به گزارش خبرنگار تلویزیون شبستان، امیر تاجیک درباره این برنامه ها گفت: کنداکتور نوروزی این شبکه از ۲۷ اسفند تا ۱۵ فروردین ماه ۹۴ است. به دلیل تقارن با ایام فاطمیه، مستندهایی خواهیم داشت که در رثای حضرت زهرا (س) تولید شدهاند. برای مثال بانوان ایرانی که الگوی خود را حضرت زهرا (س) میدانند، موضوع مستندهای ما شدهاند؛ از جمله بانوی فیزیکدان نخبه یا خلبان. این برنامه «کوثر» نام دارد و همزمان با فاطمیه، پخش آن آغاز میشود. برنامه دیگر ما «یک هفتسین، یک هنرمند» نام دارد و در هشت قسمت به زندگی یک مستندساز میپردازد و در قسمت هشتم همه مستندسازان دور یک سفره جمع میشوند که احتمالا آن را در برج میلاد پخش میکنیم.
وی اظهار کرد: در دوره مدیریتی قبل برنامه «اهل فتوت» با موضوع «آداب جوانمردی» در ۶ قسمت ۵۰ دقیقهای تولید شده بود که آن را پخش میکنیم. برای مباحث گردشگری نیز سراغ مکانهایی میرویم که کمتر به آنها پرداخته شده و مردم شناختی نسبت به آن دو ندارند؛ مثل «کویر شهداد». این مناطق در ۲۵ قسمت ۷ دقیقهای معرفی خواهند شد. همچنین مجموعه «گلستانه» را داریم که برای اولین بار روی آنتن میرود و رییس سازمان و معاون سیما از آن استقبال کردهاند. این برنامه گنجینهای از خاطرات نوروزی است و ما آرشیو صدا و سیما از سال ۴۸ را مورد استفاده قرار دادهایم و به آداب و رسوم نوروز و سنتهای شهرهای مختلف در ۲۵ قسمت ۷ دقیقهای میپردازیم. البته این تولید ما در اختیار شبکههای دیگر نیز قرار میگیرد.
مدیر شبکه مستند در ادامه اضافه کرد: مجموعه دیگری که به زحمت دکتر پورحسین بود، «خیمه شب بازی» است که در آن نمادهای عروسکهای خیمه شببازی و مسایل مربوط در ۱۷ قسمت ۲۰ دقیقهای مورد توجه قرار میگیرد. ما مجموعهای با نام «نوروز فرهان» را در ۱۳ قسمت ۳۰ دقیقهای تولید میکنیم که به آداب و رسوم شهرهای مختلف میپردازد. مجموعه «پلک» نیز در قالب فیلمهای کوتاه، مصاحبه با مردم درباره دید و بازدید، خانه تکانی، هفتسین، حال و هوای شهرها در نوروز و ... است.
وی ادامه داد: مستند دیگر ما «زنان فرماندار» نام دارد که به سه نفر از زنانی که در سیستان و بلوچستان فرماندار شدهاند، میپردازد و در یک قسمت ۴۸ دقیقهای روی آنتن میرود.
تاجیک با بیان اینکه کنداکتور نوروزی ما از ساعت ۱۳ تا ۲۴ خواهد بود، گفت: ساعت ۱۴ هر روز یک مستند سینمایی فاخر که در جشنوارههای بینالمللی جایزه گرفته، روی آنتن میرود که «شهروند چند ملیتی» از جمله این آثار است که برای اولین بار روی آنتن میرود. همچنین تعاملاتی با شبکه «پرس تیوی» خواهیم داشت. مستند حیاتوحش که از ساعت ۲۴ تا یک بامداد روی آنتن میرود و مستندهای فاخری نیز برای مخاطبان خواهیم داشت.
وی در بخش دیگری از سخنانش درباره راهاندازی آرشیو ملی سینمای مستند، توضیح داد: مستندهای خوبی در کشور تولید شده است که جایی تجمیع نشدهاند. موضوع جمعآوری آثار هنری حتی در عرصه فیلمهای سینمایی نیز مورد غفلت قرار گرفته و چند فیلم اولی که در ایران ساخته شده است، کپی ندارند و از بین رفتهاند. مرکز گسترش سینمای مستند و شبکه مستند دو رکن اساسی در عرصه مستند هستند که تولیدات بیشتری دارند و ما تلاش کردیم با همکاری این مرکز، گام عملی در این زمینه برداریم و به آرشیو خوبی دسترسی پیدا کنیم. این فعالیت در چند فاز صورت میگیرد؛ در فاز اول به جمعآوری اطلاعات میپردازیم. فاز دوم به تبدیل برخی از مستندهایی که در نسخه سوپر۸ یا بتاکم ساخته شدهاند و نیاز به تبدیلسازی دارند، صورت میگیرد و قرار است در فاصله زمانی اوایل سال آینده وارد فاز اجرایی این موضوع شویم.
تاجیک خاطرنشان کرد: تحقیق و پژوهش یکی دیگر از مقولههای مغفول مانده در عرصه مستند است و اگر آثاری از شبکههای ماهوارهای نیز موفق میشوند، به خاطر تحقیق و پژوهشهای خوبی است که داشتهاند. ما بحث تحقیق و پژوهش را برای مستندهای فاخرمان گذاشتهایم. از طرفی دسترسی به آرشیو صدا و سیما که حتی در خاورمیانه نیز بسیار غنی به حساب میآید، بهانهای شد تا با چند تن از مستندسازان برای روایت «تاریخ انقلاب» گفتگو کنیم. از جمله محمدعلی فارسی مستندی خواهد ساخت که اکنون در مرحله پژوهش قرار دارد و بسیار طول میکشد.
وی همچنین درباره بودجه شبکه مستند گفت: همین که ما بتوانیم بودجهای که برای ما تصویب میشود، داشته باشیم، خیلی خوب است، چون معمولا بودجههایی که برای شبکهها تصویب میشود، به صورت کامل به آنها داده نمیشود. بودجه ما از خیلی از شبکهها کمتر است اما با همین بودجه نیز میتوان کار فاخری انجام داد.
پایان پیام/
نظر شما