تغذیه سالم، مهمترین عامل سلامتی انسان است

رئیس مرکز تحقیقات گوارش و کبد گیلان با تبریک هفته گوارش، گفت: تغذیه سالم، اولین و مهمترین عامل کلیدی در سلامت انسان است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، فریبرز منصور قنایی،رئیس مرکز تحقیقات گوارش و کبد گیلان امروز(4 خرداد)در جمع خبرنگاران با بیان اینکه معده اولین محل شروع بیماری انسان به شمار می رود، گفت: بیماری های گوارشی بیشترین طیف بیماری ها را شامل می شوند. درمان این بیماری ها بار مالی زیادی را بر جامعه بهداشتی و درمانی تحمیل می کند.

 

منصور قنایی اطلاع رسانی در راستای توسعه سلامت جامعه را تاثیر گذار برشمرد و ادامه داد: سلامت محور توسعه در جامعه محسوب می شود.

 

وی با بیان اینکه تغذیه سالم سلامت انسان را تضمین می کند، اظهار داشت: دین اسلام نیز به این مقوله توجه ویژه ای دارد.

 

قنایی هفته گوارش را فرصتی برای اطلاع رسانی در خصوص عوامل ایجاد سرطان های دستگاه گوارش و پیشگیری از شیوع آن بر شمرد و ادامه داد: سرطان های گوارشی در کشور به عنوان اولین سرطان های شایع به شمار می روند.

 

وی با بیان اینکه استان های شمالی از نظر نرم بیماری بالاتر از دیگر مناطق هستند، تصریح کرد: تشخیص زود هنگام، مهمترین عامل در درمان سرطان های گوارشی محسوب می شوند.

 

رئیس مرکز تحقیقات کبد وگوارش گیلان، اطلاع رسانی در خصوص پیشگیری از شیوع این بیماری را یکی از عوامل تاثیر گذار در راستای سلامت جامعه بر شمرد و ادامه داد: هفته گوارش که از سوی انجمن جهانی گوارش هر ساله در 29 می همزمان با 28 خرداد، با هدف اطلاع رسانی نامگذاری می شود، برنامه های مشخصی دارد.

 

منصور قنایی شعار امسال هفته سلامت را، میکروب های روده ای، سلامت و بیماری اعلام و تصریح کرد: بیش از 10 به توان 18 میکروب در روده های انسان وجود دارد که بسیاری از این تعداد، مفید هستند.

 

منصور قنایی تعادل در خوردن، پرهیز از غذاهای مانده و میکروبی، استفاده از میوه جات و سبزی های تازه و همچنین به موقع خوردن غذا را عوامل بسیار مهم در جهت جلوگیری از بیماری های گوارشی اعلام کرد و ادامه داد: معده انسان محل شروع بسیاری از بیماری ها است.

 

رئیس مرکز تحقیقات کبد وگوارش گیلان با اشاره به اینکه استان های شمال و به خصوص گیلان بالاترین نرم سرطان های گوارشی را دارند، تصریح کرد: این نرم در استانی مانند کرمان، 6 در هزار و برای گیلان 16 در هزار است.

 

وی با بیان اینکه طی 50 سال اخیر میزان شیوع سرطان های دستگاه گوارش در گیلان افزایش یافته است، ادامه داد: عوامل زنجیره ای زیادی از جمله دست کاری در اکوسیستم و محیط زیست و ورود سموم و آفت کش ها در کاشت مواد غذایی در این امر دخالت دارند .

  

پایان پیام/
 

کد خبر 41461

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha