راه یابی به نمایشگاههای بین المللی آرزوی  زنان کارآفرین ایرانی

زنان کارآفرین ایرانی با حضور در 85 غرفه نمایشگاه سراسری «توانمندی های زنان ایران» خلاقیت و نوآوری های خود را در عرصه هنر و صنعت به نمایش گذاشتند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، نمایشگاه سراسری توانمندی های زنان ایران با حضور 85 غرفه از کارآفرینان یا اعضای وزارت تعاون در محوطه باز مجموعه فرهنگی تاریخی کاخ گلستان از 5 تا 12خرداد ماه در این مجموعه برپاست.

 

وارد محوطه باز کاخ گلستان که می شوی غرفه های آلومینیومی ردیف پشت هم دایر شده است و سرسبزی محیط، حرکت فواره ها و تماشای ساختمان های قدیمی این کاخ موزه گرمای هوا و آفتاب سوزان را از سر به در می کند.

 

در هر یک از غرفه ها محصولات گوناگونی از قبیل گلیم، وسایل تزیینی منزل، لباس های دوره قاجار، تابلو، انواع چینی معرق کاری، سنگ کاری، فرش های دست بافت و خم کاری از شهرهای مختلف ایران عرضه شده است.

 

مژگان خاکی، عضو هیئت مدیره تعاونی کارآفرینی و دبیر نمایشگاه درباره این نمایشگاه گفت: در این نمایشگاه 85 غرفه کارآفرینی فعالیت می کنند که در مجموع 15 غرفه برای هنر نگارها و در40 غرفه هم شرکت های تعاونی از سراسر کشور حضور یافته اند.

 

وی در پاسخ به این سوال که کارآفرینان چگونه می توانند عضو شرکت تعاونی شوند، گفت: افرادی که گروهی و یا با خانواده کار می کنند؛ می توانند با مراجعه به وزارت تعاون عضو شوند. با توجه به اینکه عنوان نمایشگاه توانمندهای زنان ایران است ولی در این نمایشگاه تعداد آقایان فعال هم کم نیست.

 

خاکی در این باره توضیح داد: بعضی از خانم های کارآفرین هستند که با همسرشان یا اعضای خانواده کار می کنند. این کارآفرینان زن مدیریت کارگاه را برعهده دارند. وی درباره نحوه انتخاب اعضای کارآفرین در این نمایشگاه گفت: ما کارآفرینان برگزیده را در این نمایشگاه انتخاب کردیم.

 

کارآفرینان جنوب اصالت خود را حفظ کرده اند

در میان غرفه های نمایشگاه غرفه ای از جنوب کشور نظرمان را به خود جلب کرد. عطیه محمدی، 50 ساله، لباس جنوبی سوزن دوزی و نقاب بر چهره و چادر به سر در غرفه ایستاده و پاسخگوی مشتریان است. محمدی با لهجه شیرین جنوبی اش برایمان از نحوه انجام کارش گفت: این لباس ها، پوشیه ها و نقاب های محلی جنوب کشور از تولیدات شرکت تعاونی خودمان است و اغلب کارها سوزن دوزی و گلابتون دوزی است.

 

این کارها را به نوجوانان و جوانان آموزش داده و ما در شرکت تعاونی فقط وسایل را برای افراد تهیه می کنیم و برایشان می فروشیم که از این طریق یک درآمد مختصری برای خانواده به همراه دارد.

 

وی در ادامه گفت: با اینکه هر کدام از کارهای این غرفه کار دست هستند در بعضی مواقع تا یک سال برای تولیدکننده وقت گیر می باشد.

 

وی درباره اعضای رسمی این شرکت گفت: 80 نفر عضو تعاونی جنوب و 100 نفر از شرکت تعاونی جزیره مروارید هستند و فعالیت خارج از اعضا تقریباً هزار نفر عضو دارد.

 

محمدی درباره استقبال از نمایشگاه گفت: از فروش راضی هستم ولی این نمایشگاه ها بیشتر جنبه بازاریابی دارد و امیدواریم که یک روز بتوانیم محصولاتمان را به کشورهای دیگر صادر کنیم.

 

خم کاری هنری در حال فراموشی
در گوشه دیگر از نمایشگاه هم که به سر درآن نوشته شده بود «خم کاری» نظرمان را جلب کرد، در داخل غرفه انواع و اقسام چراغ های گردسوز وجود داشت. علی شریفی درباره این کار اصیل ایرانی گفت: در خم کاری ورق های گردآهنی را در دستگاه شکل می دهیم و با اینکه این ورق ها می تواند از جنس آلومینیوم، مس، برنج و ... باشد می تواند به هر شکلی دربیاید.

 

وی درباره نحوه یادگیری خم کاری گفت: من این هنر را از پدرم یاد گرفتم و در حال حاضر 32 سال است که به این شغل مشغول هستم اما متأسفانه این کار چندان درآمدی به همراه ندارد.

 

در غرفه این نمایشگاه 2 خانم 25 ساله که جزء کارآفرینان جوان به شمار می روند به تولید کیف های چرمی در مدل ها و رنگهای مختلف پرداخته و محصولاتشان را در نمایشگاه عرضه کرده اند، بر سر در نمایشگاه نوشته شده است «هیربد و کریتا» به گفته مریم سیفی این هیربد و کریتا انواع تولید چرم از دوره باستان است.

 

وی درباره نوع کیف های چرمی در این غرفه گفت: این چرم ها اصل هستند و از بازار آزاد تهیه می شود و بنابر سفارش مشتریان محصولاتمان را تهیه می کنیم.

لازم به ذکر است که این نمایشگاه برای بازدید عموم از ساعت 9 تا 16 دوازدهم خرداد در کاخ موزه گلستان برپاست.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 42454

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha