به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، مراسم اختتامیه چهاردهمین دوره جایزه کتاب سال شهید حبیب غنی پور شب گذشته ۱۱ اسفندماه با حضور معاون فرهنگی وزارت ارشاد و جمعی از نویسندگان در مسجد جواد الائمه(ع) برگزار شد.
در این جایزه از نگاه مسجد به آثار مینگریم
«محمد ناصری» دبیر دائمی جشنواره شهید حبیب غنیپور در مراسم پایانی این جشنواره، گفت: امروز بعد از 28 سال از شهادت حبیب چهاردهمین دوره جایزه وی را برگزار میکنیم و باید از همه گذشتگان در این جشنواره یاد کنیم. از سال 58 تاکنون دوشنبهها چراغ این مسجد روشن بوده که این روشنایی برای ادبیات بوده و خدا را شکر میکنیم که به نام ادبیات فاخر داستانی اینجا دور هم جمع میشویم تا انتخابهای شورای نویسندگان مسجد جوادالائمه را به جامعه ادبی معرفی کنیم.
وی ادامه داد: شورای نویسندگان مسجد جوادالائمه برای انتخاب آثار روال خاص خود را دارد و فراخوانی برای این جایزه اعلام نمیشود و ما بر اساس آمار خانه کتاب در پایان هر سال کتابها را تهیه میکنیم.
ناصری در این باره بیان کرد: برای این دوره 882 کتاب شناسایی شد که در چهار بخش داوری صورت گرفت. در بخش کودک، بخش نوجوان، گروه انقلاب و دفاع مقدس و گروه رمان آزاد آثار بررسی و کاندیداها انتخاب شدند. این جشنواره فاقد وجه مادی است و فقط نشان حبیب، تندیس و لوح افتخار به برگزیدگان اهدا میشود.
وی با بیان اینکه معرفی آثار فاخر ادبیات داستانی از اهداف ما است، گفت: نقطه ضعفی وجود دارد و آن هم این است که آثار برگزیده معرفی و تهیه نمیشوند. ما در این جایزه از نگاه مسجد به آثار مینگریم و ممکن است آثاری باشند که از لحاظ فنی و تکنیکی آثار ارزشمندی باشند ولی از دیدگاه شورای نویسندگان مسجد جوادالائمه اعتبار نداشته باشد.
«کتابخانه» مرکز فعالیتهای مسجد جوادالائمه است
دبیر جایزه ادبی غنیپور گفت: آخرین جملاتی که حبیب در وصیتنامهاش گفته را میخواهم امروز بخوانم و به نویسندگان و اهالی فرهنگ آنها را یادآوری کنم. این شهید در وصیتنامهاش گفته است به دوستان توصیه میکنم که سنگر پرورش روح و فکر کودکان و نوجوانان یعنی کتابخانه را رها نکنید که این فرزندان سربازان آینده حضرت ولیعصر (عج) هستند. سابقه فعالیت این مسجد ثابت کرده که کتابخانه مرکز فعالیتهای این مسجد است اگر اتفاقی در حوزههای دیگر مانند ورزش، تئاتر و سایر زمینههای فرهنگی افتاده از مسیر کتابخانه مسجد افتاده است. مهمترین کاری که در دهه 50 صورت گرفت ساخت کتابخانه مسجد بود.
وی با بیان اینکه قرائتخانه کتابخانه مسجد جوادالائمه جایی بود که لذت کتاب خواندن را به نوجوانان و کودکان آن روز یاد داد، اظهار کرد: اگر بخواهد کاری صورت بگیرد از کتابخانهها باید شروع کرد و چیزی که مسجد و مدرسه را احیا میکند کتابخانه است. سال گذشته گفتیم که از این کتابها حمایت شود که بعد از آن اولین نفری که از این کتابها حمایت کرد امام جماعت مسجد نور تهران بود که 10 میلیون تومان برای خرید کتابهای این جایزه کمک کرد و دومین مکان نیز یک مؤسسه عامالمنفعه در آموزش و پرورش بود.
ناصری در پایان ضمن یادآوری سخنان مصطفی رحماندوست در سال 83 برای راه اندازی یک کتابخانه دیجیتال به نام حبیب، توضیح داد: امروز میبینیم که تلفن همراه ابرازی شده در دست همه و باید از این ابزار به نفع کتاب استفاده شود. پیام جشنواره شهید غنیپور اگر این باشد که کتابخانهها را احیا کنیم حتماً روح درگذشتگان این مسجد شاهد خواهد شد.
کتابخانه گویای مساجد راهاندازی شود/ این جایزه همچنان در مسجد برگزار شود
به گزارش شبستان، مصطفی رحماندوست نیز که در این مراسم حضور داشت، در سخنانی گفت: حسادت میکنم که چرا از اول دوست بچههای مسجد جوادالائمه نبودم زیرا 28 سال بعد از شهادت حبیب همچنان یاد وی هستند. کاش افراد این مسجد تلاش کنند که افرادی که سالهای دور در این مسجد رفت و آمد داشتهاند را دور هم جمع کنند و یادی از گذشته کنند و اگر دور هم جمع شدن در سالهای بعد صورت گیرد حتماً مفید خواهد بود.
وی در ادامه پیشنهاد داد: پیشنهاد امسالم برای این جایزه این است که جایزه جلال و کتاب سال گرانترین جوایز کتاب در کشور است ولی شما نمیبینید که ناشری روی کتابش مهر بزند و بگوید این کتاب برنده جایزه کتاب سال یا جایزه جلال است اما مهر میزند که ناشر برگزیده سال فلان است به نظرم اگر برگزارکنندگان این جایزه تلاش کنند تا آرم جایزه شهید غنیپور را در چاپهای بعدی روی کتب برگزیده این جشنواره بزنند حتماً اتفاق بزرگی روی خواهد داد و این حرکت از طریق جایزه مردمی حبیب فراگیر خواهد شد.
رحماندوست تاکید کرد: جایزه زمانی مهم است که پشتوانه مردمی و ملی داشته باشد و این جایزه چون از مسجد برخاسته، میتوان امیدوار بود که این عنوان و نشان عاملی برای توجه به کتاب شود.
وی خاطرنشان کرد: برگزارکنندگان این جشنواره سعی کنند که همچنان این جایزه در مسجد برگزار شود و برگزیدگان از دست مادران و پدران شهدا جوایز خود را بگیرند.
رحماندوست در پایان گفت: امسال پیشنهاد میکنم که کتابخانه گویای مساجد راهاندازی کنید تا با توجه به اتلاف وقت افراد در ترافیک و رفتوآمدهای شهری بتوانند از این فرصت برای گوش کردن به کتابهای ارزشمند استفاده کنند و این حرکت را با برگزیدگان سالهای پیش جایزه حبیب میتوان آغاز کرد.
بر این اساس، در پایان این مراسم نویسندگان برگزیده و شایسته تقدیر چهاردهمین جایزه کتاب سال شهید حبیب غنیپور جوایز خود را از دست پدران شهید داود بازوند، مهرداد رحیمی، جعفر بیگلو و خانوادههای شهید ریاضی، فلاحپور و شهسواری دریافت کردند.
پایان پیام/
نظر شما