وقف، راهی که حداقل امکانات را برای مستمندان فراهم می کند / بیشترین آمار وقف مربوط به عزاداری سیدالشهداء(ع) است

خبرگزاری شبستان: نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از راه هایی که مستمندان می توانند از حداقل های رفاه و امکانات برخوردار باشند همین وقف است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا آشتیانی شب گذشته(3 دی) در همایش یاوران وقف که با حضور واقفین،خیرین، متولیان و اصحاب وقف برگزار شد، با اشاره به این که گاهی اوقات بعضی اعمال موجب می شود که پرونده خیر و شرّ آدم بعد از مرگ باز باشد، اظهار داشت: برخی افراد موقوفاتی دارند که مردم و مستمندان دائما از آن استفاده می کنند، این امر موجب می شود پرونده اعمال ثواب و احسان این افراد دائما باز باشد.

وی خاطرنشان کرد: ایجاد برخی کاروان سراها و آب انبارهایی که در مسیر رفت و آمد مردم در بین یا در داخل شهر ها قرار داشت، علی رغم خدمات زیادی که در زمان خودش داشت هنوز هم مورد استفاده های مختلف قرار می گیرد و موجب می شود پرونده ثواب واقفان باز باشد.

حجت الاسلام والمسلمین آشتیانی با بیان این که تنها وقف است که می تواند به مستمندان کمک کند، عنوان داشت: یکی از راه هایی که مستمندان می توانند از حداقل های رفاه و امکانات برخوردار باشند همین وقف است.

وی تصریح کرد: وقف حسینیه و محل های که برای عزاداری اهل بیت(ع) است؛ بیشترین نوع وقف را به خود اختصاص داده است، امروز هم شاهد این هستیم که مردم در راه سیدالشهداء (ع) طوری حرکت می کنند که پشت دشمن می لرزد، پیاده روی زائران اربعین امسال کاری کرد که دشمن از اجماع بزرگ دوست داران اهل بیت(ع) هراسان شود و به آن اقرار کند.

حجت الاسلام والمسلمین آشتیانی بیان داشت: اگر می خواهیم پرونده خوبی و احسان ما بسته نشود و ادامه پیدا کند، و اگر می خواهیم کاری کنیم که فردای قیامت غبطه نخوریم، باید از همین الان با برنامه ریزی مناسب یک باقیات الصالحات، یک وقف، انفاق یا صدقه جاریه برای خودمان ایجاد کنیم.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان این که در روایات متعددی به بحث وقف و صدقه جاریه اشاره شده است، گفت: امیرالمومنین(ع) در روایتی قریب به این مضمومن می فرماید:" انسانی که صدقه می دهد، صدقه بر درد ها و بلاهای او پیشی می گیرد".

وی با اشاره به این که در روایات داریم صدقه اول به دست خدا می رسد بعد به دست مستمند، ابراز داشت: برای همین می گویند دست صدقه دهنده باید پایین تر از دست گیرنده باشد، همچنین نبی اکرم(ص) قریب به این مضمون می فرماید:"زمین قیامت سراسرآتش است و سایه صدقه است که می تواند مومن را از آن آتش قیامت نجات دهد".

حجت الاسلام والمسلمین آشتیانی یادآور شد: امیرالمومنین(ع) در سفارشی به امام حسن مجتبی(ع) می کند ر هنگام غذا خوردن صدقه بدهد، این خیلی خوب است که بتوانیم این گونه دستورات اهل بیت(ع) را در زندگی خود عملی کنیم.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: بر اساس روایات صدقه اول صبح احسن تر است، بلا پیشی نمی گیرد بر صدقه، اول شب هم خوب است ولو کم، لازم نیست زیاد باشد، بلاهایی که ممکن است آن شب بیاید از شخص صدقه دهنده دفع می شود.

وی در پایان بیان داشت: امام صادق(ع) روایت کرده اند:" صدقه در روز جمعه خیلی ثواب دارد، پدرم امام باقر(ع) هر روز جمعه صدقه می دادند"، امیدواریم ما هم بتوانیم با الگو از اهل بیت(ع) بتوانیم یک کاری برای قیامت بکنیم.

کد خبر 426319

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha