اصل حرف «میهمان داریم» تقاطع آرمان‌گرایی و واقع‌گرایی است نه تقابل سنت و مدرنیته

خبرگزاری شبستان: کارگردان فیلم ‌«میهمان داریم» گفت: فکری که باعث شد این فیلم را بنویسم، بحث تقاطع آرمان‌گرایی و واقع‌گرایی بود و این موضوع با تقابل سنت و مدرنیته خیلی فرق دارد که یکی از دغدغه‌های ذهنی‌ام نیز است و در این فیلم هم توانستم تا حدی به آن بپردازم.

«محمدمهدی عسگرپور» کارگردان فیلم سینمایی «میهمان داریم» در گفت‌وگو با خبرنگار سینمایی خبرگزاری شبستان درباره تقابل سنت و مدرنیته در این فیلم بیان کرد: تقابل سنت با مدرنیته در موضوع فیلم مطرح نیست، اما فکری که باعث شد «میهمان داریم» را بنویسم، بحث تقاطع آرمان گرایی و واقع گرایی بود و این موضوع با تقابل سنت و مدرنیته خیلی فرق دارد.

 

اصل حرف «میهمان داریم» تقاطع آرمان‌گرایی و واقع‌گرایی است

وی در ادامه توضیح داد: آرمان گرایی مفهومی است که می‌تواند کاملاً با مدرنیته سازگار باشد و هم می‌تواند تقابلی نداشته باشد، همان طور که واقع گرایی می تواند با سنت‌های ما اتفاقاً همخوان باشد اما ما هم اکنون با این تقاطع مواجهیم و با وجود اینکه این تقاطع از قبل‌تر وجود داشت اما بعد از اتمام جنگ تحمیلی خودش را خوب نشان داد و هر چه جلوتر آمدیم شدیدتر و به وضعیت امروز مبدل شد.

 

 

تقاطع آرمان‌گرایی و واقع‌گرایی بعد از جنگ به خوبی نمایان شد

عسگرپور تصریح کرد: مشکل بزرگ من که یکی از دغدغه‌های ذهنی‌ام نیز است و در این فیلم هم توانستم تا حدی به آن بپردازم، اشاره به این تقاطع است و اینکه اگر کمی به عقب بر می‌گشتیم و می‌توانستیم از این تقاطع عبور کنیم، شاید شکل جامعه ما به گونه‌ای دیگر می‌شد و اصل حرف «میهمان داریم» همین موضوع است.

 

خانه قدیمی نشانه آرمان‌ها و واقعیت‌های جامعه بیرون از خانه است!

وی در پاسخ به سوال شبستان مبنی بر اینکه نمادگذاری‌های برخی از صحنه‌های فیلم مثل خراب کردن ساختمان‌های اطراف منزل حاج ابراهیم، به سمت پررنگ کردن تقابل سنت و مدرنیته پیش می‌رود، گفت: از نظر من در این سکانس، سنت و مدرنیته مطرح نیست و اصلاً بحث مدرن شدن نیست. شما فرض کنید که قرار است ساختمانی را بکوبند و تبدیل به ساختمان دیگری نیز نشود، پس مدرنیته‌ای اتفاق نیفتاده است! اگر ساختمانی را بکوبند و به جای آن بنایی خاصی ساخته شود که معنایی را در ذهن به عنوان مدرنیته ایجاد می‌کند، تعبیر شما صحیح است و اتفاقاً این سوال شما در تایید صحبت من است که تقاطع بین آرمان‌ها و واقعیت‌ها را نشان می‌دهد. به این معنی که آرمان‌های ما این خانه قدیمی است و واقعیت‌های جامعه چیزی است که بیرون از خانه در حال اتفاق است.

 

 

این مدل فیلمسازی مختص به همسن و سال‌های من است

کارگردان فیلم «میهمان داریم»، این مدل فیلم ساختن را مختص به رده سنی کارگردان‌هایی همسن با خود دانست و خاطرنشان کرد: این نوع حرف زدن به کسانی بر می‌گردد که دوره آرمان‌گرایی را دیده‌اند اما نسل جوان‌تر بیشتر در حوزه تقابل سنت و مدرنیته فعالیت دارند و به این حیطه وارد نمی‌شوند.

 

وی در پایان بیان کرد: توصیه مشخص من به فیلمسازان جوان این است که ذهن خودشان را در این معادلات طوری تنظیم کنند که آرمان‌ها و واقعیت‌ها را به گونه‌ای متوجه شوند که از هر دوی این پدیده‌ها برای نسل بعد خودشان، یک پدیده ایجاد کنند، نه دو پدیده‌ای که با هم خیلی فاصله دارند.

 

گفتگو: آزاده فضلی

پایان پیام/

کد خبر 418730

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha