به گزارش خبرگزاری شبستان، رژیم صهیونیستی از زمان اشغال کرانه باختری در سال 1967 میلادی،کنترل کامل خانه سازی ها هم برای یهودیان و همه برای فلسطینی ها را در منطقه ای که 60 درصد کرانه باختری را در بر می گیرد،بر عهده گرفت.
اگر چه شهرک نشینان یهودی می توانند مجوز ساخت خانه های خود را به راحتی بگیرند اما فلسطینی ها نه تنها در گرفتن مجوز برای ساخت منازل مسکونی با مشکل مواجه هستند بلکه بلدوزهای اسراییلی هر سال تعداد زیادی از خانه های آنها را خراب می کنند.
شهرک هایی که بیش از 60 درصد یعنی حدود 360 هزار هکتار از کرانه باختری را تشکیل می دهند در منطقه ای به نام منطقه C طبقه بندی شده اند و رژیم صهیونیستی قصد دارد تحت هر گونه طرح شهرک سازی،این منطقه را برای خود حفظ کند.
آمار سازمان ملل متحد نشان می دهد که حدود 298 هزار فلسطینی در منطقه C زندگی می کنند.همچنین 341 هزار اسراییلی در 123 شهرک یهودی نشین ساکن هستند.
کمتر از یک در صد منطقه c برای توسعه فلسطینی ها در نظر گرفته شده در حالی که 70 در صد این منطقه در تسلط شهرک نشین های یهودی قرار دارد.
سازمان ملل می گوید که ساخت و ساز فلسطینی ها در بقیه منطقهc در معرض محدودیت های شدیدی قرار دارد و تقریبا ناممکن است.
بر اساس گزارش دیده بان حقوق طرح های اسراییلی تخت عنوان «بیمکم»،از زمان امضای پیمان اسلو تا کنون،رژیم صهیونیستی دستور تخریب بیش از 14 هزار و 600 خانه فلسطینی را صادر کرده است.
پیمان اسلو با نام رسمی بیانیه اعلام اصول اولویتهای موقت دولت خودگردان، نخستین موافقتنامه رودروی رژیم صهیونیستی و سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) بود که در سال ۱۹۹۳ به امضای دو طرف رسید.
پیمان اسلو تلاشی برای تعیین یک چارچوب مشخص بود که به حلوفصل کامل منازعه اسرائیل و فلسطین بینجامد.
بر اساس این گزارش تنها در سال گذشته میلادی رژیم صهیوینستی دستور داد تا 911 خانه فلسطینی در زمینی که اجازه ساخت و ساز به فلسطینی ها داده نشده بود،تخریب شود.
بر اساس گزارش سازمان عفو بین الملل،در سال های 1996 تا 1999 میلادی مجوز ساخت 76 خانه و از سال 2000 تا 2014 میلادی اجازه ساخت تنها 26 واحد مسکونی به فلسطینی ها داده شد.
ساخت شهرک ها و خانه های یهودی نشین از مهمترین موانع به نتیجه رسیدن گفتگوهای صلح میان اسراییل و فلسطین است.
پایان پیام/
نظر شما