به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، دین اسلام نگاه ویژه ای به خانواده به عنوان نخستین نهاد اجتماعی دارد زیرا خانواده يك نهاد اساسى و محورى در جامعه به شمار می رود و جامعه سالم و آرمانی نیز از خانواده های سالم تشکیل شده است.
یکی از موضوعاتی که امروز بنیان و استحکام خانواده را تهدید می کند، طلاق است که این امر بر اساس نظر کارشناسان مختلف ناشی از نبود مهارت های زندگی است که دین اسلام و آموزه های دینی به خوبی مهارت های درست زندگی کردن را به انسان آموخته است که در راستای تبیین مهارت های زندگی و سبک زندگی دینی پیش از ظهر امروز (27 فروردین) همایشی با عنوان «زندگی شیرین بر مبنای سیره فاطمی» با حضور بانوان نماینده دستگاه های اجرایی استان قزوین تشکیل شد.
کارشناس مسائل خانواده در این همایش با اشاره به فلسفه ازدواج بیان کرد: بر اساس آیه 21 سوره رم در قرآن کریم، فلسفه ازدواج رسیدن به آرامش است که این موضوع بسیار اهمیت دارد و خداوند از این مسیر برای بندگانش آرامش خواسته است.
حجت الاسلام امرالله گیوی نهاوندی افزود: متأسفانه برخی افراد بیان می کنند که با تشکیل زندگی مشترک به آرامش نرسیدند و علت موضوع این است که این افراد یاد نگرفته اند که چگونه وارد زندگی مشترک شوند.
وی توضیح داد: زندگی مشترک با پیوند دو نفر از 2 قبیله، فرهنگ و جنسیت شروع می شود و اگر برای ازدواج و زندگی مشترک انسان آموزش نبیند در نتیجه دچار مشکل خواهد شد، بنابراین افراد قبل از ازدواج باید در کلاس های مهارت های زندگی شرکت کرده و یا کتاب هایی در این زمینه مطالعه کنند.
* وقوع یک طلاق از هر 5 ازدواج در کشور
این کارشناس مسائل خانواده تأکید کرد: اگر با آموزش زندگی را آغاز نکنیم مبتلا به طلاق و جدایی قانونی و رسمی شده و اگر بخواهیم نیز زندگی را ادامه دهیم، فقط زنده هستیم و زندگانی نمی کنیم و در واقع یک طلاق عاطفی رخ می دهد.
وی اعلام کرد: زن و شوهر وقتی می توانند به صورت صحیح زندگی کنند که بدانند چگونه با هم تعامل داشته باشند و اگر این امر وجود نداشته باشد طلاق زرد و خاموش رخ می دهد که بسیاری از خانواده های ایرانی گرفتار این طلاق هستند و فقط درصد آن تفاوت می کند.
حجت الاسلام گیوی نهاوندی به آمار طلاق در کشور اشاره کرد و گفت: در کشور ما آمار طلاق فاجعه است به طوری که بر اساس آخرین آمار از هر پنج ازدواج یک مورد به طلاق منجر می شود و در قم از هر 4 ازدواج یک مورد منجر به طلاق شده و در قزوین نیز این آمار از هر 4.5 ازدواج، یک مورد طلاق است.
وی عنوان کرد: در تهران از هر سه ازدواج، یک مورد منجر به طلاق می شود، در استان البرز از هر 2 ازدواج یک طلاق واقع می شود و در شهر کرج در مقابل هر ازدواج، 2 طلاق وجود دارد.
این کارشناس مسائل خانواده تصریح کرد: آمار مذکور مربوط به طلاق رسمی و قانونی است و این در حالی است که چندین برابر این آمار، طلاق عاطفی رخ می دهد که در زندگی های همراه با طلاق عاطفی بین زن و شوهر ارتباط عاطفی و انسانی نیست و یکدیگر را به دلیل فرزندان شان و یا حرف مردم تحمل می کنند.
* طلاق هایی که در هیچ دفترخانه ای ثبت نمی شود
وی در ادامه با هشدار جدی نسبت به وقوع پدیده طلاق اظهار کرد: باید توجه داشته باشیم که اگر دیر عمل کنیم جامعه ما به شدت از این واقعه آسیب پذیر می شود و این زلزله هشت ریشتری طلاق دیر یا زود تمام بنیان خانواده را زیرو رو کرده و از بین خواهد برد و در واقع اگر دیر عمل کنیم چیزی به نام خانواده در کشور نخواهیم داشت.
حجت الاسلام گیوی نهاوندی ادامه داد: طلاق بسیار خطرناک است و در دین ما نیز از طلاق به عنوان منفورترین حلال خدا یاد شده است و در واقع این امر باید در آخرین مرحله صورت گیرد ولی در کشور ما دختر و پسر وقتی دچار اولین مشکل در زندگی مشترک می شوند به دادگاه مراجعه می کنند
وی افزود: .البته برخی نیز به دادگاه مراجعه نمی کنند ولی سال ها است که از هم طلاق گرفتند ولی در دفترخانه ثبت نشده است.
این کارشناس مسائل خانواده اعلام کرد: وقتی زن و شوهری که مشکل دارند از هم طلاق می گیرند، برخی می گویند راحت شدند در صورتی که 24 ساعت که از زمان طلاق بگذرد، هم زن و هم مرد به شدت افسرده، ناراحت و پشیمان می شوند ولی غرورشان اجازه نمی دهد که بازگردند و از این رو نیز اسلام عده طلاق قرار داده است.
* طلاق یک بیماری مسری است
وی در ادامه با اشاره به تحقیقات سه دانشگاه معتبر دنیا در خصوص طلاق توضیح داد: سه دانشگاه معتبر دنیا در خصوص پدیده شوم طلاق تحقیق کردند و به این نتیجه رسیدند که طلاق مانند برخی بیماری ها مسری است یعنی خطر طلاق در خانواده ایی که دوست و صمیمی با خانواده ای است که واقعه طلاق در آن رخ داده 75 درصد افزایش می یابد.
حجت الاسلام گیوی نهاوندی اضافه کرد: این تحقیق دانشگاهی نشان می دهد طلاق سه خطر مهم ، تشویق دیگران به طلاق، تشویق دیگران به جلوگیری از زادو ولد و انتقال احساسات منفی افراد مطلقه به اجتماع و دور شدن از نشاط را در جامعه به دنبال دارد.
وی اضافه کرد: هر طلاق 75 آسیب اجتماعی را وارد جامعه می کند و امروز در کشور ما 7 میلیون زن مطلقه هست و از طرفی نیز 17 میلیون دختر و پسری را داریم که به سن ازدواج رسیدند و مجرد هستند.
کارشناس مسائل خانواده تأکید کرد: ما می خواهیم فرزندآوری در کشور رواج یابد و با توجه به این شرایط در 80 سال دیگر جمعیت کشور ما 32 میلیون نفر خواهد شد.
* احترام و محبت اصول مهم شیرین سازی زندگی
وی در ادامه با اشاره به اصول موثر در شیرین سازی زندگی بیان کرد: اولین اصلی که موجب استحکام خانواده و شیرینی زندگی می شود، احترام متقابل است و زن و شوهر باید نسبت به هم احترام گذارند و حتی صمیمت بین آنها نباید موجب شود که به یکدیگر بی احترامی کنند.
حجت الاسلام گیوی نهاوندی اعلام کرد: بیان درخواست از همسر به صورت محترمانه، صدا زدن نام همسر به صورت محترمانه و با محبت، سلام کردن با لحن محبت آمیز، گوش دادن به سخنان همسر با تمام وجود، بدرقه و استقبال همسر هنگام خروج و ورود به خانه، خداحافظی محبت آمیز و احترام به اقوام یکدیگر از جمله اصول مهم در شیرین شدن یک زندگی هستند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از اصول مهم در زندگی محبت متقابل بین زن و شوهر است که لحظه به لحظه زندگی باید از عشق و عاشقی موج بزند و نخستین مصداق محبت نیز دلسوز هم بودن است.
این کارشناس مسائل خانواده خاطر نشان کرد: بر اساس فرمایش پیامبر گرامی اسلام، زمانی که مرد به همسرش می گوید دوستت دارم، این جمله آن قدر شیرین در ذهن و دل جلوه می کند که تا ابد از بین نمی رود و البته اینگونه ابراز محبت زن به همسرش نیز این تأثیر را دارد.
وی یادآور شد: بنابراین زن و شوهر باید به یکدیگر محبت کنند و این محبت و کلمات محبت آمیز هرچه بیشتر باشد بهتر است و نباید اینگونه تصور شود که اگر زیاد بگوییم اثرش از بین نمی رود زیرا چنین تصوری صحیح نیست.
پایان پیام/
نظر شما