توجه به توان و منابع عظیم موجود در کشور می‌تواند به رونق و شکوفایی اقتصاد کشور کمک کند

خبرگزاری شبستان: رئیس مجلس شورای اسلامی در پیامی به همایش ملی رونق اقتصادی و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، گفت: با نگاه به داخل و توجه به توان و منابع عظیم موجود در کشور در تمامی ابعاد آن می‌تواند به رونق و شکوفایی اقتصاد کشور کمک نموده و موجبات کاهش آسیب‌های اجتماعی را فراهم آورد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از یزد، محمدصالح جوکار نماینده محترم مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسامی  پیش از ظهر امروز(30بهمن) در همایش ملی رونق اقتصادی و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، پیام علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی به این همایش را قرائت کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در این پیام عنوان کرده است: ایجاد فضایی عالمانه برای حضور نخبگان علمی کشور و تأمل در باب آسیب‌های اجتماعی و نقش رونق اقتصادی در پیشگیری از آنها مجال مغتنمی است که اولین همایش ملی رونق اقتصادی و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی فراهم آورده است. فضایی که در آن عالمان و نخبگان علمی کشور در خصوص آسیب‌های اجتماعی بیاندیشند، علت کاوی کنند و در خصوص نسبت و ارتباط رونق اقتصادی با پدید های آسیب زای اجتماعی به تأملی عالمانه بنشینند.

اسیب های اجتماعی همانگونه که از عنوان آن بر می آید، پدیده‌های آسیب‌زایی هستند که ساحت‌های مختلف حیات فردی و اجتماعی جامعه انسانی را به چالش می‌کشند و در صورت فزونی گسترده و دامنه، نظم اجتماعی را دچار اخلال و از منظری کلان برای توسعه و کمال جامعه انسانی مانع ایجاد می‌کنند. هم از این رو است که تلاش برای مرتفع کردن آسیب‌های اجتماعی ضرورتی انکارناپذیر است.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داده است: سئوال مهم سیاست‌گزاران و مصلحان اجتماعی این است که آسیب‌ها و انحرافات اجتماعی چگونه پدید می‌آیند و عوامل پیدایش آسیب‌ها و انحرافات اجتماعی کدامند؟

این پیام می‌افزاید: آسیب اجتماعی وقتی به وجود می‌آید که نهادهای تنظیم کننده روابط بین افراد با شکست روبروشده و دچار تزلزل شوند که نتیجه آن شکل‌گیری شکاف‌های عمیق بین افراد است.

لاریجانی آورده است: بنابراین در چنین شرایطی شاهد دوگانگی انسان‌ها از نظر وضعیت فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی خواهیم بود که باعث می‌شود افرادی که از توانمندی پایینی برخوردارند به تقاضاها و تأمین نیازمندی‌های خود در چار چوب نهادهای مدنی دسترسی پیدا نکنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرده است: در این وضعیت قوانین تنظیم کننده روابط انسان‌ها مورد بی‌احترامی قرار می‌گیرند و متزلزل می‌شوند.

در ادامه این پیام آمده است: بدیهی است این دسته از پدیده‌های اجتماعی همانند سایر پدیده‌های اجتماعی اسباب بروز آن متکثر، اما تردیدی نیست که نسبت وثیقی است میان امر اقتصادی و امر اجتماعی، به این معنا که متغیرهای اقتصادی از جمله عوامل تأثیرگذار و مهم در بروز آسیب‌های اجتماعی‌اند.

وی در ادامه آورده است: هر چند در علت شناسی آسیب‌های اجتماعی نمی‌توان صرفا به بعد اقتصادی آن توجه کرد، زیرا فقر شهروندی و نیز فقر فرهنگی و اجتماعی نیز به عنوان ابعاد دیگری از فقر هستند که در گسترش و شیوع آسیب‌های اجتماعی اهمیت اساسی دارند.

رئیس مجلس شورای اسلامی آورده است: اما فقر در زمینه‌سازی اعمال قانون گرایانه اهمیت بسزایی دارد، از این رو تأمل در باب نسبت یاد شده و خصوصاً تأثیری که رونق اقتصادی بر کاهش آسیب‌های اجتماعی دارد مساله‌ای اساسی است.

لاریجانی خاطرنشان کرده است: با توجه به شرایط کنونی کشور و فشار اقتصادی و بیکاری موجود، اتخاذ رویکرد بهبود فضای کسب و کار و پیگیری مجدانه پیاده‌سازی سیاست ابلاغی مقام معظم رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی با نگاه به داخل و توجه به توان و منابع عظیم موجود در کشور در تمامی ابعاد آن می‌تواند به رونق و شکوفایی اقتصاد کشور کمک نموده و موجبات کاهش آسیب‌های اجتماعی را فراهم آورد.

در ادامه این پیام چنین آمده است: مسایلی نظیر قانونگریزی و فساد، رانت خواری، بیکاری و طلاق که هر یک بستر ساز آسیب‌های اجتماعی هستند در نظام اسلامی غیر قابل تحمل بوده و تمامی تلاش‌ها باید معطوف به رفع آنها شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی در این پیام چنین ادامه داده است: امید است که نخبگان علمی حاضر در این همایش با تحلیل‌های علمی و کارشناسانه دقیق، نسبت و ارتباط رونق اقتصادی با هریک از آسیب‌های اجتماعی که کانون توجه محورهای همایش قرار گرفته‌اند را واکاوند و راهکارهایی ارائه دهند که با استناد به آن بتوان به رفع آسیب‌های اجتماعی همت گماشت و فضایی بوجود آورد تا امکان تعالی انسانی، اخلاقی و دینی برای همه آحاد جامعه بیش از پیش فراهم شود.

لاریجانی افزوده است: اینجانب ضمن تشکر و قدردانی از دست اندرکاران و برگزار کنندگان این همایش ارزشمند، امید آن دارم که دستاوردهای این همایش بتواند در این زمینه راهگشا و دولتمردان و متولیان مربوطه را مددرسان باشد.

پایان پیام/

کد خبر 440789

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha