماعی از انحرافات پرهیز کند.

آیت الله استادی ابراز کرد: آیت الله سیستانی می گفت: "مردم دینشان را از کتاب نمی گیرند بلکه از روحانی و زندگی اش می گیرند در نتیجه زندگی یک طلبه باید به گونه ای باشد که افراد به دین تمایل پیدا کنند نه اینکه دور شوند".

وی ادامه داد: آیت الله مجتهدی چه در زمانی که طلبیه ای ساده و چه در زمانی که مشهور عام و خاص بود زندگی بسیط و ساده ای داشت به گونه ای که از ابتدای شروع طلبگی تا زمان اجتهاد هیچ تفاوتی نکرد.

امام جمعه قم استفاده از احادیث و داستان های آموزنده در محافل مختلف را ویژگی آیت الله استادی برشمرد و گفت: معمولاً روحانیون هنگامی که در جمع می نشینند نمی توانند عنان سخن را به دست گیرند در نتیجه افراد دیگر مجلس گردانی می کنند و جلسه را به جلسه غیبت و حرام تبدیل می کنند اما آیت الله مجتهدی با برخورداری از حافظه قوی و حسن سلیقه در تمام مجالس عنان سخن را به دست می گرفت و با کلمات شیرین خود احادیث و داستان های آموزنده را بیان می کرد.

وی ادامه داد: یکی از راه های امر به معروف موثر همین است که محتوای امر به معروف حفظ شود اما در غالبی دیگر، آیت الله مجتهدی از تکلف به دور بود و احادیث را به صورت واضح و روشن بیان می کرد در این زمینه نیز تنها به مسائل مورد ابتلای جامعه می پرداخت.

وی عدم تجاوز از حق را دیگر خصوصات آیت الله مجتهدی دانست و بیان کرد: بنابر روایات خدا رحمت می کند کسی که حد خود را بشناسد و از آن تجاوز نکند، آیت الله مجتهدی مصداق این حدیث بود وی هیچگاه در منبرهای خود از حق اطلاعاتش تجاوز نمی کرد و تنها مسائلی را مطرح می کرد که برای خودش هضم شده بود.

آیت الله استادی با اشاره به ویژگی های دلگرمی و نشاط در آیت الله مجتهدی گفت: وی چون ارزش کار خود را درک کرده بود هیچگاه نشاط و دلگرمی خود را از دست نمی داد همچنین دارای روحیه علم پروری و عالم پروری بود و در سخنرانی ها و رفتار خود سعی می کرد ارتباط مردم را با روحانیت حفظ کند.

وی روحانیت را حافظ دین دانست و گفت: کسانی که می خواهند بین مردم و روحانیت جدایی بیندازند اگر خائن نباشند جاهل اند زیرا در زمان غیبت مردم باید دین خود را از علما بگیرند.

آیت الله استادی تصریح کرد: آیت الله مجتهدی هیچگاه افرادی را که درد دین نخوانده بودند اما به عنوان معلم اخلاق شناخته می شدند تبلیغ نمی کرد زیرا تنها عالم به قرآن و اهل بیت است (ع) که می تواند مردم را به سمت حق هدایت کند.

پایان پیام/
 

کد خبر 41424

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha