به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از برخی منابع عربی، سوئد از جمله کشورهایی است که طی چند روز گذشته شاهد بحران آتش سوزی مساجد است و همین امر نگرانیهایی را برای مسلمانان ایجاد کرده است.
موسسه «اکسپو» سوئد در گزارشی اعلام کرد: نژادپرستان در سال جاری 12 مسجد را مورد تعرض قرار داده اند و بیشتر این تعرضات در ماههای اخیر بوده که شامل خسارت به ساختمانهای مساجد، شکستن شیشه ها و آتش سوزی فرشها و کشیدن تصاویر صلیب شکسته بر روی درهای مساجد بوده است.
در همین راستا، منابع خبری گزارش دادندن: مسجد وابسته به جمعیت فرهنگی اسلامی در شهر ایسلوف جنوب سوئد، روز گذشته بر اثر آتش سوزی عمدی سوخته و خسارتهای مادی برجای گذاشته است.
این مسجد در طبقه اول ساختمان ایسلوف قرار داشته و نیروهای آتشنشانی بلافاصله خود را به محل حادثه رسانده اند.
این درحالی است که افراد ناشناس روز پنجشنبه نیز با پرتاب یک شی از طریق پنجره، مسجدی را در سوئد به آتش کشیدند.
این مسجد هنگام نماز صبح که نماگزاران مشغول نماز خواندن بودند، به آتش کشیده شد و بر اثر آن، پنج نمازگزار زخمی شدند. این مسجد در طبقه اول ساختمانی در شهر اسکیلستونا در حدود 90 کیلومتری غرب استکهلم قرار دارد.
لارس فرانزل، سخنگوی پلیس گفت: در زمان آتش سوزی، 15 تا 20 نمازگزار داخل مسجد بودند و آتش به حدی بود که از پنجره های مسجد زبانه می کشید.
مجروحان برای معالجه به بیمارستان انتقال یافتند و برخی دچار خفگی و یا جراحت شدند. عمر مصطفی، رئیس اتحادیه اسلامی سوئد گفت: حمله علیه مسلمانان در سوئد افزایش یافته است.
وی افزود: مجروحان به بیمارستان منتقل شدند، ولی تاکنون کسی دستگیر نشده است.افراد ناشناس ژانویه گذشته بر روی درهای مسجدی در استکهلم تصویر صلیب شکسته حکاکی کرده بودند.
سوئد در اوایل سپتامبر زمانی از خواب بیدار شد که چشم انداز سیاسی جدیدی برای کشور به واقعیت پیوسته بود و آن به زیر کشیده شدن دولت توسط دمکراتهای ضد مهاجرت سوئد به دلیل عدم حمایت از بودجه پیشنهادیش در مجلس بود.
پس از حادثه آتش سوزی، مقامات سوئدی این اقدام را محکوم کردند. اندرش اگمان، وزیر کشور سوئد این اقدام را تنفر آمیز توصیف کرد و گفت: حمله به مسجد امری غیر قابل پذیرش است و ما تمام تلاش خود را برای مقابله با اینگونه اقدامات به کار می بندیم.
آلیس باه کونکه، وزیر فرهنگ و آزادی سوئد این حمله را محکوم کرد و از مردم خواست تا آگاهی حقوق قانونی خود را بالا ببرند.
موگان جوهانسون، وزیر دادگستری سوئد نیز اظهار داشت: این حمله، حمله به آزادیهای دینی و فردی به حساب می آید و این اقدام محکوم است.
استفان لوون، نخست وزیر سوئد نیز این اقدام را محکوم کرد و گفت: مسلمانان برای انجام مناسک خود حق دارند.
عمر مصطفی، رئیس اتحادیه اسلامی سوئد گفت: حمله علیه مسلمانان در سوئد افزایش یافته است و باید در برابر اینگونه اقدامات کاری کرد.
در همین راستا، جمعی از فعالان سوئدی در شبکه های اجتماعی، حمله به مسجد را محکوم کرده و از مردم خواستند تا به مسجد بروند و در ابراز همبستگی خود با مسجد تصاویر اهانت آمیز را به قلب تبدیل کنند.
همچنین صدها نفر از مردم سوئد برای ابراز همبستگی خود با مسلمانان، مقابل مسجد تحصن کردند و به این ترتیب انزجار خود را از این اقدام نژادپرستانه اعلام کردند.
پایان پیام/
نظر شما