به گزارش خبرگزاری شبستان از قم آیت الله نوری همدانی امروز (اول بهمن) در دیدار جمعی از طلاب مدرسه علمیه آیتالله علوی در خوانسار اصفهان عنوان کرد: امروز جامعه اسلامی به وجود علمای روشن، باسواد، محقق و آشنا به اوضاع جهان و زمان احتیاج زیاد دارد.
آیت الله نوری همدانی اظهار کرد: علمای اسلام باید با وضع فعلی اسلام، انقلاب و ایران معاصر آشنا باشند تا در این صفآرایی که در یک طرف، کفر و استکبار و در طرف دیگر اسلام قرار گرفته است پیروز شوند.
استاد حوزه علمیه قم با بیان این که مردم جهان و آزادیخواهان در نتیجه انقلاب اسلامی بیدار شدند گفت: علمای اسلام سربازان امام عصر (عج) هستند و اگر علمای اسلام سیاستهای جهان را درست بشناسند، در جهان اسلام بسیار تأثیرگذار خواهند بود.
این مرجع تقلید شیعیان با بیان این که هیچ شغلی پرفضیلتتر و پربرکتتر از شغل طلبگی نیست تصریح کرد: شغل طلبگی یک افتخار است اما که یک طلبه باید شرایطی را کسب کند تا در این راه گام بردارد و تأثیرگذار باشد.
آیت الله نوری همدانی با اشاره به این که راه طلبگی راه شیخ مفیدها و شیخ طوسیهاست تأکید کرد: امام خمینی (ره) فقیهی بزرگ بود که توانست با انقلاب اسلامی تحولی در ایران و همچنین در دنیا به وجو د آورد.
وی با بیان این که اولین مرحله برای طلبگی اخلاص است عنوان کرد: یک طلبه باید همه آنچه دارد در طبق اخلاص بگذارد، اگر اخلاص نباشد علم برکت پیدا نمی کند و انسان پیشرفت نمی کند.
استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: از جمله شرایط طلبگی اخلاص، همت بلند، اراده و تصمیم قاطع، جدیت و کوشش و در نهایت نظم است به گونه ای که یک طلبه باید با توکل و اخلاص و با همت بلند در این مسیر گام بردارد تا به قله افتخار و عظمت برسد.
آیت الله نوری همدانی با اشاره به این که اراده و تصمیم قاطع بسیار کارساز است گفت: انسان های تنبل و سست در کاری ترقی نمی کنند بلکه جدیت و کوشش در کار باعث پیشرفت در کار میشود، همچنین طلبه باید منظم باشد و اوقات شبانهروز خود را تقسیم کند و به کار منظم باید عادت کند، اگر این موارد باشد پیشرفت حاصل میشود.
این مرجع تقلید شیعیان تصریح کرد: ملاصالح مازندرانی در سن چهل سالگی الفبا را شروع کرد، در فقر و تنگدستی زندگی می کرد و دارای حافظه کم بود ولی به مدارج بالای علمی و دینی رسید، کوشش، جدیت و نظم و توکل و اخلاص باعث پیشرفت این عالم عالیقدر اسلام بود.
استاد حوزه علمیه قم با بیان این که یکی از اصول بسیار مهم در طلبگی، ادبیات از جمله صرف و نحو است گفت: صرف و نحو پایه همه دروس حوزه است، کسی که ادبیات خوب داشته باشد پیشرفت میکند.
وی با بیان این که طلاب با قلم و بیان خدمت میکنند تأکید کرد: کسی که ادبیات نمی داند قلم و بیان نمی داند، ادبیات باید به اندازه ای کامل باشد که طلبه بتواند هر کتاب عربی را درست بخواند که این امر نیاز به زحمت دارد.
آیت الله نوری همدانی با اشاره به این که یکی از پایه های مهم در طلبگی اخلاق است عنوان کرد: علمای حوزه های علمیه سعی میکنند که علم طلاب با اخلاق کامل شود.
این مرجع تقلید شیعیان تصریح کرد: هر سال چند هزار پزشک و مهندس از دانشگاه ها فارغ التحصیل میشوند در حالی که بعد از چندین سال تعداد انگشت شماری مجتهد و فقیه در حوزه های علمیه تربیت میشوند.
استاد حوزه علمیه قم در پایان گفت: علوم دینی بسیار وسیع و دقیق است و در راه کسب علوم دین باید پژوهش، همت و اراده بالایی داشت تا بتوان به مدارج بالا دست یافت.
نظر شما