ازدواج همزمان ۷۰ زوج در مسجد جامع/ ازدواج آسان، واقعیتی گمشده

خبرگزاری شبستان: در حالی که این روزها برگزاری مراسم ازدواج طبق رسم و رسوم های غلط با هزینه های سرسام آوری همراه است و این موضوع باعث شده خیلی از جوانان به این سنت حسنه روی خوش نشان ندهند اما در اقدامی قابل تحسین در شهرستان قلعه گنج ۷۰ زوج جوان زندگی مشترک خود را در مسجد جامع آغاز کردند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، این روزها کمتر جوانی را می توان دید که دردش ازدواج نباشد از یک طرف میگوید مهریه ها سنگین و از طرفی دیگه خرج مراسم ازدواج سرسام آور است.

 

شرایط اقتصادی کشور و اعمال فشار ناعادلانه و از سر حسادت کشور های غربی و آمریکا و پدیده غیر انسانی تحریم باعث شد تا در داخل کشور نیز اهرم هایی از قبیل تورم، باعث بالا رفتن سن ازدواج شود. از سویی دیگر هرچه سن ازدواج بالاتر رفت آمار فحشا و فساد نیز بالاتر رفته و چه بسا خانواده هایی از هم پاشیدند تا طلاق این حلال حرام خداوندی رشد پیدا کند.

 

اما ازدواج در جنوب کرمان و علی الخصوص شهرهایی که طوایفی زندگی می کنند از ورود فرهنگ ناپخته در امان نمانده است و روز به روز شرایط این امر مقدس سخت و سخت تر می شود تا جایی که یک جوان در ابتدای زندگی مجبور است بار مشکلاتی را بدوش بکشد که هیچ تاثیری در آینده زندگی او ندارد.

 

خرجهایی که براساس چشم و هم چشمی بوجود آمده و حالا رسم شده است و داماد باید تاوان آن را بپردازد، از ولیمه های سنگین و اسراف گونه تا خرج های بی رویه و مهریه های آنچنانی همه نمونه ای از هزینه هایی هستند که در بدو شروع زندگی مشترک جوانان گره های اقتصادی برای آنها درست می کنند.

 

اما بالاخره باید از یک جایی جلوی این رویه غلط گرفته شود تا در روند رشد آمار ازدواج تحرکی صورت گیرد.

 

در همین راستا اخیراً اقدام قابل تحسینی در شهرستان قلعه گنج صورت پذیرفت. امام جمعه شهرستان قلعه گنج و مدیران موسسات خیریه و جمعی از نیکوکاران شهرستان گرد هم آمدند و در اولین قدم برای ۷۰ زوج جوان اسباب یک ازدواج آسان و ساده را پی ریزی کردند..

 

جمعیت زیادی در مسجد جامع شهر قلعه گنج  گرد هم آمده بودند و با هر خطبه عقدی که خوانده می شد صدای صلوات محمدی فضای مسجد را آکنده میکرد و لبخند تقسیم می کردند.

 

جالب بود که همه از این نوع ازدواج راضی بودند و خواهان استمرار این طرح شدند.

 

استقبال از این طرح بسیار خوب و آرامش بخش بود، تورم و مشکلات اقتصادی مردم را به پای کارزار اقتصاد مقاومتی کشاند و تعداد ثبت نامی ها بیشتر از تصور بود، اولویت بندی کردند و ۷۰ زوج از روستا وشهر برای گام اول انتخاب شدند.

 

جالبترین نکته این ازدواج در مرحله اول مراجعین شهرنشین بود که جای بسی تامل دارد و مسئولین وزارت ورزش و جوانان باید کمی هم به جوانان بپردازند تا به ورزش و خرج های آنچنان در فوتبال.

 

به سراغ زوج های جوان که خطبه عقدشان جاری شده بود رفتم خیلی خندان و بدون دلهره در کنار هم منتظر صدور دفترچه رسمی ازدواج شان بودند.

 

موسی جواهری ۲۴ساله و همسرش نورا نوری زاده ۱۸ساله که اهل رمشک بودند، داماد خوشحال از این مراسم گفت: خدا خیرشان بدهد باید منتظر می ماندیم تا با استفاده از وام و قرض یک عروسی بگیریم حالا خیلی ساده و راحت ازدواج میکنیم.

 

خانمش که دانش آموز بود و لبخند میزد گفت: زندگی امروزی خیلی سخت شده است و اول زندگی باید با قرض و وام شروع می کردیم ولی حالا با اندک داشته هایمان زندگی مشترکمان را آغاز میکنیم.

 

 ابراهیم رییسی ۲۵ساله و خانمش  زینب دستگردی ۱۸ساله ساکن قلعه گنج نیز خوشحال بودند. ابراهیم درحالیکه خوشحال از گرفتن سند ازدواجش بود گفت: بعد از درس و دانشگاه وسربازی چند سال کارکردم ولی نتوانستم برای یک مراسم ازدواج به سبک اینروزها پول جمع کنم و حالا با رضایت خانمم وخانواده اش این مراسم خیلی ساده و قشنگ برگزار شد و هرگز فراموش نخواهیم کرد.

 

سلیمان چمنی ۲۴ساله و خانم فاطمه بهرامی مقدم ۲۲ساله هم ساکن قلعه گنج بودند آنها هم منتظر بودند تا عاقد خطبه عقدشان را جاری کند.

 

چمنی نیز گفت: خانواده خانمم از این طرح خیر باخبر می شوند و با توجه به شرایط بد اقتصادی این تصمیم را میگیرند که البته مورد توافق خانواده ما نیز واقع شد و ثبت نام کردیم و خدا را شکر در اولویت قرار گرفتیم.

 

از وی پرسیدم در شهر همه مراسم سخت و پرخرجی میگیرند چطور راضی به اینکار شدید گفت: روش غلطی رایج شده است که باید ولیمه سنگین داده شود و بعد از ان نگرانی هایی برای طرفین ایجاد می کند ولی با این روش دیگر هیچکس نگران نمی شود.

 

حجت الاسلام احمد نجنو امام جمعه  قلعه گنج در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: با همت جمعی از موسسات خیریه و با مشورت بزرگان طوایف و ریش سفیدان شهرستان توانستیم برای ۷۰ زوج جوان مراسم عقد ساده و با مهریه۱۴سکه و بدون ولیمه های سنگین برگزار کنیم.

 

امام جمعه شهرستان قلعه گنج گفت: سنت حسنه ازدواج به لحاظ شرایط اقتصادی و رواج رسوم غلط خیلی سخت و پیچیده برگزار میشد که در این خصوص باید ترتیبی اتخاذ می شد و بحمدالله با استقبال خوب خانواده ها مواجه شدیم و انشالله ادامه خواهد یافت.

 

وی گفت: تاکنون ازدواج به سبک زندگی حضرت فاطمه سلام الله علیها و امام علی علیه السلام بسیار منطقی تر و پایدارتر نتیجه داده است ولی متاسفانه مسائلی این قضیه را سخت نموده است.

 

حجت الاسلام نجنو بیان داشت: در این طرح ۱۴۰ دختر و پسر جوان در کنار هم و در مسجد جامع شهرستان با حضور خانواده های طرفین یک ازدواج آسان و شادی بخش را برگزار کردند که مایه افتخار بنده و نیکوکاران شد.

 

امام جمعه قلعه گنج گفت: حضور جوانان ساکن شهر و روستا از نکات بارز این طرح بود که طوایف بزرگ نیز در این امر مقدس قدم برداشتند و با ترویج این امر خیر باعث رونق زندگی های امروزی گردیدند.

 

آری زندگی به سبک سختی های تحمیلی ساده نیست و راهروهای دادگاه نشان از واقعیتی تلخ دارند که مهریه و مراسم پر زرق و برق حافظ و مایه ثبات یک زندگی نیست آنچه  دلها را بهم متصل میکند محبت و مهربانی است عشق است که باید جریان پیدا کند.

 

 

پایان پیام/

 

 

 

کد خبر 457094

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha