به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر حسین رستگار، رییس آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو در نشست خبری امروز خود گفت: در ظروف یک بار مصرف باید برای مواد آشامیدنی از ظروف کاغذی، فوم یا اسفنجی که مواد آلاینده کمتری انتقال می دهند، استفاده شود و از لیوان های شفاف تنها برای آشامیدنی های سرد مورد استفاده واقع شود.
وی افزود: همچنین با توجه به اینکه درجه حرارت می تواند مواد آلاینده را به غذا انتقال دهد باید برای غذاهای گرم حتما از ظروف اسفنجی استفاده شود.
وی همچنین از تدوین طرح شناسایی و کنترل آلاینده ها و تقلبات مواد غذایی خبر داد و گفت: با توجه به اینکه تقلبات در حوزه مواد غذایی روز به روز پیچیده تر شده و تشخیص نیز به تبع آن سخت تر می شود بنابراین این طرح ارایه شد تا نظارت و کنترل بیشتری در مواد غذایی که در طب های معمول سالم هستند، صورت می گیرد.
به گفته وی، اضافه کردن گلرنگ به زعفران و همچنین استفاده از مواد قندی در دسترس کندوها از تقلبات در حوزه برخی از مواد غذایی است.
رستگار در ادامه گفت: مجوز استفاده از خمیر مرغ در تولید سوسیس و کالباس داده نمی شود چرا که گزارشات حاکی از این است که فرآیند تولید برخی از خمیر مرغ ها طبق شرایط استاندارد تولید نمی شود.
وی خاطرنشان کرد: علی رغم اینکه نباید از خمیر مرغ در تولید سوسیس و کالباس استفاده شود مجوز جدید نیز در این خصوص صادر نخواهیم کرد علاوه بر اینکه مجوزهای قبل هم باید اصلاح شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه میزان نیترات موجود در آب مطابق استانداردها 50PTM است، گفت: با بررسی ها و کیفیت سنجی آب های بسته بندی هیچگونه مشکلی در این آب ها مشاهده نکردیم. همچنین در نظر داریم آب های معدنی را از لحاظ کیفیت رتبه بندی کنیم.
آزاد شدن مواد مضر در صورت نگهداری از مواد غذایی در جلوی درب مغازه ها
رییس آزمایشگاه های مرجع سازمان غذا و دارو در ادامه نسبت به تحت تأثیر قرار گرفتن سلامت مواد غذایی که در جلوی درب مغازه ها نگهداری می شوند، گفت: در صورت قرار گرفتن آب معدنی در معرض اشعه آفتاب باعث آزادشدن مواد پلیمری مضر می شود. همچنین روغن چیپس و پفک نیز در چنین شرایطی تجزیه و مواد مضر آن افزایش می یابد.
پایان پیام/
نظر شما