به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حجت الاسلام سیدمحمد باقر عبادی امروز (18 بهمن) در سمینار فرصت شناسی و مهارتهای بدو ورود به بازار کار که در سالن غدیر بیرجند برگزار شد، اظهار داشت: قبل از انقلاب اسلامی ایران بسیاری از مردم در فقر زندگی می کردند در حالی که سران رژیم پولهای زیادی را خرج جشن های 2500 و سفرهای خارجی می کردند.
وی با اشاره به اینکه شاه می خواست که زندگی مردم با بی دینی و بی اخلاقی عجین باشد و فرهنگ ناب اسلام را از جامعه بگیرد، ادامه داد: امروز نیز دشمن می خواهد فرهنگ و ارزشهای اسلام را نابود کند اما به برکت انقلاب اسلامی این توطئه نیز خنثی می شود.
نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس با بیان اینکه کمیته امداد از دستگاههای نمونه در بحث اشتغال است، اظهار داشت: استعدادهای درونی انسان با کار، ظهور و بروز پیدا می کند و امام علی(علیه السلام) در همین راستا می فرمایند" لذتی بالاتر از کار نیست".
فرهنگ کار باید تغییر کند
وی با تاکید بر اینکه فرهنگ کار باید تغییر کند، گفت: متاسفانه بسیاری از افراد به دنبال پشت میز نشینی هستند درحالیکه با خلاقیت می توانند کارآفرینی کرده و حتی زمینه اشتغال دیگران را نیز فراهم کنند.
به گفته حجت الاسلام عبادی مسئولان باید تلاش کنند راه ظهور استعدادها و بروز خلاقیت ها را برای جوانان هموار کنند و در همین راستا مشاغل خانگی می تواند بانوان را نیز تشویق کند تا بخشی از درآمدهای خانواده را تامین کنند.
وی با اشاره به اینکه 51 درصد جمعیت ایران را زنان تشکیل می دهند، افزود: به همین دلیل مشاغل "خانگی و جدید" بالاخص در مناطق و روستاهایی که با خشکسالی روبرو هستند، باید بازشناسی شود.
اشتغال در دنیا رصد و الگوسازی شود
نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس خاطرنشان کرد: تمرکز زیاد بر روی کشاورزی در روستاها اشتباه است چرا که کشاورزی به صورت خرده مالکی صرفه اقتصادی ندارد.
وی خواستار رصد اشتغال در دنیا و الگوسازی آن در کشور شد و یادآور شد: باید با مشاغل خانگی و احیای صنایع دستی، مهاجرت روستاییان را به شهرها مدیریت کنیم و دستگاهها و تعاونی هایی که در زمینه اشتغال شاخص هستند، باید توسعه پیدا کنند و رسانه ها آنها را به مردم معرفی کنند.
محمد قریب، مدیر کمیته امداد شهرستان بیرجند نیز در این سمینار اظهار داشت: کمیته امداد دومین نهاد انقلابی است که به فرمان امام خمینی(ره) بعد از پیروزی انقلاب، شکل گرفت.
وی با بیان اینکه این نهاد در بیش از 20 برنامه کاری و 30 سرفصل کاری به جامعه هدف خود خدمت رسانی می کند، افزود: این همایش در راستای توانمندسازی خانواده های زیرپوشش برگزار شده تا خانواده ها با استفاده از دست رنج خود؛ بتوانند هزینه های زندگی خود را تامین کنند.
توانمندسازی؛ سرلوحه برنامه های کمیته امداد
مدیر کمیته امداد شهرستان بیرجند ادامه داد: آموزش؛ سرلوحه بحث توانمندسازی است به طوری که در 10 ماهه اول امسال؛ با بیش از 22 آموزشگاه فنی و حرفه ای قرار بسته ایم و در این راستا با نظارت مستقیم کمیته امداد، بیش از یکهزار و 978 نفر آموزش های لازم را فرا گرفته اند.
وی تصریح کرد: از این تعداد 803 نفر آموزش های کوتاه مدت، 666 نفر آموزش بلندمدت، 220 نفر آموزش فنی و حرفه ای، 149 نفر از مددجویان شهرستانی نیز آموزش های خیاطی، تراش سنگ، گیاهان دارویی، معرق را دریافت کرده اند.
هزینه کرد 218 میلیون تومانی کمیته امداد بیرجند در بحث آموزش
قریب گفت: در مجموع بیش از 218 میلیون تومان در بحث آموزش هزینه شده است.
وی همچنین درخصوص طرح های اشتغال این نهاد ادامه داد: از سال 85 تاکنون 5 هزار و 354 طرح اشتغال با استفاده از تسهیلات بانکی و کمیته امداد ایجاد شده است.
وی گفت: بیش از 3 هزار و 229 طرح اشتغال از حطیه نظارت شهرستان خارج شده و در حال حاضر بر یکهزار و 967 طرح دیگر نظارت می شود.
مدیرکمیته امداد شهرستان بیرجند از پرداخت 130 وام خوداشتغالی به متقاضیان خود خبر داد و افزود: همچنین 152 نفر دیگر باقی مانده اند که امیدواریم بانکهای عامل تا پایان سال این تسهیلات را در اختیار متقاضیان قرار دهند تا بتوانیم برای نیازمندترین قشر جامعه، اشتغال ایجاد کنیم.
پایان پیام/
نظر شما