ارزش افزوده ملی با بسته بندی وارداتی به تاراج می رود

خبرگزاری شبستان: معاون وزیر ارشاد گفت: صنعت چاپ پابه پای دیگر صنایع حرکت می کند و آمار رشد و توسعه اجتماعی کشورها با آمار رشد صنعت چاپ ارتباط دارد. کشورهایی که در مسیر توسعه اقتصادی اجتماعی حرکت می کنند روند توسعه همسو با چاپ دارند.

به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان٬ «سیدعباس صالحی» معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد در مراسم افتتاحیه بیست و یکمین نمایشگاه چاپ بسته بندی و ماشین آلات وابسته در سخنانی گفت: در بین اختراعات بشری٬ اختراعی که نقشی مهم در تمدن سازی داشته٬ چاپ است که دو عامل ماشین آلات و خط را در پی داشته است و فرهنگسازی اصلی در تمدن بشری به همراه داشته است.



وی با اشاره به چاپ کتاب و شناسایی فرهنگها با استفاده از این مقوله بیان کرد: چاپ به عنوان مقوله ای است که در کل زندگی بشری موثر است. ردپای این مقوله همچنین در وجوه مختلف اقتصادی٬ اجتماعی و خدماتی و در بخشهای مختلف دیده می شود.



صالحی تاکید کرد: امروز نقش چاپ در کتاب و نشریات در فرآورده های چاپی بسیار محدود است؛ در کتاب ۵ درصد و نشریات ۱۵ درصد را شامل می شود.



وی با بیان اینکه بخش مهمی از صنعت چاپ در حوزه های دیگر فعال است٬ گفت: صنعت چاپ پابه پای دیگر صنایع حرکت می کند و آمار رشد و توسعه اجتماعی کشورها با آمار رشد صنعت چاپ ارتباط دارد. کشورهایی که در مسیر توسعه اقتصادی اجتماعی حرکت می کنند روند توسعه همسو با چاپ دارند.



معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد خاطرنشان کرد: صنعت چاپ باید بیش از گذشته مورد توجه مسئولان اقتصادی سیاسی و فرهنگی قرار گیرد. در این ارتباط ما از نخستین کشورهایی بودیم که با صنعت چاپ ارتباط برقرار کردیم. در عین حال کمتر کشوری از کشورهای در حال توسعه با چنین تاریخی از صنعت چاپ همراهند.



وی بیان کرد: این قدمت٬ ارتباط تاریخی تعلقات نیست بلکه فرصتی طلایی برای صنعت چاپ به شمار می آید که به منظور رفع مشکلات و مسائل٬ همه افراد دخیل در این صنعت باید دست به دست هم دهند و مشکلات را حل کنیم.



صالحی به وابستگی صنعت چاپ در محصولات و فرآورده های چاپ اشاره کرد و گفت: ما در طول سال بر اساس آماری که اداره کل چاپ ارائه می دهد٬ ۷۰ هزار تن محصولات چاپی وارداتی داریم که رقم اندکی نیست و ارزی است که از کشور خارج می شود و طبیعتا شرایط داخلی ما می تواند جایگزین مناسبی برای آن بسازد.



به گفته وی٬ نمی توانیم شعار اقتصاد مقاومتی بدهیم اما در صنعتی که پا به پای خودروسازی و پتروشیمی در حال حرکت است٬ وابسته باشیم.



صالحی با اشاره به نقش مهم بخش بسته بندی در صنعت چاپ٬ گفت: برگزاری نمایشگاههایی نظیر این توانمندی ها را نشان می دهد اما فاصله قابل توجهی با مطلوب داریم و هنوز ارزش افزوده ملی ما به خاطر صنعت بسته بندی به تاراج می رود. بنابراین مقوله بسته بندی باید مورد توجه واقع شود و چاپ به آن نیازمند است.



وی با اشاره به ضعف حوزه آموزشی چاپ و تحقیقات چاپ٬ اظهار کرد: در حوزه چاپ شیوه آموزشی ویژه ای می خواهیم و به آن نیاز داریم. اگر صنعت چاپ بخواهد پا به پای صنایع فعال داخلی حرکت کند به پشتوانه سازی قوی تر آموزشی و پژوهشی نیازمند است.



معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره نگرش حمایتی به حوزه چاپ گفت: نگرش حمایتی به چاپ هم در صادرات هم در محافظت از تولیدات داخلی لازم است اما این مجموعه و مجموعه های دیگری که صنعت چاپ با آن درگیر است نیازمند همگرایی هستند تا این صنعت را به مساله ملی در کشور تبدیل شود.



وی تاکید کرد: تشکیل شورای عالی صنعت چاپ که وزرای درگیر و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در آن حضور داشته باشند٬ مدنظر است. این شورا می تواند به عنوان یک جریان ولو کوتاه مدت٬ این عرصه را به جایگاه مطلوب برساند چراکه صنعت چاپ با آنچه که باید باشد فاصله زیادی دارد.



صالحی در پایان بیان کرد: در این عرصه اجزای دولتی مانند گمرکات و وزارت صنعت و بخشهایی از کمیسیون فرهنگی و ... می توانند مسیر حرکت چاپ را در مسیر جلو ببرد.



پایان پیام/

کد خبر 426778

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha