جهان خود را برای یک جنگ بزرگ آماده می کند

خبرگزاری شبستان:کارشناس آسیا و اقیانوسیه در گفتگو با شبستان تاکید کرد که بحث داعش در حال تبدیل شدن به یک بحث فرهنگی است و باید به صورت فرامنطقه ای به آن نگاه کنیم.

خبرگزاری شبستان:کشیده شدن بحث گروه های تکفیری به شرق آسیا بااعدام دو گروگان ژاپنی به دست داعش،اعلام پیوستن ژاپن به ائتلاف بین المللی ضد داعش به رهبری آمریکا و همچنین کنجکاوی در خصوص رویکرد آسیا محوری آمریکا که واشنگتن اکنون توجه خاصی به آن دارد،ما را بر آن داشت تا گفتگویی را با کارشناس مسائل آسیا و اقیانوسیه انجام دهیم.

امید گلزاری،کارشناس آسیا و اقیانوسیه در پاسخ به این پرسش که آیا ملحق شدن ژاپن به ائتلاف بین المللی ضد داعش می تواند زمینه ساز کشیده شدن جنگ تکفیری ها از خاورمیانه به شرق آسیا و بروز جنگ بزرگ تری مانند جنگ جهانی شود؟گفت:بحث رویکرد آمریکا به آسیا و به خصوص شرق آسیا از زماتن جنگ سرد آغاز شد و در آن زمان هدفش،سد نفوذ کمونیست و مسائلی از این دست بود که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و پایان یافتن جنگ سرد این قضیه بر مبنای اندیشه حفظ امنیت منطقه با رهبریت آمریکا،مطرح بود.

در حالی که آمریکا به کشورهایی مثل چین نگاه ویژه ای داشته و آنها را به عنوان تهدید تلقی کرده،ژاپن همواره از جمله همپیمانان آمریکا در میان کشورهای شرق آسیا بوده است.

بعدا از جنگ جهانی دوم ژاپن در مسائل سیاسی همواره در راستای آمریکا حرکت کرده است.

با این پیشینه،این سوال ذهن هر پرسشگری را به تفکر وامی دارد که آیا بحث وارد شدن ژاپن به ائتلاف بین المللی ضد داعش باعث گسترش این حوزه می شود و آیا قرار است جنگ بزرگی مثل جنگ جهانی اتفاق بیفتد؟

به اعتقاد من دنیا در حال حرکت به سمتی است که نیاز به جنگ دارد زیرا منابع قدرت و ثروت بی سامان تقسیم شده و برای این که این روند به حالت اولیه برگردد،جهان روندی را طی می کند تا این منابع تقسیم شود.

در یک پاسخ علمی نمی توان گفت که جنگ بزرگی را در آینده ای نزدیک پیش رو داریم یا نه و یا اینکه قضیه اتحاد ژاپن با آمریکا و دیگر کشورها علیه تکفیری ها موجب می شود همه کشورها وارد این جریان شوند یا خیر.

اگر دقت کنید کشورهای آسیایی همین الان هم حمایت های خاص خود را از داعش دارند و حتی در دولت هایی مثل مالزی این حمایت  ها بسیار فاحش است.

بنابراین یک مقدار زمان لازم است تا ببینیم چه نوع استراتژی با ورود ژاپن به ائتلاف باید اتخاذ شود.

گلزاری در ادامه انتخاب ژاپن و اعدام کردن گروگان های ژاپنی در این برهه زمانی را یک رویکرد تاکتیکی دانست و گفت:این انتخاب در حقیقت در راستای مقاصد آمریکا بوده است.

وی خاطرنشان کرد که خط دهی به همه کشورهایی که در یک مسئله پشت هم قرار می گیرند از سوی آمریکا است.

کارشناس مسائل شرق آسیا سپس تاکید کرد که که ما نباید بحث سلفی-تکفیری ها را منطقه ای نگاه کنیم  زیرا یک ارتباط فرا منطقه ای در میان جریان های تکفیری وجود دارد.

وی افزود:همه مسائلی که مربوط به حوزه جنگ می شود یک کلید دارد و آن منافع اقتصادی آمریکاست که شامل فروش تسلیحات به کشورهایی می شود که در حال جنگ هستند.

پس از منافع اقتصادی،منافع سیاسی و هژمونی ای است که امریکا می خواهد در منطقه داشته باشد.

امید گلزاری در پیشنهادی برای مقابله واقعی با گروه تروریستی داعش گفت:بدون اینکه بخواهیم ترس از داعش ایجاد کنیم باید قدرت واقعی آنها را ترسیم کنیم.

اول به این مسئله باید پرداخته شود که پایگاه مردمی داعش در میان سلفی - تکفیری ها جدی است چون اگر آنها پایگاه های مردمی نداشته باشند جنگ چریکی که  انجام می دهند چندان دوام نخواهد آورد.

دوم اینکه باید ایدئولوژی و فلسفه تشکیل داعش را به خوبی ترسیم کنیم. اینکه ذات داعش چیست؟با چه اهدافی شکل گرفته؟چه خطراتی دارد؟ و چه فعالیت هایی انجام می دهد؟

از سوی دیگر باید قرائت اصولی و حقیقی از ذات اسلام در رسانه ها ترسیم شود.در کجای اسلام به یک مسلمان اجازه داده شده که خودش حکمی را صادر کرده و خودش هم آن را اجرا کند.

وی تصریح کرد که در ورای مرزها باید با تاکید بر سیره پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم ) این قضیه بسط داده شود. کارهایی که داعشی ها انجام می دهند در قرآن حرام اعلام شده و ما باید این مسئله را کاملا تبلیغ کنیم که کسی که بر اساس قرآن مرتکب فعل حرام شود اصلا نمی تواند از اسلام حرف بزند.

گلزاری تاکید کرد که بحث داعش در حال تبدیل شدن به یک بحث فرهنگی است و این بسیار خطرناک است.

کارشناس مسائل آسیا در پاسخ به این سوال اینکه آیا می توان گروه های افراطی را نسل بندی کرد و گفت که القاعده نسل اول،طالبان نسل دوم و داعش نسل سوم بوده و نسل چهارم از شرق آسیا ظهور خواهد کرد،گفت:به اعتقاد من این نسل بندی میتواند وجود داشته باشد و هر نسلی که می گذرد پراکندگی جغرافیایی این گروه ها بزرگ تر شده و تعداد انها بیشتر می شود.

وی خاطرنشان کرد که نسل مشتق شده از داعش قاعدتا تخصصی تر،راسخ تر و خطرناک تر خواهد بود.

 

پایان پیام/

کد خبر 436670

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha