ضرورت استفاده كاربردي از آيات قرآن در جلسات اداري

خبرگزاري شبستان: امام جمعه بخش رودپي شهرتاريخي فرح آباد با تاكيد بر ضرورت استفاده كاربردي از آيات قرآن در جلسات اداري، گفت: عدم استفاده از قرائت زنده در جلسه ها موجب مهجوريت اين كتاب الهي مي شود.

حجت الاسلام محمد عابدي، امام جمعه بخش رودپي شهرتاريخي فرح آباد امروز(22دي) در خصوص اينكه چرا برخي در جلسات و محافل اداري واجتماعي قرائت زنده قرآن را شاهد نيستيم، به خبرنگار خبرگزاري شبستان در ساري گفت: كتاب آسماني و ديني ما مسلمانان كه توسط آخرين فرستاده خدا براي ما انسان ها نازل شده قرآن مجيد است اما به دليل عدم تبيين جايگاه اين معجزه رسول خدا(صلي الله عليه وآله وسلم) در جامعه اسلامي، قرآن در جامعه ما مهجور است.

 

وي بر ضرورت استفاده كاربردي از آيات قرآن در جلسات ومحافل اداري واجتماعي تاكيد كرد و اظهار داشت: در جامعه امروزي در برخي جلسات و محافل اداري چند آيه از آيات الهي فقط براي شروع جلسه قرائت مي شود اما ترجمه و تفسير و معناي آيات استفاده نمي شود.

 

حجت الاسلام عابدي ادامه داد: همچنين ديده مي شود كه در برخي از جلسات قرآن به صورت زنده قرائت نمي شود و در زمان قرائت قرآن چون مردم با معناي آيات آشنا نيستند با همديگر مشغول گفتگو هستند كه اين رويه در جامعه اسلامي موجب مهجوريت قرآن مي شود.

 

وي با بيان اينكه امروزه از قرآن به عنوان مبدا و راهگشای امور استفاده نمي شود بلكه بصورت عرف در جلسات قرآن خوانده مي شود، خاطرنشان كرد: كليه ادارات جامعه اسلامي در موقع تشكيل جلسات ضمن قرائت قرآن به عنوان يك كتاب مبين و راهنما، ترجمه آيات نيز جهت تفهيم كلام خدا، بيان نمايند.

 

حجت الاسلام عابدي با اشاره به اينكه اخيرا مشاهده شده كه در برخي جلسات افراد با بهانه اي كه زبان عربي را متوجه نمي شوند و فقط ترجمه فارسي را مي خوانند، گفت: اين رويه در كشور اسلامي به صلاح نيست و در جلسات بايد زبان وحي به همان گونه كه در قرآن آمده بيان شود.

 

وي در خصوص اينكه علاوه بر قرائت راديويي قرآن کریم در جلسات از قاري سني نيز استفاده مي شود، تصريح كرد: قاريان شيعه در ابتدا قرائت قرآن «بسم الله الرحمن الرحيم» و در پايان «صدق الله العلی العظیم» را استفاده مي كنند و برادران اهل سنت فقط عبارت صدق الله العظیم بیان مي كنند و به جهت اينكه «صدق الله العلی العظیم» از آیات قرآنی اخذ شده و (علی) در اینجا صفت براي خداوند متعال است، نه یک اسم خاص به معنای فرزند ابوطالب.

 

حجت الاسلام عابدي با تاكيد اينكه شيعيان با بيان اين عبارت در پايان قرائت آيات قرآن كريم، تصديق مي كنند كه آيات اين كتاب الهي براي خدا است، ابراز داشت: در جلسات اداري استفاده از قرائت راديويي و بعضا با قرائت قاري اهل سنت پسنديده نيست و بهتره اين است كه علاوه بر قرائت زنده قرآن، از قاري شيعه جهت تصديق آيات به خداوند متعال، استفاده شود .

 

وي در بخش ديگر درخصوص اينكه در جامعه اسلامي چرا قرآن دچار غفلت و مهجوريت شده، گفت: در برخي خانواده ها به قرآن بعنوان يك كتاب مقدس وكلام خدا مي نگرند قرآن را در پارچه اي تميز پيچيده وفقط براي تبرك و اينكه طبق آئين ديني ما مسلمانان وجود قرآن در منازل مايه خير وبركت است آنرا بر روي طاقچه قرار مي دهند كه به نفع جامعه مسلمان نيست .

 

حجت الاسلام عابدي با بيان اينكه بزرگترین مشکلات بشری و گرفتاری های انسانی ناشي از فاصله گرفتن از معجزه رسول خدا(صلي الله عليه وآله وسلم) است، افزود: علاوه بر تلاوت وحفظ قرآن، عمل به آيات این کتاب انسان ساز، هدايت فرد و جامعه را در پي دارد.

 

وي با بيان اينكه قرآن کتاب زندگی است، اظهار داشت: بهره گيري از قرآن در رفتار و سبک زندگی، وظیفه شرعی هر مسلمانی است.

 

پايان پيام/

 

 

کد خبر 431115

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha