طرح تحول نظام سلامت تا دستیابی به همه اهداف باید ادامه یابد

خبرگزاری شبستان: رییس جمهور با قدردانی از همه دست اندرکاران طرح تحول نظام سلامت، این طرح را کاری بزرگ و مهم ارزیابی و تاکید کرد: طرح تحول نظام سلامت تا دستیابی به همه اهداف باید ادامه یابد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، حجت الاسلام حسن روحانی عصر یکشنبه در جلسه هیأت دولت با اشاره به گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره «عملکرد یکساله طرح تحول نظام سلامت»، افزود: از سال های گذشته همواره اجرای طرح تحول سلامت مطرح بوده است اما این دولت با تفضل الهی توفیق گام نهادن در این مسیر خطیر را پیدا کرد.

رییس جمهوری اجرای این طرح در چنین گستره ای را موجب شگفتی برخی از رؤسای کشورها عنوان کرد و بر استمرار آن تا دستیابی به همه اهداف طرح تأکید کرد.

وی خاطرنشان کرد: با اجرای این طرح گام های ارزنده ای برای کمک به سلامت جامعه به ویژه محرومان و طبقات ضعیف برداشته شده است.

دکتر روحانی همچنین سازمان مدیریت و برنامه ریزی را به تأمین منابع مورد نیاز طرح و پرداخت به موقع مطالبات بیمه ها موظف کرد.

در این جلسه، گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره «عملکرد یکساله طرح تحول نظام سلامت» به هیأت وزیران ارایه شد.

براساس این گزارش، از ابتدای اجرای طرح تحول نظام سلامت تاکنون، تعداد ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر متقاضی دریافت دفترچه بیمه پایه سلامت بوده اند که از این تعداد بیش از هشت میلیون نفر مشمول دریافت مزایای آن شده اند.

علاوه بر آن، میزان پرداختی بیماران بستری در بیمارستان های تحت پوشش وزارت بهداشت از ۳۷ درصد در بهار سال ۱۳۹۲ به سه درصد در مناطق روستایی و 6 درصد در مناطق شهری کاهش یافته است.

همچنین اقلام دارویی در دسترس بیمارستان ها از ۳۲۰ قلم دارو به ۷۵۰ قلم افزایش یافته که رشد ۱۳۴ درصدی را در پی داشته است.

انجام ۳۳ میلیون ویزیت استاندارد در سراسر کشور و ایجاد ۵۸۵ کلینیک ویژه بیمارستانی و دانشگاهی و ۱۷ پایگاه اورژانس هوایی از ابتدای اجرای طرح تحول نظام سلامت تاکنون، از جمله موارد اشاره شده در این گزارش است.

بازسازی یک میلیون و ۴۰۰ هزار مترمربع از فضای بیمارستان ها که موجب رضایتمندی ۸۶ درصدی بیماران از محیط درمانی مراکز درمانی دانشگاه ها شده است، رشد ۴۴ درصدی در تأمین ملزومات مصرفی بیمارستان ها، ارتقای کیفیت هتلینگ در بیمارستان های دولتی، ترویج زایمان طبیعی با تعداد ۴۷۰ هزار زایمان طبیعی در سال ۱۳۹۳ و افزایش رشد آن در مقایسه با زایمان به روش سزارین نیز از جمله دستاوردهای این طرح بوده است.

همچنین در این جلسه سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور گزارشی از نحوه اختصاص تسهیلات برای خرید تضمینی گندم ارایه کرد. براساس پیشنهاد این سازمان، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است معادل 30 هزار میلیارد ریال تسهیلات برای خرید گندم و محصولات اساسی و استراتژیک کشاورزی تولید داخل در اختیار مباشر معرفی شده توسط وزارت جهاد کشاورزی قرار دهد.

در ادامه جلسه، تعدادی از پیشنهادهای دستگاه های اجرایی پس از بحث و بررسی، به تصویب هیأت وزیران رسید که اهم آن به شرح زیر است:

1.با توجه به بحران خشکسالی، استفاده بی رویه از آب تالاب ها و زهکشی و خشک کردن اراضی باتلاقی و تبدیل آنها به اراضی کشاورزی و نیز جلوگیری از انتقال آب به دریاچه ها، هیأت وزیران برنامه حفاظت، احیا و مدیریت دریاچه ها و تالاب های کشور را به تصویب رساند.

2. به روزرسانی و بازنگری راهبردها و برنامه عمل ملی حفاظت و احیای تالاب ها، تهیه و اجرای برنامه مدیریت زیست بومی تالاب ها با اولویت تالاب های بحرانی و خسارت دیده، تهیه و تصویب حد بستر تالاب ها، الزام به رعایت ضوابط پایداری تالاب ها در هرگونه بهره برداری و عملیات عمرانی، معدنی، صنعتی، کشاورزی، اقتصادی در بستر تالاب ها، اولویت تخصیص حقابه محیط زیستی تالاب ها از رودخانه های بالادست پس از تأمین آب شرب و تهیه و اجرای برنامه کشاورزی پایدار و سازگار با محیط زیست در حوضه های آبریز تالاب های بحرانی و خسارت دیده با لحاظ ارزش اقتصادی آب و بدون گسترش سطح اراضی کشاورزی از محورهای این برنامه است.

3. دولت همچنین با اصلاح یک ماده از اساسنامه شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهر تهران موافقت کرد. براساس اصلاح اساسنامه فوق، مدیرعامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران می تواند قسمتی از اختیارات خود را با حفظ مسئولیت به هر یک از اعضای هیأت مدیره یا دیگر کارکنان شرکت یا مدیران وزارت راه و شهرسازی در هر یک از استان ها یا مدیران شرکت های زیرمجموعه واگذار کند.

4. با تصویب هیأت دولت، محصولات ذرت و جو به ترتیب در استان های خوزستان و کرمانشاه به منظور عرضه در بورس کالای ایران تعیین شد. از جمله دلایل انتخاب این محصولات و استان های مذکور عبارتند از:

- استراتژیک بودن این محصولات برای کشور

- سطح بالای تولید جهت کشف نرخ منصفانه

- وجود زیرساخت های لازم و آمادگی نهادهای متولی در این بخش ها و آموزش و فرهنگسازی مناسب برای فعالان در این استان ها

- امکان ایجاد شرایط ذخیره سازی و انبار کردن محصول

- رقابتی بودن بازار فروش و تقاضای این محصولات

- سابقه عرضه در بورس کالای ایران.

پایان پیام/

کد خبر 457314

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha