به گزارش خبرگزاری شبستان از یزد؛ علی غیاثی ندوشن در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: شهر تاریخی و فرهنگی یزد جزء پنج شهر نامزد دریافت پایتخت کتاب ایران قرار گرفت.
وی افزود: شهر یزد به عنوان نامزد پایتخت کتاب ایران با طرحهای مختلفی ازجمله حفظ فرهنگ بومی این شهر و برقراری ارتباط با سایر فرهنگها با اهدافی نظیر تربیت قصهگوی بومی، ایجاد جذابیت بیشتر داستانخوانی از طریق بازنویسی داستانهای مشهور به لهجه یزدی و اجرای آن توسط قصهگوهای یزدی، تدوین و چاپ کتابهای دو زبانه در مورد فرهنگ یزد و انتشار مجموعههای کوچک از یادداشتها و نوشتههای گردشگران خارجی دراین رقابت شرکت کرده است.
وی از ایجاد اشتیاق و میل به خواندن و نوشتن در بین کودکان، استفاده از کتاب در راستای حل مشکلات اجتماعی، نشاط آفرینی پیرامون موضوع کتاب و بازآرایی شهری و نمایش به صورت ویترین کتاب، تبلیغات شهری، ساخت و نمایش آثار حجمی و ایستگاه های کوچک مطالعه به عنوان دیگر طرحهای این شهر نام برد.
همچنین کمیسیون ملی یونسکو ضمن تقدیر از پنج شهر نامزد نهایی پایتخت کتاب ایران با تشکیل کمیته علمی و کارشناسی برنامههای این شهرها را بررسی میکند و در صورت موافقت کمیته و احراز شرایط یک شهر را به عنوان نامزد ایرانی پایتخت جهانی کتاب به یونسکو معرفی خواهد کرد.
محمدرضا سعیدآبادی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو با بیان این مطلب گفت: دو طرح معرفی پایتخت کتاب ایران و روستاهای دوستدار کتاب که توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود، از طرحهای خوب و موثر در حوزه کتابخوانی است که توانسته شور و نشاط در شهرها و روستاهای ایران ایجاد کند.
وی با بیان اینکه این شور و نشاط برای ترویج کتابخوانی در کشور ضرورت دارد و کمیسیون ملّی یونسکو از آن حمایت میکند، افزود: روز شنبه دوم اسفند همزمان با معرفی پایتخت کتاب ایران، کمیسیون ملی یونسکو از پنج شهر نامزد نهایی پایتخت کتاب ایران تقدیر میکند.
سعیدآبادی همچنین گفت: با اینکه برنامههای این پنج شهر توسط یک گروه متخصص و برجسته در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داوری شده است، اما انتخاب گروه بر اساس شرایط کشور بوده است و برای معرفی به یونسکو به عنوان پایتخت جهانی کتاب باید شرایط بینالمللی و ویژگیهایی را که آن طرح دارد، نیز در نظر بگیریم.
وی افزود: بنابراین تصمیم گرفتیم که کمیته علمی و کارشناسی تشکیل بدهیم و برنامه هر پنج شهر را با ملاکها و معیارهای یونسکو بررسی کنیم و در صورت اینکه نظر کمیته به معرفی یک شهر بود، با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به برنامهریزی آن شهر کمک کنیم تا آن شهر قوی در رقابت شهرها برای پایتخت جهانی کتاب یونسکو شرکت کند.
سعیدآبادی درباره مراحل این کار گفت: با توجه به اینکه نزدیک به دو ماه مهلت برای معرفی نامزد جهانی پایتخت کتاب را داریم و در این پنج شهر شورای برنامهریزی تشکیل شده است، به زودی مدیران این پنج شهر نامزد را به جلسه ای دعوت کرده و معیارها و شرایط را در اخیتارشان میگذاریم.
پایان پیام/
نظر شما