به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، دکتر بهروز رفیعی، سرپرست بهزیستی استان مرکزی(3 دی) در دوره آموزشی آسیب شناسی خانواده وخانواده درمانی که در دانشگاه علمی کاربردی بهزیستی استان مرکزی با حضور اساتید مجرب کشوری وکارشناسان حوزه اموراجتماعی وپیشگیری برگزار شد، گفت: تحکیم بنیان خانواده سبب پایبندی به ارزش ها است.
وی با اشاره به اینکه دوره آموزشی آسیب شناسی خانواده وخانواده درمانی با هدف آشنایی با آسیب شناسی و ملاک های تشخیص درخانواده درمانی سیستمی در حال برگزاری است، بیان کرد: بر همین اساس، به منظور تحکیم بنیان و سلامت خانواده ها از سوی سازمان ها و نهادهای حمایتی اقدامات، طرح ها و برنامه هایی در دست اجرا است.
دکتر رفیعی ادامه داد: اجرای درست و فراگیر این برنامه ها می تواند کمک موثری در تقویت بنیان خانواده و جلوگیری از افزایش آسیب های اجتماعی در جامعه باشد.
این مقام مسئول ادامه داد: خانواده به عنوان کوچک ترین نهاد اجتماعی، آسیب پذیرترین گروه در برابر آسیب های اجتماعی است به طوری که اکثر مشکلات و آسیب ها ابتدا در خانواده ها بروز پیدا می کند.
دکتر رفیعی بیان کرد: در صورت عدم پیشگیری و برخورد نا صحیح با آنها، این مشکلات به درون جامعه نیز رسوخ می کند و در این شرایط دشوار دیگر نمی توان به راحتی مشکلات و آسیب ها را کنترل کرد.
وی هدف از برگزاری این دوره را نقش و تاثیر نهاد خانواده در حیات اجتماعی هر جامعه دانست و بیان کرد: این نقش آن چنان موثر است که هر آنچه مربوط به گسترش تمدن و رشد و شکوفایی جامعه می شود، نشات گرفته از این نهاد است.
سرپرست بهزیستی استان مرکزی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در توجه ویژه به نهاد خانواده والگوه ایرانی اسلامی نهاد خانواده گفت: خانواده هسته اول همه سازمانها و نهادهای اجتماعی است و همه سنت ها، عقاید ، آداب و ویژگیهای فردی و اجتماعی از طریق خانواده به نسل جدید انتقال مییابد.
وی گفت: خانواده به عنوان یکی از اصلیترین نهادهای اجتماعی میتواند نقش تعیینکنندهای در ایجاد کارکردهای مثبت در نظام اجتماعی داشته باشد.
دکتر رفیعی با بیان اینکه بررسی نحو ه عملکرد خانوادهها میتواند در شناخت و حل مسائل فردی و اجتماعی کمک بزرگی کند، اظهار کرد: در میان عوامل اثرگذار بر سلامت روانی انسانها، خانواده نقشی بسیار مهم دارد.
بسیاری از نابهنجاریهای روانی و رفتاری انسانها ریشه در خانواده ریشه دارد
این مقام مسئول با اشاره به اینکه بسیاری از ناهنجاری های روانی و رفتاری انسان ها ریشه در خانواده دارد، بیان کرد: برگزاری دوره آموزشی آسیب شناسی خانواده وخانواده درمانی راهی برای رفع این مشکلات می شود.
سرپرست بهزیستی استان مرکزی ادامه داد: خانواده درمانی مداخلهای است که بر تغییر تعاملات بین اعضای خانواده متمرکز است و در آن تلاش میشود کارکرد خانواده به عنوان واحدی متشکل از تک تک اعضای خانواده بهبود یابد.
دکتر رفیعی اضافه کرد: بالینگری که به خانواده درمانی میپردازد میکوشد الگوهای بین نسلی غیرقابل انعطافی را که سبب ناراحتی در درون افراد یا در روابط بین فردی میشود، درهم بشکند.
این مقام مسئول اظهار کرد: در خانواده درمانی میتوان دغدغههای هر یک از اعضای خانواده را مطرح نمود.
لازم به ذکر است، این کارگاه آموزشی به مدت دور روز برگزار می شود و دکتر فرشاد بهاری و خانم دکتر محمودی مهر مدرسین این دوره هستند.
در این کارگاه مطالبی مانند آشنایی با مفاهیم پایه درخانواده ها ،آسیب شناسی خانواده، مفهوم نشانه مرضی درسیستم خانواده و سنجش بالینی درخانواده درمانی را توسط اساتید تدریس ومورد بحث وتبادل نظر قرار می گیرد.
پایان پیام/
نظر شما