هجمه شبکه های اجتماعی به نهادهای کارآمد نظام/ کافی است آقا "لب تر" کنند کمکهای مردمی چند برابر می شود

خبرگزاری شبستان: معاون کمیته امداد خراسان جنوبی «دعوت عمومی به نینداختن پول در صندوق های صدقات کمیته امداد» که این روزها در شبکه های اجتماعی رد و بدل می شود را یک هجمه علیه این نهاد کارآمد نظام می داند و تاکید می کند: در مناسبت های مختلف؛ کافی است آقا "لب تر" کنند آنوقت کمکهای مردمی چندین برابر می شود.

معاون توسعه مشارکت های مردمی كميته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی هفته گذشته میهمان خبرگزاری شبستان در بیرجند بود؛ گفتگوی ۹۰ دقیقه ای خبرنگار شبستان خراسان جنوبی با سیدرضا حسینی، معاون امداد استان در مباحث مختلف بالاخص بحث جمع آوری صدقات و شایعات موجود در شبکه های اجتماعی را در زیر بخوایند.

 

حسینی در ابتدای این گفتگو اعلام کرد: مردم سخاوتمند و متدین استان در سال گذشته 3 میلیارد و 706 میلیون تومان صدقه دادند که نسبت به مدت مشابه سال قبل 21 درصد رشد داشته است.

 

وی با اشاره به اینکه در واقع مردم استان ماهانه 309 میلیون تومان صدقه داده اند، گفت: در سطح استان 132 هزار و 21 مشترک صندوق صدقات داریم که از این تعداد 125 هزار و 755 صندوق کوچک، 2 هزار و 6 صندوق متوسط و 4 هزار و 260 صندوق بزرگ است.

 

وی با تاکید بر اینکه صدقات جمع آوری شده بر اساس موازین شرعی و در سرفصل های مختلف "درمان، فرهنگی، ازدواج، مسکن و وام قرض الحسنه" هزینه می شود، ادامه داد: در سال گذشته 49 درصد صدقات استان در حوزه حمایت و سلامت شامل درمان، ازدواج و ابن سبیل، 20 درصد فرهنگی، 11 درصد اشتغال، 10 درصد مسکن و 10 درصد وام هزینه شده است.

 

هیچ ریالی از صدقات در حقوق مددجویان و کارکنان کمیته امداد هزینه نمی شود

معاون توسعه مشارکت های مردمی كميته امداد خراسان جنوبی همچنین اضافه کرد: تمام صدقات جمع آوری شده بین نیازمندان استان، با اولویت مددجویان تحت حمایت توزیع می شود.

 

وی با بیان اینکه مردم گاهاً تصور می کنند که صدقات جمع آوری شده برای پرداخت حقوق مددجویان و یا کارکنان کمیته امداد هزینه می شود، توضیح داد: هیچ ریالی از صدقات در حقوق مددجویان و یا کارکنان کمیته امداد هزینه نمی شود.

 

وی به وجود 5 دستگاه نظارتی برای نظارت بر عملکرد کمیته امداد حضرت امام خمینی(ره) اشاره کرد و گفت: موسسه مفید راهبر وابسته به معاونت حسابرسی دفتر مقام معظم رهبری و 4 نهاد دیگر سالانه بر عملکرد این نهاد نظارت دارد.

 

حسینی تاکید کرد: کمیته امداد حضرت امام خمینی(ره) خراسان جنوبی در سه سال متوالی از نظر سلامت مالی رتبه اول کشور را در کل کشور کسب کرده است.

 

 

نهادهای کارآمد نظام در شبکه های اجتماعی مورد هجمه قرار می گیرند

معاون توسعه مشارکت های مردمی كميته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی در ادامه به انتشار برخی مطالب در شبکه های اجتماعی (دعوت عمومی به نینداختن پول در صندوق های صدقات کمیته امداد) اشاره کرد و افزود: به عنوان مثال در یکی از این شبکه ها آمده بود «فرض کنید در تهران 200 هزار عدد صندوق صدقات وجود داشته باشد و هر روز پنجاه نفر، فقط مبلغ 100 تومان ناقابل رو در هر صندوق صدقات بیاندازند!! آن وقت حسابش می شود : 1.000.000.000 = 100 × 50 × 200.000 حالا این عدد را اگه در 30 ضرب کنیم، برای یک ماه، مجموع پول این صندوق صدقات در شهر تهران (با فرض های بالا) عددی بالغ بر 30 میلیارد تومان می شود. و حالا اگر در 12 نیز ضرب شود، عددی برابر با 360 میلیارد تومان در سال خواهد شد» !!!!....

 

وی اضافه کرد: متاسفانه در شبکه های اجتماعی گاهی برای نهادهای کارآمد نظام از جمله سپاه، بسیج، روحانیت، کمیته امداد و ... شایعه و سفسطه هایی درست می کنند و این این نهادها را مورد هجمه قرار می دهند.

 

حسینی با تاکید بر اینکه کمیته امداد حضرت امام خمینی(ره) مثل برخی از ارگانها و سازمانهای حمایتی نمی تواند تبلیغات داشته باشد، گفت: در کمیته امداد یک حدود شرعی وجود دارد و باید کمک های مردمی بر اساس این حدود، هزینه شود.

 

وی همین خلاء تبلیغاتی را باعث ایجاد برخی شایعات و سفسطه ها دانست و ادامه داد: مردم باید دقت کنند که بیشتر مشترکین صندوق های صدقات امداد، مشترکین خانگی هستند که معمولا روزی یکبار صدقه می دهند و هیچ گاه این رقمی که در شبکه های اجتماعی در خصوص درآمد صدقات مطرح می شود، صحیح نبوده و نیست.

 

وی در ادامه بازهم بر مشخص بودن درآمدهای کمیته امداد حضرت امام خمینی(ره) تاکید کرد و افزود: معاونت حسابرسی دفتر مقام معظم رهبری، نهادهای حسابرسی دولت، بازرسی کمیته امداد و ... به طور مرتب درآمدهای امداد را کنترل می کنند.

 

این مقام مسئول در ادامه به موسسات خیریه و سازمانهای مردم نهاد که در راستای کمک به مردم فعال هستند، توصیه کرد: به صورت تخصصی فعالیت کنند؛ به طور مثال یک موسسه در راستای تامین جهیزیه و موسسه دیگر در راستای کمک به بیماران صعب العلاج و ... فعالیت کنند و به طور مرتب گزارش عملکرد خود را در بحث هزینه کرد کمک های جمع آوری شده به مردم ارائه دهند.

 

فعالیت 47 موسسه خیریه در خراسان جنوبی

حسینی، کمیته امداد حضرت امام خمینی(ره) را بزرگترین نهاد حمایتی کشور دانست و اظهار داشت: در حال حاضر بیش از 47 موسسه خیریه سازمان یافته در استان وجود دارد که کمیته امداد با 25 موسسه تفاهم نامه دارد.

 

وی تصریح کرد: مامورانی که برای تخلیه صندوق های صدقات به درب منازل مردم مراجعه می کنند باید لباس فرم، کارت شناسایی و حکم ماموریت داشته باشند و بعد از شمارش صدقات، باید به مردم قبض امضا شده بدهند.

 

حسینی ادامه داد: صندوق های کوچک هر 2 ماه و صندوق های بزرگ هر ماه تخلیه می شود و اگر سطح درآمد بیشتر باشد، ماموران زودتر مراجعه می کنند.

 

کمیته امداد آمادگی ارائه گزارش صدقات را به مشترکان دارد

وی با بیان اینکه 45 نفر به صورت مستقیم در بحث جمع آوری صدقات با کمیته امداد همکاری دارند، گفت: برخی اوقات ماموران ما در زمان تخلیه صندوق صدقات، کارت شناسایی، شماره کفشداری امامزاده حسین بن موسی الکاظم(علیه السلام)، نامه و مکاتباتی با کمیته امداد را مشاهده می کنند که از طریق پست و یا امداد به دست گیرنده می رسانند.

 

وی گفت: کمیته امداد به هر مشترکی که گزارش صدقات خود را بخواهد گزارش می دهد و این گزارش دهی برای مشترکینی که کمک زیادی می کنند، از سوی امداد انجام می شود.

 

معاون کمیته امداد خراسان جنوبی با اشاره به اینکه برخی از مشترکین خانگی ماهانه در بیرجند بیش از 200 هزار تومان صدقه می دهند، ادامه داد: بیرجند، طبس و قاین از نظر پرداخت صدقات در رتبه های اول تا سوم قرار دارند.

 

وی مهمترین تبلیغات کمیته امداد استان را شفاف سازی عملکرد ذکر کرد و افزود: هرچه عملکرد این نهاد شفاف تر باشد و مردم درجریان قرار بگیرند، میزان کمک ها به همان تناسب بیشتر می شود.

 

به گفته حسینی، میانگین کشوری مشارکت مردم در سال ۹۲؛ 2800 تومان ولی در استان خراسان جنوبی این رقم 4200 است.

 

حاج محمدعلی اذانی؛ مشترک قاینی که ۲۵ است به طور مرتب روزانه صدقه می دهد

معاون کمیته امداد خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه هرچه سطح اعتقادات مردم بالاتر باشد، مشارکت آنها در امور خیر نیز به همان نسبت افزایش می یابد، ادامه داد: در ماه مبارک رمضان تمام کمک های مردم در تمامی حوزه ها افزایش می یابد اما از نظر کلی در ماه فروردین و تعطیلات به دلیل مسافرت های درون و برون شهری، نیز مشارکت ها زیاد است.

 

وی در ادامه با اشاره به اینکه یکی از مشترکین صندوق های صدقات خانگی " حاج محمدعلی اذانی" در شهر قاین، 25 سال است که به طور مستمر روزانه صدقه می دهد، ادامه داد: این مشترک (در سالهای اخیر) روزانه 2 هزار تومان صدقه می دهد.

 

وی اضافه کرد: همچنین محمدحسن جاهد نیز یکی از مشترکین این نهاد است که ماهانه 228 هزار تومان در سال گذشته صدقه پرداخت کرده است یعنی سال گذشته 2 میلیون و 740 هزار تومان صدقه داده است.

 

کافی است آقا "لب تر" کنند کمک های مردمی چندین برابر می شود

حسینی با تاکید بر اینکه مردم اعتقاد خاصی به شرکت در امور خیر دارند، اظهار داشت: کمیته امداد تنها نهادی است نام حضرت امام خمینی(ره) بر سردرب آن می درخشد و فقط کافی است "آقا" لب تر کند، کمک های مردمی به این نیازمندان و محرومان 2 و یا چند برابر می شود.

 

وی به دیدار مسئولان امداد با رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری تاکنون اجازه نداده اند که کمیته امداد با هیچ سازمانی ادغام شود و یا تاکنون به عملکرد این نهاد خدشه ای وارد نکرده اند اما تاکیداتی بر مردمی کردن امور داشته اند.

 

معاون کمیته امداد خراسان جنوبی ادامه داد: مقام معظم رهبری در سال 86 و ۹۰ در دیدار شورای مرکزی امداد تاکید کرده اند که بُعد مردمی امداد را گسترش یابد که در این راستا تاسیس مراکز نیکوکاری در جوار مساجد با دو هدف "توسعه مشارکتهای مردمی و شناسایی نیازمندان و کمک به آنها" در دستور کار قرار گرفت.

 

وی با بیان اینکه تمام فعالیت های غیرتخصصی امداد باید به این مراکز واگذار شود، هیات عامل این مراکز را متشکل از روحانیت، هیات امنای مسجد و نمازگزاران ذکر کرد و افزود: این مراکز در استان خراسان جنوبی که به ۳۹ محله تقسیم شده است، راه اندازی می شود.

 

حسینی با اشاره به اینکه تاکنون ۲۳ مرکز نیکوکاری در استان راه اندازی شده است، گفت: یکی از اهداف مهم راه اندازی مراکز نیکوکاری این است که کمک های مردم در همان محله جمع آوری و در همان منطقه و محله بین نیازمندان هزینه شود.

 

 

جذب ۱۳ هزار امدادیار در مراکز نیکوکاری خراسان جنوبی

وی آغاز راه اندازی این مراکز در استان خراسان جنوبی را از ماه مبارک رمضان سال ۹۲ ذکر کرد و ادامه داد: تا پایان سال گذشته 156 هزار نفر به این مراکز مراجعه کرده اند و در این راستا 13 هزار و 339 نفر امدادیار نیز به طور افتخاری، جذب این مراکز شده اند.

 

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه تاکنون 2 میلیارد و 275 میلیون تومان نیز جذب درآمد از طریق این مراکز داشته ایم، گفت: این مراکز در گام نخست اقدام به شناسایی خیرین منطقه می کنند.

 

وی با بیان اینکه در هرچند کوچه یک امدادیار خواهر و یک امدادیار برادر وجود دارد که نیازمندی و شایستگی همسایه ها را شناسایی می کنند، ادامه داد: این شایستگی ها در مراکز نیکوکاری طرح و تلاش بر استفاده از آن می شود به طور مثال برخی از پزشکان به طور رایگان اقدام به ویزیت مریضان هر منطقه می کنند و معلمان کار آموزش به دانش‌ آموزان آن محله را برعهده می گیرند.

 

حسینی اظهار داشت: کمیته امداد امام خمینی(ره) استان آمادگی خود را برای راه اندازی 39 مرکز نیکوکاری در استان اعلام کرده و جانمایی های لازم برای این کار انجام شده است.

 

انعقاد تفاهم نامه همکاری با ۴۰۳ مسجد، اداره و موسسه خیریه در سطح استان

معاون کمیته امداد خراسان جنوبی ادامه داد: انعقاد تفاهم نامه با مساجد، ادارات و موسسات خیریه در راستای توانمندسازی مددجویان و ارائه خدمات دوسویه یکی دیگر از وظایف این نهاد است که تاکتون 403 تفاهم نامه با مساجد، ادارات و موسسات خیریه سطح استان کرده ایم که از این تعداد 37 تفاهم نامه با ادارات، 25 تفاهم نامه با موسسات خیریه و مابقی مربوط به مساجد فعال دارای امام جماعت فعال است.

 

وی با اشاره به فعالیت ستاد توانمندسازی مناطق کمتر توسعه به ریاست کمیته امداد و عضویت ۱۲ دستگاه، سازمان و موسسه خیریه در کشور گفت: در قالب این ستاد، در چهار شهرستان قاین، نهبندان، سربیشه، زیرکوه روستاهایی به صورت پایلوت شناسایی و فعالیت هایی برای توانمندسازی روستاییان انجام شده که برنامه های مختلف اشتغال، سلامت و فرهنگی دنبال می شود.

 

حسینی درخصوص بحث زکات نیز گفت: از 23 میلیارد و 151 میلیون تومان درآمدهای امداد در سال گذشته، 3 میلیارد و 600 میلیون تومان متعلق به زکات است که پرداخت زکات مال مستحبی 157 درصد رشد داشته است.

 

وی ادامه داد: مجموع کمک های امداد در سال گذشته 32 درصد نسبت به مدت مشابه سال 92 رشد داشته است که ماهیانه یک میلیارد و 929 میلیون تومان در سرفصل های مختلف (صدقات، زکات، اکرام و ...) است.

 

همکاری مردم در ۵۱ طرح کمیته امداد

معاون توسعه مشارکت های مردمی كميته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی در ادامه با اشاره به اینکه 51 طرح زمینه مشارکت مردم را در بحث امداد فراهم می کند، افزود: صدقات، اکرام ایتام، طرح طاها، کوثر، محسنین و ... از جمله این طرح ها هستند.

 

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر یتیم بدون حامی زیر 18 سال در استان خراسان جنوبی وجود ندارد، اظهار داشت: 16 هزار و 646 حامی، سرپرستی ایتام استان خراسان جنوبی را برعهده دارند.

 

به گفته حسینی در طرح محسنین که با هدف حمایت از خانوارهایی که سرپرست آنها زنده است ولی از کارافتاده و یا زندانی است، نیز تاکنون ۶۵۸ حامی جذب شده است.

 

وی با اشاره به اینکه در طرح طاها نیز 209 حامی جذب شده است، گفت: در سطح استان خراسان جنوبی 1386 بیمار صعب العلاج و پرهزینه داریم که تاکنون 67 حامی برای این افراد جذب شده است.

 

وی گفت: شش حامی در طرح رضوان (تعمیر و احداث مسکن ویژه مددجویان)، ۴۱ حامی در طرح کوثر(تهیه جهیزیه) و ۴۸۸ نفر از کارمندان استان در طرح برکت (پرداخت ۴ رقم سمت راست حقوق به نیازمندان) با این نهاد همکاری می کنند.

 

وجود ۱۵۱ هزار مشترک در سطح استان خراسان جنوبی

معاون کمیته امداد خراسان جنوبی با اشاره به اینکه فردی که به طور مستمر ۶ ماه به این نهاد کمک کند، مشترک نامیده می شود، اظهار داشت: در حال حاضر 151 هزار و 300 مشترک در سطح استان با کمیته امداد خراسان جنوبی همکاری دارند.

 

وی با بیان اینکه تلاش می کنیم از خیرین سایر شهرها و کشورها نیز کمک هایی برای نیازمندان استان جذب کنیم، ادامه داد: یک خیر از کویت، سرپرستی ۱۲۰ یتیم این استان را برعهده دارد.

 

حسینی در ادامه اظهار داشت: مردم در تعطیلات نوروز امسال، 85 میلیون تومان به این نهاد کمک کردند (در قالب گروههای جهادی و یا کمک های مسافران نوروزی) که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 25 درصد رشد داشته است.

 

وی در پایان شماره حساب 0102102891005 بانک صادرات مرکزی بیرجند را جهت دریافت کمکهای مردمی اعلام کرد.

 

 

 

پایان پیام/

 

 

گفتگو: زینب رمضانی

کد خبر 452078

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha