به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان و به نقل از روابط عمومی حوزه هنری استان زنجان، رهبر حیدری، مسئول آفرینش های ادبی حوزه هنری استان زنجان گفت: جلسه نقد کتاب مجموعه غزل پری خوانی با حضور دکتر امیرحسین الهیاری شاعر و غزلسرای جوان و هم استانی، دکتر قربان ولیئی، دکتر کمالی و جمع کثیری از شاعران و هنرمندان استان در حوزه هنری برگزار شد.
حیدری محتوای جلسه را نقد و بررسی کتاب مجموعه غزل پری خوانی از سوی اساتید دانشگاهی و شاعران استانی عنوان کرد.
قربان ولیئی از اساتید دانشگاهی کشور و حاضر در جلسه نقد و بررسی کتاب مجموعه غزل پری خوانی گفت: دکتر امیرحسین الهیاری در غزلهای خود ارادتی خاصی به سعدی دارند هر چند بسیاری از غزلهایشان از این جنس نیست ولی همین امر سبب شده که ما با حرکت به سمت بیان مواجه باشیم.
وی افزود، غزل های سروده شده در کتاب مجموعه غزل پری خوانی که بنده از آنها بعنوان غزل های تأثیر نام می برم از دستورمندی و به تعبیری از فرهنگی و درامتیکال بودن، برخوردار هستند.
سعید توکلی از شاعران برجسته استان از معایب و محاسن کتاب مجموعه غزل پری خوانی گفت.
توکلی معایب کتاب مجموعه غزل پری خوانی را کثرت اشعار و کیفیت نشر آن عنوان کرد.
وی افزود، البته این کثرت و تنوع با توجه به چیدمان شعرها از لحاظ وزنی و مضمونی سبب شده که خواننده احساس خستگی و کسالت نکند، و این یکی از محاسن کتاب می باشد.
علی کمالی، از اعضای هیئت علمی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه زنجان گفت: هر هنرمند جدی و بزرگ، متعهد به این است که با امکانات بیانی سنت هنری را گسترش دهد و از قافیه، ردیف و وزن که همه جز امکانات بیان هنر می باشند و اگر شاعری بتواند از این امکانات استفاده بهینه بکند کار بزرگی کرده است، که در این کتاب به وفور یافت می شود.
شعر زنجان را به لحاظ بهره مندی سالیان سال از وجود حسین منزوی می توان پایتخت غزل معاصر عنوان کرد که به شدت مظلوم واقع شده است
امیر حسین الهیاری شاعر، ترانه سرا و نمایشنامه نویس جوان آغاز فعالیت هنری خود را ازسال ۱۳۷۳ باشرکتدرجشنواره استانی در سلطانیه و کسب مقام اول عنوان کرد.
الهیاری گفت: شعر زنجان را به لحاظ بهره مندی سالیان سال از وجود حسین منزوی می توان پایتخت غزل معاصر عنوان کرد که به شدت مظلوم واقع شده است.
الهیاری در زمان حیات حسین منزوی، غزلسرای نامدار معاصر نزد او شاگردی می کرده است و به اعتراف خود از راهنمایی های منزوی بهره ای بسیار گرفته، که با استفاده از تجارب این شاعر با اعتبار این مسیر را با قدرت و سرعت بیشتری طی کند.
شاعر و غزلسرای کتاب مجموعه غزل پری خوانی گفت: شعر مهندسی جنون آمیز کلمات است.
الهیاری با اظهار خرسندی و رضایت از برگزاری جلسه نقد کتاب مجموعه غزل پری خوانی گفت: شاعران جوان و هم استانی علی رقم استعدادهای بزرگی که در شعر دارند بعضی از راه ها برایشان بسته است، امیدوارم من بعد برنامه ریزی ها به گونه ایی باشد که شعرهای شاعران استانی در خارج از زنجان هم به چاپ برسد.
اولین مجموعه غزل امیرحسین الهیاری کتاب تحت عنوان (عقابی و شان) بامقدمه استاد بهاءالدین خرم شاهی است که در سال 1384 ازسوی نشر روشن مهر منتشر و در سال 1392به چاپ دوم رسید.
الهیاری، شاعر جوان هم استانی دومین اثر منتشر شده خود درسال ۱۳۸۹، «کتاب آن حرف دگر»مجموعه «هفتاد و دو رباعی عاشورایی پیوسته» بیان کرد
وی و ود،این اثرنفیس به خط علی ملک،خط روی جلد استادعلی شیرازی، تذهیب استاد رامین مرآتی، مقدمه استاد بهاءالدین خرم شاهی ونظارت برخوشنویسی استاد آیدین آغداشلو است که ازسوی دفتر پژوهشهای فرهنگی و نشر پیوند نو انتشار یافت.
از دیگر آثار منتشر شده وی دو مجموعه «تنهایی را برای تو نوشتم مریم» و «چشم های قهوه ایی تو» می باشد.
همچنین کتاب مجموعه غزل پری خوانی پنجمین و تازه ترین اثر منتشر شده امیرحسین الهیاری است، که در برگیرنده 350 غزل و چند قصیده و مثنوی است که در کتابی با حجم نزدیک به چهارصد صفحه توسط نشر قطره وارد بازار شده است. پری خوانی گزیده ای از میان غزل هایی است که الهیاری در حد فاصل سال های 1383 تا کنون سروده است.
پایان پیام/
نظر شما