سنتی که به بخت آزمایی آلوده نشد

فعالیت صندوق قرض‌الحسنه مساجد امری خداپسندانه است که نیاز به تبلیغات ندارد چرا که این صندوق ها تنها برای رضای خدا و با نیت قربه الی الله برای رفع مشکلات افراد آبرومند و گرفتار فعالیت می کنند.

 

خبرگزارش شبستان: قرض الحسنه عبارتی است که در قرآن آمده است و منظور از آن قرضى است که چند برابر خود نزد خدا ثواب دارد. اما معناى رایجی که اکنون در آن به کار برده می شود قرض بدون ربا است.


قرض‌الحسنه بر طبق مبانی دینی و اسلامی به مسلمانان و نظام اسلامی توصیه شده است زیرا باعث رفع مشکلات اقتصادی شده و می‌تواند زمینه‌ساز رفع فقر و گسترش عدالت شود و با توجه به این نکته که یکی از شعارهای دولت عدالت‌محوری است و با توجه به نام‌گذاری سال 90 با عنوان جهاد اقتصادی جا دارد به سنت قرض‌الحسنه به ویژه قرض الحسنه در مساجد توجه بیشتری شود.


کمال بهرامی، مدیرعامل صندوق قرض الحسنه مسجد غدیر خم با اشاره به برکات فعالیت صندوق های قرض الحسنه در مساجد به خبرنگار شبستان گفت: صندوق قرض‌الحسنه مسجد غدیر خم در سال 1356 طبق پیشنهاد امام جماعت و موافقت هیئت امنای مسجد تأسیس و همزمان با نیمه شعبان همان سال افتتاح شد.


وی با بیان اینکه صندوق قرض‌الحسنه این مسجد با سابقه‌ای 34 ساله در طبقه دوم مسجد فعالیت می کند، اظهار کرد: اعطای وام قرض‌الحسنه به افراد نیازمند و گره‌گشایی از مشکلات مردم در دستور کار این صندوق است.


وی ادامه داد: این صندوق به شماره 4001 به ثبت رسیده است و در حال حاضر با امکانات و تجهیزات کامپیوتری خدمات ارایه می‌دهد. این صندوق قرض‌الحسنه پنج نفر پرسنل دارد که هر روز از ساعت 15 تا 20 با ضوابط خاص به متقاضیان واجد شرایط وام‌هایی به مبلغ 10 میلیون تا 20 میلیون ریال با بازپرداخت ده‌ ماهه و حداکثر بیست‌ماهه به درخواست کنندگان اهدا می ‌کند. وام به منظور اموری همچون ازدواج، پرداخت بدهی، درمان بیماری، تعمیر منزل و تهیه جهیزیه و سایر موارد پرداخت می شود.


بهرامی درباره چگونگی روند نظارت و بازرسی بر صندوق قرض‌الحسنه این مسجد بیان کرد: این صندوق دارای هفت نفر هیئت‌مدیره و دو نفر بازرس است که روزانه کار نظارت بر امور صندوق را انجام می‌دهند.


وی افزود: همه مخارج صندوق به همت هیئت‌مدیره صندوق تأمین می‌شود. این صندوق به طور متوسط، هر ماه در حدود 600 الی 700 ریال وام بدون کارمزد به متقاضیان پرداخت می‌کند.


بهرامی سرمایه ابتدایی صندوق را پنج هزار تومان خواند و گفت: صندوق با همین سرمایه اندک فعالیت خود را در ساختمان قدیمی مسجد بدون دفتر و مکانی خاص آغاز کرد تا آنکه در سال 58 مکانی مجزا برای صندوق فراهم شد.


به گفته مدیرعامل صندوق قرض الحسنه مسجد غدیر خم، بانیان صندوق قرض‌الحسنه این مسجد از ابتدا معتقد بودند که صندوق قرض‌الحسنه نیاز به تبلیغات ندارد چرا که کاری خداپسندانه است که تنها برای رضای خدا و نیت قربه الی الله به رفع مشکلات افراد آبرومند و گرفتار اقدام می کند. گاهی اعطای وام در صندوق های قرض‌الحسنه مساجد در شرایط خاصی انجام می شود و مسئولان صندوق از آبرو و اعتبار خود در راه رفع مشکلات و مصایب هزینه می کنند و همواره از این اقدام راضی بوده و هستند و قدم نهادن در این مسیر را از الطاف و موهبت های الهی می دانند.


قرض‌الحسنه تسهیلات ساده و آسانی را برای دریافت وام بدون سلسله مراتب خاص و بدوناخذ کارمزد و سود ایجاد کرده است. صندوق‌های قرض‌الحسنه برای رفع مشکل مردم و به نیت خیرخواهانه برای تأمین نیازمندان آبرومند ایجاد شده‌اند و در حقیقت قرض‌الحسنه، اقتصاد سالم و بدون ربا در جامعه اسلامی است اما بانک‌ها عموما طی سلسله مراتب خاصی و با هدف دریافت سود و بهره وام می‌دهند.
پایان پیام/
 

کد خبر 44093

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha