ماه مبارک رمضان فرصتی برای معرفی جایگاه اصلی مساجد

خبرگزاری شبستان: کارشناس مؤسسه مسجد با بیان این که ماه مبارک رمضان فرصتی برای معرفی جایگاه اصلی مسجد برای مردم است، گفت: مسئولین فرهنگی و روحانیون باید کارکردهای مسجد را برای افراد جامعه بازگو کنند و از آنجا که مساجد باید محل فعالیت‌های مختلف باشند، مسئولین باید دقت کنند که فعالیت‌های جوانان در مسجد با آموزه‌های دینی همخوانی داشته باشد.

حجت‌الاسلام و المسلمین سیدمحمدحسن مدرسی کارشناس مؤسسه مسجد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به این که به برکت انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره) مباحث مساجد در ایران مطرح شد، عنوان کرد: امروز به مساجد توجه زیادی می‌شود، اما متأسفانه ما هنوز به جایگاه اصلی مساجد در جامعه نرسیدیم.

 

مسجد تنها مکانی است که هم روایت و هم آیه قرآن برای آن نازل شده است/ مسجد جامع همه امور است

 

کارشناس مؤسسه مسجد با بیان این که برنامه‌های نشاط معنوی باید در مساجد صورت بگیرد، اظهار داشت: در زمان صدر اسلام، همه مسائل جامعه از جمله مسائل اجتماعی، سیاسی، نظامی، اقتصادی و قضایی حور محور مسجد بود، بنابراین ما باید مساجد را پایگاه اصلی قرار دهیم.

 

حجت‌الاسلام و المسلمین مدرسی با اشاره به این که مسجد تنها مکانی است که هم روایت و هم آیه قرآن برای آن نازل شده است، گفت: خداوند در آیه 150 سوره بقره می‌فرماید که توجه شما به سمت مسجد باشد تا کسی از شما ایراد نگیرد، بنابراین اگر ما به صدر اسلام و زمان ائمه معصومین (علیهم السلام) برگردیم، بسیاری از مشکلات جامعه رفع می‌شود.

 

وی با بیان این که مسجد جامع همه امور است، تصریح کرد: نسل جوان باید در مسجد با اصول دین و مبانی اصلی دین آشنا شود و به جای این که هزینه‌های زیادی برای ساخت مکان‌های فرهنگی صرف کنند، از ظرفیت مسجد استفاده شود.

 

روایات اسلامی، قرآن کریم و مسجد را جاندار معرفی می‌کنند

 

کارشناس مرکز تخصصی نماز ادامه داد: مقام معظم رهبری (مدظله) بر مسجد تأکید زیادی دارند و مسجد را تراز اسلامی معرفی می‌کنند، این سخن مقام معظم رهبری (مدظله) نشان از اهمیت موضوع دارد.

 

حجت‌الاسلام و المسلمین مدرسی یادآور شد: افرادی که به مساجد می‌روند، با اخلاص به مساجد می‌روند و زمانی که اخلاص وجود داشته باشد، کارها ماندگار می‌شود، در گذشته مراکز سنتی از جمله بازارهای قدیمی دارای مساجد و حوزه علمیه بود، اما متأسفانه امروز مساجد به حاشیه رانده شده است.

 

کارشناس مؤسسه مسجد تصریح کرد: در روایتی از پیامبر اکرم (ص) به جابر آمده است که در روز قیامت سه تن شکایت می‌کنند: قرآن کریم، مسجد و اهل بیت (ع)؛ در این روایت پیامبر گرامی اسلام (ص) قرآن کریم و مسجد را جاندار معرفی می‌کند.

 

وی افزود: در کتاب بحارالأنوار، جلد 7، صفحه 222 حدیثی آمده است که در روز قیامت، قرآن می‌گوید که مرا تحریف کردند و پاره کردند، مسجد می‌گوید که مرا رها کردند و تباهم ساختند و اهل بیت (علیهم السلام) می‌گویند که ما را کشتند و به اسارت بردند. 

 

حجت‌الاسلام و المسلمین مدرسی عنوان کرد: در مساجد، نماز و قرآن کریم خوانده می‌شود و همچنین آشنایی با مکتب اهل بیت (ع) در مساجد صورت می‌گیرد، بنابراین کسی که به مسجد می‌رود، هم مسجد را می‌تواند درک کند، هم با قرآن کریم و اهل بیت (ع) آشنا می‌شود. 

 

مسئولین فرهنگی فعالیت‌های خود را حول محور مسجد قرار دهند

 

کارشناس مرکز تخصصی نماز اظهار داشت: مسجد از نظر فعالیت‌های فرهنگی و مذهبی یک مکان چند بعدی است، در حالی که مراکز فرهنگی دیگر مکان‌های تک بعدی هستند، بنابراین مسئولین فرهنگی باید فعالیت‌های خود را حول محور مسجد قرار دهند.

 

وی تصریح کرد: در صدر اسلام، تمام امور مسلمانان از جمله آموزش نظامی، مسائل اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، قضایی و خانواده در مسجد بود، شورای حل اختلاف در مسجد بود، اگر مسجد به اصل خود بازگردد، بسیاری از هزینه‌ها در جامعه کاهش می‌یابد.

 

مسجد مکانی ساده و همه‌پذیر/ ماه مبارک رمضان فرصتی برای معرفی جایگاه اصلی مسجد

 

حجت‌الاسلام و المسلمین مدرسی بیان داشت: مسجد مکانی ساده و همه‌پذیر است و با همه دل‌ها آشنا و مورد تأیید همه است و تنها مکانی است که در مورد آن هم آیه و هم روایت داریم، در حالی که در مورد مکان‌های دیگر نه آیه و نه روایتی نداریم.

 

کارشناس مؤسسه مسجد عنوان کرد: ماه مبارک رمضان فرصتی است که در آن روشنگری کرده و جایگاه اصلی مسجد را به مردم معرفی کنیم، کارکردهای مسجد هنوز برای مردم ما جا نیفتاده است و برخی مردم گمان می‌کنند، مسجد فقط مکانی برای عبادت است، در حالی که در صدر اسلام این گونه نبود و مباحث اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، نظامی، خانواده و احکام در مسجد صورت می‌گرفت.

 

وی افزود: مسئولین فرهنگی و روحانیون باید کارکردهای مسجد را برای افراد جامعه بازگو کنند و از آنجا که مسجد باید محل فعالیت‌های مختلف باشد، مسولین و کارشناسان مساجد باید دقت کنند که فعالیت جوانان در مسجد با آموزه‌های دینی همخوانی داشته باشد.

 

حجت‌الاسلام و المسلمین مدرسی با بیان این که باید مساجد را ساده‌تر بسازیم، گفت: زیباسازی با تجملات فرق دارد، مساجد قدیمی که به صورت سنتی ساخته می‌شد، بسیار زیبا و جذاب بود، اما معماری برخی مساجد امروز به صورت غربی است، در حالی که مساجد باید با سبک معماری اسلامی ایرانی ساخته شود تا جوانان جذب شوند.  

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 425368

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha