شاهد زمین خواری و تخلفات گسترده در طرح ایجاد مناطق ویژه اقتصادی هستیم

خبرگزاری شبستان: رییس سازمان بازرسی کل کشور گفت: طرح ایجاد مناطق ویژه اقتصادی به منظور توسعه صادرات غیرنفتی به تصویب رسیده و متاسفانه شاهد تخلفات گسترده در این بخش هستیم.

به گزارش خبرنگار سیاسی قضایی خبرگزاری شبستان، ناصر سراج رییس سازمان بازرسی کل کشور در همایش ارتقای سلامت در حاشیه اشاره به سفرش به چین گفت: رییس مجلس شورای اسلامی در پیشنهاد خود گفته بودند که در کنار دادگاه باید بازرسی باشد و در چین علی رغم جمعیت زیادش با این روش به نظر می رسد در مبارزه با فساد موثق بوده است.

سراج با اشاره به فساد 12 هزار میلیارد تومانی گفت: در واقع این فساد مقداری کاغذ و سند رد و بدل شده بود و بیان ان به صورتی که وجهی بوده است سیاه نمایی است. در چنین مواردی باید از ابراز ان خودداری کنیم.

وی با اشاره به اهمیت سلامت مدیران گفت: اگر کسی مشکل مالی و فساد داشته باشد نمی‌تواند با فساد مبارزه کند.

رییس سازمان بازرسی کل کشور فساد را پدیده‌ای قدیمی و پیچیده معرفی کرد و گفت: این موضوع ذهن و عمل اندیشمندان و فعالان در عرصه‌های مختلف را به خود مشغول کرده و در نوشته‌های دانشگاهی کمتر جایی است که با این مقوله سروکار نداشته باشد و جایی در جهان نیست که خود را مبرا از فساد بداند و روشهای مبارزه با آن نیز ارایه نشده باشد تا از این بیماری خطرناک جلوگیری شود.

سراج افزود: هر چه است انباشتی از تجربه‌های بشری در گستره‌های مختلف جغرافیایی است که دست‌مایه کار نظام‌های سلامت کیفری و اصلاح‌کننده قرار بگیرد تا در مقابله با این پدیده پویا و به روز شونده در ماهیت و فرسایش دهنده مشروعیت حکومت‌ها در عمل قدم‌هایی به جلو برداشته شود و همچنین نگاهی گذرا به نوشته‌های جامعه شناختی و جرم شناختی و روان‌شناختی و حقوقی چنان پشته‌ای از نظریات را در مورد فساد و ماهیت عملکردهای آن را آشکار می‌سازد که آدمی را به این فکر وا می‌دارد که هنوز جنبه‌هایی نامشکوف از این پدیده وجود دارد که باید بر آنها متمرکز شد و کار مقابله باید برشناخت دقیق استوار باشد. 

وی در ادامه افزود: بر همین اساس ما در سازمان بازرسی کل کشور که نهاد اصلی حاضر در خط مقدم مبارزه با فساد است بر فعالیت‌های صرفا عملیاتی بسنده نکرده و در کنار آن تحقیقاتی عمیق بصورت موردی و مقایسه‌ای را برای رسیدن به شناخت دقیق‌تر این پدیده و شیوه‌های مقابله و مبارزه با آن در دیگر کشورهای جهان را دنبال می‌کنیم. 

وی اظهار داشت: یافته‌های ما در سازمان بازرسی کل کشور حکایت از آن دارد که مقابله با فساد بر 4 رکن استوار است که اصطلاحا آن را مربع مقابله نامیده‌ایم که اضلاع این مربع عبارتند از: اراده واقعی برای مبارزه با فساد، یافتن روش‌های بروز و اثر بخش برای مقابله با فساد، استمرار برای مقابله با فساد و حساس نمودن جامعه برای مقابله با فساد که هرکدام از این اضلاع هرچند که ارزش ذاتی بالایی دارند اما تنها در کنار دیگر اضلاع، کارآمد و اثربخش هستند. 

وی بیان داشت: اراده مقابله با فساد در نبود روش‌های بروز، کارکرد چندانی نخواهد داشت و وجود این دو بدون استمرار در مقابله با فساد راه به جایی نمی‌برد و مجموعه این عناصر در جامعه‌ای فاقد حساسیت کم اثر و بی‌فروغ است و استفاده از فرصت‌هایی که در نبود و یا ضعف هرکدام از این عناصر وجود دارد سودجویان هوشمند را به سوی رفتارهای انحرافی و مجرمانه سوق می‌دهند.

سراج درباره آخرین اقدامات سازمان بازرسی در رسیدگی به این پرونده‌ها، گفت: اکنون ما در اکثر استان‌های کشور رسیدگی به پرونده‌های مربوط به زمین خصوصاً زمین‌خواری را داریم.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور درباره همایش مبارزه با فساد،‌خاطرنشان کرد: اگر مطالب گفته شده در این همایش عملی شود بسیار خوب است، ولی اگر در حد شعار باشد کارساز نیست.

پایان پیام/

کد خبر 423154

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha