به گزارش خبرگزاری شبستان، مجتبی فراورده، تهیه کننده سینما امروز در نشست تخصصی نقد فیلم سینمایی ملک سلیمان که در سالن جلسات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، گفت: یک ردیف بودجه مجزا تحت عنوان تولید فیلم فاخر در مجلس تصویب شد که بنیاد فارابی موظف به هزینه این بودجه برای فیلم های فاخر است، بر این اساس بودجه ملک سلیمان ارتباطی به سینماهای ایران ندارد.
فراورده با بیان اینکه با تولید فیلم های 400 و 500 میلیون تومانی نمی توان در عرصه سینمای جهان حاضر شد، عنوان کرد: دستانی که در تولید آثار فاخر ناکام مانده بودند بر سر بودجه فیلم ملک سلیمان شلوغ کردند و گرنه فیلم هایی بیش از این هزینه اش شد اما صدای اعتراضی درنیامد.
وی تصریح کرد: دولت موظف است ،سالی 5 فیلم از جنس ملک سلیمان تولید کند تا بتوانیم درعرض یک پروسه 5 ساله با یک دستاورد قابل قبول روبرو شویم.
تهیه کننده فیلم ملک سلیمان تغییر فضای فیلمسازی و تغییر نگرش نسبت به سینما را از جمله نتایج ساخت فیلم فاخر ذکر کرد و افزود: فیلم هایی نظیر ملک سلیمان بضاعت و فقر سینمای ایران را به رخ می کشند.
فراورده با ابراز تاسف از اینکه هنوز نتوانستیم مبانی سینمای دینی را از متون دینی استخراج کنیم، بیان کرد: برخی باید خجالت بکشند که بعد از گذشت 30 سال از پیروزی انقلاب اسلامی هنوز باید در ابتدای راه تعریف سینمای دینی قدم برداریم.
وی با اشاره به اینکه درام ارسطویی ظرفی نیست که در آن بتوان قصص قرآن را بیان کرد، ادامه داد: بسیاری از فیلمها در حوزه سینما ساخته شده که اعتنایی به درام ارسطویی نداشتند و با این حال موفق هم بوده اند.
فراورده انتخاب فردی با هیبت امین زندگانی به جای سلیمان نبی را یکی از ایرادهای وارد شده به فیلم ملک سلیمان عنوان کرد و افزود: متاسفانه عده ای فکر می کنند که پیامبر خدا باید بر و بازو داشته باشد این تفکر سینمای غرب و آرنولدی است که باید تغییر پیدا کند.
قهرمان نبودن سلیمان از دیگر ایرادهای منتقدان به فیلم ملک سلیمان است که تهیه کننده این فیلم به آن اشاره کرد و گفت: در سینمای دینی قهرمان و قهرمان پروری نداریم، بلکه باید حس تقدیس را در سینمای دینی متعالی کنیم.
این تهیه کننده سینما با اشاره به اینکه عده ای تردید نداشتن سلیمان را یکی از اشکالات وارد به فیلم ملک سلیمان عنوان می کنند، یادآور شد: پیامبر اکرم (ص) در روز غدیر تکمیل دین را در ولایت معرفی کردند، بر این اساس سینمای بدون ولایت سینمای دینی نخواهد بود و افرادی که می پندارند با پرداختن به اخلاقیات فیلم دینی ساخته اند، سخت در اشتباه هستند، زیرا اخلاقیات سطح پایین منش دینی است.
فراورده معتقد است که امروزه حوزه های مختلفی از جمله بازیهای کامپیوتری در سینما ورود پیدا کرده است اما به دین که می رسیم تا بحث ورود دین به سینما مطرح شود تن دین دارها می لرزد.
وی خاطرنشان کرد: ما سعی می کنیم از هر چه رنگ و بوی دین می دهد فرار کنیم امام (ره) زمانی فرمودند" خرمشهر را خدا آزاد کرد" اما ما هرگز به دنبال معنای این جمله نرفتیم. ایشان در جایی دیگر فرمودند" انقلاب ما انفجار نور بود".امروز می بینیم که پرتویی از این نور به لبنان رفته و پرتویی از آن مناسبات دیپلماسی دنیا را تغییر داده است با این وجود هنوز نمی خواهیم قبول کنیم که انقلاب ما مقدمه حکومت امام زمان (عج) است.
تهیه کننده فیلم ملک سلیمان اهدای لوح کوروش به مهمانان خارجی شرکت کننده در جشنواره فیلم دفاع مقدس امسال را یک ننگ برای مدیران و مسئولان این جشنواره دانست.
وی عنوان کرد: بعد از توقف فیلم امام حسین (ع) با بحرانی و غدیریان قرار گذاشتیم، در مورد تاریخ انبیا کار کنیم. یک نمودار تطبیقی تاریخی از صفر میلادی تا هبوط آدم ایجاد کردیم. از منابع مختلف، تاریخی برای انبیا در نظر گرفتیم و سپس تاریخ پادشاهان را در ذیل آن قرار دادیم و تاریخ تمدن ها را نیز در ذیل تاریخ پادشاهان ترسیم و سپس تاریخ ابنیه را مشخص کردیم. از این کار نتایج زیادی به دست آوردیم که یکی از آنها این بود که حضرت سلیمان اساساً پایه گذار معماری ایرانی و بخشی از معماری روم بوده است.
فراورده با بیان اینکه آنچه از قصص انبیا دریافت می کنیم، سیر تاریخ پادشاهان نیست، بیان کرد: قصص انبیا برنامه ای برای ایجاد ملک عظیم در زمین است. تمام انبیاء در یک مسیر قدم بردمی داشتند و اخبار را از بالا دریافت و در پایین استقرار دارند. در دوران پیامبر اکرم (ص) خبردهی تمام شد و دوران استقرار کلید خورد.
به گفته این تهیه کننده سینما، سینمای هالیوود به خاطر جسارت از قدرت برخوردار است به گونه ای که منویات آمریکا را بروز می دهد اما سینمای ما و بسیاری از کشورها فشل است و جرات بروز خود را ندارد.
وی با اشاره به اینکه جهان بعد از انقلاب اسلامی آرایش آخرالزمانی گرفته است، گفت: سینمای هالیوود آرایش آخرالزمانی گرفته است.
آنها مدعیان دروغین را معرفی می کنند ما را ازجهت گیری خود منحرف کنند. اگر سینمای امروز ایران این آرایش را در خود لحاظ نکند، خبط کرد و به دین و آینده خود کم محلی کرده است.
فراورده یادآور شد: ما برای اجناس خود کاتالوگ می گیریم اما در مورد انسان به کاتالوگ هم مراجعه می کنیم جز به کاتالوگ خالق انسان.
وی با بیان اینکه ملک سلیمان شاهکار نیست و دارای نقاط قوت و ضعف است، عنوان کرد: ملک سلیمان قدم های اولیه برای ورود به سینمای دینی را برداشته است در این فیلم نوع نگرش ما متفاوت بود. ما خیلی از دیالوگ ها را تعمدا حذف کردیم زیرا جهان آینده جهان تصویر است نه گفتار بر این اساس باید عادت کنیم تصویری ببینیم.
گفتنی است، نشست تخصصی نقد فیلم سینمایی ملک سلیمان امروز 20 آذر در ادامه سلسله نشست های علمی تخصصی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در سالن جلسات این پژوهشگاه برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما