به گزارش خبرگزاری شبستان از استان یزد، حمید جلالوندی، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان یزد، امروز( 23 خرداد) در جمع خبرنگاران اظهارداشت: باید قفل مناطق مختلف را برای گردشگری طبیعی در استان بگشاییم و همچنین قفل ها را برای گردشگری طبیعی در مناطقی که تاکنون بر آن قفل زده شده بود، باز کنیم.
وی با بیان اینکه فرهنگ سازی مهم ترین تاثیر را در پیشبرد اهداف سازمان حفاظت محیط زیست دارد، تاکید کرد: حدود 20درصد از مساحت کل استان یزد تحت پوشش حفاظتی اداره کل محیط زیست قرار دارد و ارزشمندترین گونه های کشور از حیث عدم دست نخوردگی در این مناطق قرار دارند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان یزد با بیان اینکه سازمان محیط زیست یک دستگاه فرابخشی است، اظهارداشت: حیطه فعالیت های سازمان محیط زیست به فعالیت سایر دستگاه ها بستگی دارد.
جلالوندی ادامه داد: جلب مشارکت های مردمی در فرایند توسعه نقش مهمی دارد، محیط زیست به تنهایی قادر نیست تمام فعالیت های زیست محیطی را جامه عمل بپوشاند و در این مسیر به کمک مردم و سایر دستگاه های و سازمان ها نیازمند است.
وی ادامه داد: ما از نظر قوانین مشکلی نداریم ولی در زمانی موفق خواهیم بود که سازمان های دیگر نیز رنگ محیط زیستی بگیرند.
جلالوندی با بیان اینکه قوانین بسیار خوب با ضمانت اجرایی مناسب در بخش زیست محیطی پیش بینی شده است و این بخش مورد تاکید همه به ویژه مقام معظم رهبری(مدظله العالی) قرار دارد، ادامه داد: ولی در مرحله اجرا چنین اتفاق رخ نمی دهد و روند اجرایی بسیار کندی احساس می شود.
وی با اشاره به توسعه فعالیت های صنعتی در استان به ویژه در بخش فولاد، افزود: استراتژی توسعه صنعتی کشور را محیط زیست تعیین نمی کند، مزیت های نسبی هر منطقه صنعت را شکل می هد، فولاد نیز در استان مزیت نسبی است و نوع فعالیت های آنان نشان می دهند که مشکل زیست محیطی دارند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان یزد خاطرنشان کرد: عمده ترین مشکل در بخش صنایعی نظیر فولادسازی و آجرپزِ ها به دلیل تکنولوژی قدیمی است.
جلالوندی در همین زمینه با اشاره به تخلفات شبانه برخی واحدهای صنعتی نیز، افزود: گشت های شبانه سازمان محیط زیست برای رصد عملکرد زیست محیطی واحدهای صنعتی در استان دایر شده است.
وی با بیان اینکه قانون هدفمندسازی یارانه ها نقش مهمی در کمک به کاهش آلودگی هوا و رویکرد صنایع به سمت انرژی پاک دارد، افزود: متاسفتانه اتفاق نامبارک در این زمینه تغییر رویکرد کوره های آجر پزی دستی به سمت زغال سنگ به عنوان سوخت است.
جلالوندی با اشاره به برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت برای کوره های آجریزی نظیر برخورد، انتقال به شهرک آجر و اعطای امکانات، تغییر تکنولوژی، اظهارداشت: در بحث های محیط زیستی روند کند است ولی اگر خوب عمل شود تا دو سال آینده کوزه های آجر پزی به شهرک 600هکتاری منتقل می شوند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان یزد همچنین در خصوص سازمان مردم نهاد در بخش محیط زیست، افزود: عملکرد این سازمان ها در استا ن یزد پویا نیست و کارکرد قوی و مناسبی ندارند.
وی ادامه داد: در سازمان های مردم نهاد بیشتر علاقه مندان به محیط زیست حضور دارند در حالی که این سازمان ها باید از نیروهای متخصص در درون خود نیز بهره مند شوند.
جلالوندی با بیان اینکه محیط بانی شغل بسیار مقدسی است، افزود: از حیث امکانات و تجهیزات در بخش محیط بانی انقلابی صورت گرفته است و در استان یزد برای محیط بانان مشکل بنزین وجود نداشته است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان یزد در ادامه به برنامه های هفته محیط زیست در استان اشاره کرد و گفت: در این هفته همایش ائمه جماعات، کاروان دوچرخه سواری و کارگاه آموزشی توجیهی شکارچیان در این استان برگزار شد.
گفتنی است، در این نشست خبری سیدعبدالمجید قائم محمدی، دبیر شورای اطلاع رسانی استان یزد حضور داشت.
پایان پیام/
نظر شما