به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، دکتر علی جنتی، وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی کشور امروز (9اردیبهشت) در دیدار اهالی فرهنگ، هنر و ادب استان فارس با بیان اینکه امروز ستارگان درخشانی از دیرباز در حوزه های مختلف در آسمان این خطه می درخشند، گفت: فقیهان عالمان اندیشمندان و موسیقی دانان بزرگی در مجموعه کشور حضور دارند که ستارگان درخشانی هستند.
وی با اشاره به اینکه گروه های موسیقی و تئاتر هنرمندانی بوده اند که از این خطه برخاستند، ادامه داد: همه تلاشمان در جهت حل و فصل مسائل و مشکلات حوزه فرهنگ و هنر جهت تقویت این حوزه بکار می بریم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: بخشی از مشکلات کهنه و دیرینه است و به زودی مرتفع نمی شوند، دولت و ملت و همه هنرمندان و نخبگان باید دست در دست هم دهند و بر مشکلات فائق آیند.
جنتی توجه به انجمن های ادبی و فرهنگی و هنری را ضروری دانست و اظهار داشت: تلاش بر این بوده که به انجمن ها کمک کنیم با بکار گیری این انجمن ها، حمایت و تقویت آنها می تواند بسیار موثر باشد.
وی همچنین بر آموزش نیروهای مستعد و جوان اشاره کرد و گفت: امسال را به عنوان سال تائتر اعلام کرده اند چون در 20 ماه گذشته که از عمر این دولت می گذرد مشکلات بسیاری در همه حوزه های فرهنگی و هنری وجود داشته و مشکلات تائتر بیش از دیگر حوزه ها است، لذا در این راستا فعالیت های را آغاز کرده ایم و اعتبار ویژه را تزریق خواهیم کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه ایجاد فضای جدید و استفاده از فضای موجود با تغییرات ممکن در این راستا موثر است، گفت: علاوه بر ایجاد فضاهای جدید 150 مجتمع فرهنگی هنری در کشور شناسایی شده اند که قابل تبدیل به سالن تائتر هستند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه علی رغم مشکلات صندوق حمایت از هنرمندان خدمات قطع نشده است، گفت: این صندوق برای اعضا فرهنگ و هنر ایجاد شده است و مشکلات فراوانی دارد، زمانی که ما آن را تحویل گرفته ایم ۳۵۰ میلیارد ريال بدهی به سازمان تامین اجتماعی داشته است با این حال تلاش کرده ایم حداقل خدمات قطع نشود، همچنین 50 تا 60 هزار نفر تحت پوشش این صندوق بوده اند که نه از هنرمندان به شمار می رفتند و نه اهالی روزنامه نگاران، لذا با پالایش دقیقی که صورت گرفت از طریق احراز هویت اعضای اصلی مشخص و سعی شده بیمه تکمیلی آنان نیز محقق شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، موزه هنرهای معاصر را یک نیاز جدید دانست و اظهار داشت: شیراز و فارس با سرمایه ای که دارد نیازمند همچنین موزه ای است و اما در شرایط فعلی دولت قادر به انجام آن نیست لذا با صبوری و مشارکت از دیگر بخش ها بویژه بخش خصوصی می توان سریعتر به نتیجه رسید، همچنین در باره سینماها نیز با برخی از نهادهای مالی صحبت شده تا با تخصیص ۲۰۰ میلیارد ريالی بودجه سینماهای کشور که تلاش داریم آن را به ۳۰۰ میلیارد ريال افزایش دهیم نسبت به تجهیز و مرمت سالن ها اقدام شود.
جنتی در این راستا تاکید کرد: در پایتخت شهرداری تهران بسیاری در این زمینه همکاری می کند و با صدور مجوز احداث سینما در مجتمع های تجاری فرهنگی بدون دریافت عوارض باعث رونق سینما و تامین هزینه های آن از طریق درآمد بالای واحد تجاری می شود.
وی افزود: اقبال به چاپ و نشر کتاب و همچنین تالیف و ترجمه در سال گذشته بسیار خوب بوده است به گونه ای که 72 هزار عنوان کتاب مجوز چاپ گرفته اند.
وزیر ارشاد همچنین یکی از معضلات موجود در مورد کتاب را تخصیص بن به افراد بدون مدیریت صحیح عنوان کرد و افزود: امسال بن کتاب فقط به دانشجویان و طلاب داده می شود.
وی با اشاره حل مشکلات مالیاتی مشاغل فرهنگی، افزود: همه مشاغل فرهنگی هنری معاف از معالیات هستند تا امکان ادامه کارشان را با توجه به درآمد محدود داشته باشند.
جنتی در ادامه از تقسیم نمایشگاه های بین المللی در مقاطع مختلف خبر داد و گفت: نمایشگاه به، نمایشگاه تخصصی کتاب کودک و نوجوان، نمایشگاه تخصصی کتاب حوزه دین، نمایشگاه تخصصی کتاب دانشجویی و نمایشگاه تخصصی کتاب بین الملل جداسازی می شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی،به مشکلات پیروان ادیان الهی نیز اشاره و تاکید کرد: همه امکانات متعلق به افراد جامعه باید در اختیار پیروان ادیان الهی نیز قرار گیرد. ما در حزوه نشر و تبلیغات مشکلی با این گروه از افراد نداریم بلکه به آنها در جهت انتشار آثارشان کمک می کنیم، قطعا وجود یک خیابان بهاره آنهم در شیراز که هم مسجد، هم کلیسا و هم کنیسه را در خود جای داده باشد و هریک آنها مکانی برای عبادت پیروانشان باشد اتفاقی جالب و مهم است و برای نظام جمهوری اسلامی ایران افتخاری که می تواند در سطح جهان مطرح شود.
وی در خصوص موسسات قرآنی اشاره کرد و اظهار داشت: بیمه فعالان قرآنی قطع نشده است اما صندوق مختص فعلان قرآنی جهت خدمت رسانی بهتر تاسیس خواهد شد.
جنتی همچنین از اختصاص یک روز از تقویم کشورمان به نام هنر خبر داد و گفت: با بررسی موقعیت ها و نظر سنجی از استانهای مختلف یک روز را جهت برگزاری جشن ها و جشنواره های فرهنگی هنری به عنوان روز هنر انتخاب و جهت تصویب به شورای فرهنگ عمومی کشور ارائه خواهیم داد.
جنتی با بیان اینکه بنا داریم با توجه به اختصاص یک دبیرخانه دائمی در هر استان باتوجه به پتاسیل های هر استان ایجاد کنیم، اظهار داشت: دبیرخانه دائمی جشنواره ادبی را به فارس اختصاص دهیم تا سالیانه آثار مختلف ادبی هنرمندان نتها از سراسر کشور بلکه با حضور هنرمندان بین المللی به این دبیرخانه راه یافته و با توجه به حضور حافظ سعدی و دیگر ادبیان و شعرا نامی این شهر و دیاراین اقدام میسر خواهد بود لذا مسئولان استان با همت خود این اتقاف مهم به منصه ظهور برسد.
وی در بخش پایانی صحبت هایش ضمن گلایه از ممانعت از اجرای برخی کنسرت ها در استان گفت: اعطای مجوز به گروه های موسیقی با در نظر گرفتن ارزش ها و خط قرمز ها انجام می شود، لذا وقتی کنسرتی مجوز ارشاد دارد یعنی مجاز به اجرای برنامه است، بنابراین ما مراقب ارزش ها هستیم و نیاز به دلواپسی در این عرصه نیست چرا که موسیقی فضای شادی و نشاط را در جامعه ایجاد می کند.
پایان پیام/
نظر شما