خراسان جنوبی در تکاپوی میزبانی از مسافران نوروزی/ مدت زمان ماندگاری مسافران قابل ارزیابی نیست!

خبرگزاری شبستان: این روزها سرزمین طلای سرخ «خراسان جنوبی» درحالی در تکاپوی میزبانی از مسافران نوروزی است که مدیرکل میراث فرهنگی استان معتقد است مدت زمان ماندگاری مسافران در خراسان جنوبی قابل ارزیابی نیست!

خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ سومین استان پهناور کشور با طبیعتی گرم و نعمت‌های فراوان و خاص خود و با مردمی مهربان و صمیمی همراه با عطر جانبخش گل‌های زعفران در شرقی ترین نقطه‌ میهن عزیزمان ایران قرار گرفته است.

 

خاک گرم این دیار بستری مناسب برای شکوفایی این گل زیباست و دامن پر مهرش همچون مادری مهربان پرورش دهنده‌ علما، فضلا و عرفای بسیار گران مایه است. خراسان جنوبی از پیشینه تاریخی بلندی برخوردار است بطوریکه بیش از 719 اثر تاریخی، فرهنگی، طبیعی و معنوی آن تاکنون در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

 

همچنین یکی از آثار فهرست میراث جهانی ایران در شهر بیرجند قرار دارد که این خود گواهی بر فرهنگ متمدن این منطقه است. استان خراسان جنوبی علاوه بر جاذبه های تاریخی از جاذبه های طبیعی و معنوی فراوانی برخوردار است.

 

در این بین گردشگری که این روزها از آن به عنوان یک صنعت مهم در جهان یاد می شود، نقش تاثیرگذاری در توسعه جوامع ایفا می کند ولی باید دقت شود که برای گردشگرپذیر بودن یک محدوده تاریخی، نیازمند یک تعریف دقیق و صحیح هستیم.

 

دهیاران روستاهای هدف گردشگری موظف به همکاری با میراث فرهنگی هستند

مسئولان خراسان جنوبی این روزها در تکاپوی میزبانی از مسافران نوروزی هستند؛ معاون عمرانی استاندار خراسان جنوبی در هفتمین کارگروه میراث فرهنگی و گردشگری استان تاکید کرد: صنعت گردشگری محور توسعه اقتصادی استان است و باید با تلاش خود در این جهت گام‌های موثری برداریم و می طلبد در این بخش متناسب با نیازها سرمایه‌گذاری شود چرا که سرمایه‌گذاری درست در صنعت گردشگری استان می‌تواند توجیه اقتصادی برای همه مردم داشته باشد.

 

 

همایون نخعی نژاد همچنین با تاکید بر اینکه ایام نوروز فرصت مناسبی است تا نقاط گردشگری و فرهنگ غنی و میهمانوازی این منطقه را به کشور معرفی کنیم، اظهار داشت: باید با توجه به توانمندها، استان را به عنوان هدف گردشگری معرفی و گردشگران و سرمایه‌گذاران را جذب کنیم.

 

وی از دهیاران روستاهای هدف گردشگری خواسته است از ابتدا تا انتهای بازدید گردشگران با اداره میراث فرهنگی همراهی و همکاری کنند.

 

مدت زمان ماندگاری مسافران در خراسان جنوبی قابل ارزیابی نیست!

حسن رمضانی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند با اشاره به اینکه مدت زمان ماندگاری مسافران در خراسان جنوبی قابل ارزیابی نیست، گفت: ابزار این کار نیست چرا که یکی از راه‌های گرفتن آمار، هتل‌ها هستند اما آمار این بخش نیز، آمار همه مسافران مانده در استان نیست.

 

وی افزود: بسیاری از مسافران در چادرها، پارک‌ها و کنار جاده‌ها و جاذبه‌ها اقامت می‌کنند بنابراین نمی‌توان آمار دقیقی داد اما عمدتاً چون استان خراسان جنوبی در مسیر عبور و مرور است استانی عبوری محسوب می‌شود.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی بیان کرد: میزان 20 درصد از مسافران ورودی به استان یک شب و یا بیش از آن اقامت می‌کنند.

 

 

شهرداری ها نسبت به نصب تابلوی معرفی جاذبه های گردشگری اقدام نمی کنند!

رمضانی با اشاره به راهکارهای ماندگاری مسافران در استان، تصریح کرد: باید برای اقشار کم درآمد، متوسط و مرفه و همه سطوح اجتماعی جامعه تاسیسات و مراکز اقامتی وجود داشته باشد.

 

وی  با تاکید بر اینکه باید جاذبه‌های استان به خوبی معرفی شود، عنوان کرد: اما متاسفانه با وجود این تاکیدات در کارگروه میراث فرهنگی و گردشگری استان هنوز شهرداری‌ها نسبت به نصب تابلو برای معرفی جاذبه‌های گردشگری استان اقدام نمی‌کنند.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی ادامه داد: وقتی این گونه اقدامات بدیعی برای معرفی جاذبه‌های گردشگری استان انجام نمی‌شود  نباید انتظار ماندگاری مسافران در استان را داشته باشیم.

 

رمضانی خاطر نشان کرد: وقتی افراد به شهرهای خراسان جنوبی مانند بیرجند، فردوس، طبس و خوسف می‌آید به میزانی که ظرفیت‌ها و زیبایی‌ در جاذبه‌های طبیعی و فرهنگی را برای آنان اطلاع رسانی کنیم شانس این را به وجود می‌آوریم که مسافر اقامت بیشتری داشته باشد.

 

وی ادامه داد: اما زمانی که مسافر فقط از وسط شهرهایمان رد می‌شود ظرفیت بسیار مناسبی را از دست می‌دهیم چرا که اطلاع ندارد در فلان شهر چه جاذبه‌های برای دیدن وجود دارد و طبیعتاً  نمی‌توان انتظار داشت که اقامت کند.

 

صنعت گردشگری فرابخشی است

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه صنعت گردشگری فرابخشی است، گفت: متاسفانه هر وقت اسم گردشگری پیش می‌آید همه نگاه‌ها به طرف میراث فرهنگی است.

 

رمضانی با تاکید بر اینکه میراث فرهنگی یک ادراه با اعتبارات و اختیارات محدود است، متذکر شد: باید همه دستگاه‌های اجرایی کمک کنند و همبستگی و انسجام همه بخش‌ها می‌تواند بخش گردشگری استان را توسعه دهد.

 

وی با بیان اینکه میراث فرهنگی وظیفه دارد هر سال در قالب چاپ بروشور و ارائه خبر و تهیه و پخش فیلم جاذبه‌های گردشگری استان را معرفی کند، افزود: اما این همه کار نیست چرا که وقتی یک بروشور چاپ می‌شود که چه جاذبه‌های در استان وجود دارد و گردشگر آن را مطالعه و به استان مراجعه می‌کند چگونه باید بدون نصب تابلو و راهنمایی آن آدرس را پیدا کند؟

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه هر میزان بیشتر اعتبارات به بخش گردشگری تزریق شود بهتر خواهد بود، بیان کرد: ایجاد زیرساخت‌های جذب گردشگری مانند هتل، راه، حمل و نقل،آب، برق و گاز هزینه بر است.

 

رمضانی با بیان اینکه در خراسان جنوبی 10 منطقه نمونه گردشگری وجود دارد، گفت: برای ایجاد زیرساخت‌ها در هر یک از این مناطق باید 2 میلیارد تومان هزینه شود تا امکانات را برای گردشگران فراهم کرد.

 

وی یادآور شد: البته موقعیت جغرافیایی جاذبه‌های گردشگری فرق می‌کند و یکی با این مبلغ انجام می‌شود و برخی به مبلغ بیشتری نیاز دارد.

 

 

آمادگی ۴۸ زائرسرا در خراسان جنوبی برای پذیرایی از مسافران نوروزی

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی استان گفت: ۴۸ زائرسرا در بقاع متبرکه استان برای پذیرایی از مسافران نوروزی تدارک دیده شده است.

 

حجت‌الاسلام محمدطاهر گرایلی باتاکید بر اینکه امسال با توجه به ایام فاطمیه و همزمان شدن با نوروز 94 طرح آرامش بهاری همزمان با طرح یاس نبوی در بقاع متبرکه خراسان جنوبی اجرا می‌شود، خاطرنشان کرد: هدف از اجرای طرح آرامش بهاری و یاس نبوی خدمت‌رسانی به مسافران نوروزی در بقاع متبرکه و معرفی شخصیت ائمه به‌ویژه حضرت زهرا(سلام الله علیها) است و این طرح‌ها با هدف معرفی شخصیت حضرت فاطمه و سبک زندگی وی و ولایت‌مداری اجرا می‌شود.

 

وی بیان کرد: در بقاع متبرکه سعی شده نظافت سرویس‌های بهداشتی و حمام‌های سیار برای مسافران نوروزی و زائران فراهم شود.

 

آمادگی 11 خیمه نماز برای مسافران نوروزی

جواد خامسان، مدیر عامل جمعیت هلال‌ احمر خراسان جنوبی نیز گفت: در نوروز ۹۴ تمامی پایگاه‌های هلال‌احمر استان مجهز به آمبولانس می‌شوند.

 

وی با اشاره به اینکه تعداد پایگاه‌ها هلال احمر در این ایام 20 پایگاه ثابت، یک پایگاه موقت و 6 پایگاه سیار است، عنوان کرد: 2 هزار و 116 امدادگر در این پایگاه آماده خدمت‌رسانی به مردم هستند.

 

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر خراسان جنوبی ادامه داد: 11 خیمه نماز نیز در هر یک از شهرستان‌های استان برای مسافران نوروزی تدارک دیده شده است.

 

پایان پیام/

 

 

گزارش؛ زهرا مهرور- زینب رمضانی

 

کد خبر 445750

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha