به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی استانداری ایلام، محمدرضا مروارید، در اولین نشست شورای علمی نخبگان استان اظهارداشت: تدوین نقشه راه و تدوین راهبردهای کلان توسعه ای استان در گرو همکاری و همیاری نخبگان فکری و مدیران اجرایی است.
وی، افزود: شناسایی، هدایت و حمایت از نخبگان ونیز ایجاد ارتباط دوسویه بین دانشگاهها و دستگاههای دولتی و خصوصی می تواند به توسعه استان کمک نماید که باید در دستور کار شورای علمی نخبگان قرار گیرد.
استاندار ایلام با بیان اینکه بنیاد نخبگان باید مهم ترین رویکرد خود را به شناسایی افراد نخبه ، هدایت آنها به سمت تجاری سازی ایده ها و اختراعات و حمایت های مادی و معنوی از آنان قرار دهد ابراز داشت: علمی، دقیق و تخصصی بودن از یژگیهای نخبگان است که اگر با سیاستها و پیشرفت های جهانی همسو باشد در ثبت اختراعات و تجاری سازی ایده دچار روزمرگی نمی شویم.
وی گفت: پیشرفت جوامع مرهون پیشرفت علم و پیشرفت علم در سایه توجه به اختراعات ونواروی هاست که همه انها در توجه به نخبگان اجامعه وگرفتن ایده های انان، هدایت انها به سمت تجاری سازی و حمایت ویژه از انان امکانپذیر است.
محمدرضا مرواریدیانکرد: درجذب نخبگان باید سه فاکتور تخصص ، خلاقیت و تاثیر گذاری در جامعه، مورد توجه قرار گیرد تا فتح قله های فناوری در سایه خودباوری و توجه به استعدادهای داخلی میسر شود.
وی افزود: باید تلاش کرد تا بنیاد نخبگان به مراکز علمی و پژوهشی دنیا ارتباط بیشتری داشته تا جوانان با استعداد ایرانی با آخرین فناوری ها و اطلاعات جدید دست پیدا کنند.
استاندار ایلام ادامه داد: بنیاد نخبگان باید به عنوان پل ارتباطی میان افراد نخبه و صاحب ایده و مجامع علمی و تحقیقاتی جهانی و بین المللی تبدیل شود تا ثبت اختراعات و ابتکارات آنان به آسانی انجام شود.
مروارید با تاکید بر لزوم تجاری سازی محصولات افراد نخبه یادآور شد: بسیاری از کشورها حمایت های ویژه ای را از نخبگان خود به عمل می آورند و حتی از این راه کسب درآمد کرده و محصولات آنها به کالاهای فنی و اقتصادی سودآور تبدیل می شود.
مروارید در ادامه جمعیت کم استان را عاملی برای کم توجهی و غفلت از سرمایه های این استان در سال های گذشته برشمرد و اظهار کرد: باید از ایده ها و استعدادهای جوانان این استان برای توسعه و پیشرفت منطقه و زدودن غبار محرومیت بهره برد.
وی افزود: زمینه برای فعالیت های فکری ، تحقیقاتی و پژوهشی در رشته های مختلف بسیار زیاد است که در این خصوص باید توجه به کارآفرینی و رسیدگی به حوزه علوم انسانی در رئوس برنامه های شورای علمی نخبگان قرار گیرد.
استاندار ایلام تجاری سازی ایده ها و افکار را در سایه همراهی و همکاری مراکز علمی و دانشگاهی و مدیران دستگاه های اجرایی میسر دانست.
مروارید در پایان خواستار بررسی علمی و کارشناسی روند آسیب های اجتماعی در استان با همراهی مراکز دانشگاهی و در ذیل شورای علمی نخبگان شد.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار ایلام نیز در این نشست گفت: نخبه گرایی و نخبه یاوری از ابتدای تشکیل دولت یازدهم مورد توجه تیم مدیریتی دولت تدبیر و امید بوده است.
اسماعیل رستمی یادآور شد: استفاده از ظرفیت اساتید ونخبگان فکری در جهت پیشبرد اهداف توسعه ای استان همواره مورد تاکید بوده و در این زمینه باید از روزمرگی خارج شویم.
وی مدیریت جهادی در عرصه سازندگی و توسعه استان و استفاده از توان نخبگان را از مهم ترین راهکارهای حل معضلات استان ایلام عنوان کرد.
رستمی با تاکید بر همکاری همه دستگاههای اجرایی با بنیاد نخبگان عنوان داشت: لازمه تحقق اهداف حوزه نخبگانی در گرو بومی سازی ایده و گسترش انها به سمت بازار های جهانی و بین المللی است.
وی با اشاره به ضرورت گسترش ارتباط نخبگان با جامعه، گفت: مدیریت استان و دستگاههای اجرایی باید ظرفیتهای خود را در راستای زمینهسازی برای تاثیرگذاری نخبگان در استان بکار گیرند.
پایان پیام/
نظر شما