ارزش یک لبخند / سبقت اراده بر زمان

خبرگزاری شبستان: توسعه فرهنگ محرومیّت زدایی در اردوهای جهادی به واسطه همّت جوانان و نوجوانان امروز به اوج ظهور و بالندگی خود رسیده است، اردوهای جهادی بیانگر سبقت همت و اراده بر زمان است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، گام هایی در زندگی است، که اگر آن را با عزم و همت عالی برداریم، ره توشه تمام مسیر زندگی امان خواهد بود. به واقع گامی که بر پایه خودسازی باشد، سفری متفاوت با تمام سفرهای زندگی مان می سازد، آن هم در اوج جوانی و شادابی با هدف « خدمت ». حقیقت دیگر آن است، تمامی آنانی که در این سفرها گام برداشته اند، اذعان دارند، که تصوّری از این سفر نداشته اند. امروز ممکن است، اردوی جهادی برای تمامی مردم کشورمان واژه ای جا افتاده و آشنا باشد، باید گفت: در این عصر منیّت های انسانی، هستند انسان های والامقامی که خودسازی و سازندگی را در بهترین فرصت های زندگی که فرصت فراغت آنان است، باور کرده اند و بدان منزل قدم نهاده اند. توسعه فرهنگ محرومیّت زدایی در اردوهای جهادی به واسطه همّت جوانان و نوجوانان امروز به اوج ظهور و بالندگی خود رسیده است، طبق آمارهای دریافتی این اردوها یکی از برجسته ترین اردوهای خودسازی و تکامل شخصیتی است.

 

اکنون که در سال « همدلی و هم زبانی، دولت و ملت » قرار گرفته ایم، نقش و اهمیت این سفر را بیش از پیش در می یابیم. روشن است، که برای ارتقاء جامعه و محرویمت زدایی باید با توجه به نظام فکری بیشتر از گذشته توجه کرد. بی گمان یکی از رویدادهایی که در اعتلای انقلاب اسلامی ایران موثراست، همین برچیدن چهره محرومیت و فقر است. از این رو پای میز گفتگو با یکی از اعضاء کانون فرهنگی هنری صراط به عنوان برترین کانون و گروه فرهنگی در اردوی جهادی سال جاری می نشینیم.

 

نیما جعفری، از کانون فرهنگی هنری صراط در مسجد صبح امروز (16 خرداد) با حضور در دفتر خبرگزاری شبستان در استان البرز در خصوص سفر اردوی جهادی که با حضور چهل تن از اعضای فعال این کانون فرهنگی هنری در ایام فاطمیه و نوروز سال جاری در روستای شنه واقع در خرمشهر برگزار شد، گفت: کانون فرهنگی هنری صراط ، در مسجد حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام ، واقع در چهارباغ، شهرستان ساوجلاغ، در سال جاری به عنوان گروه جهادی برتر کشوری شناخته شده است.

 

 

چند سال از تأسیس کانون فرهنگی هنری صراط می گذرد؟

این کانون بیش از 2 سال ونیم گذشته فعالیت های خود را آغاز کرده است، با این وجود یک سال است، که مجوز دریافت کرده است و امروزه در حال انجام فعالیت های فرهنگی هنری است، و آخرین برنامه این کانون اجرای، بزرگترین برنامه اعتکاف در سطح شهرستان ساوجلاغ با همت کانونی ها بوده است.

 

چه طور شد، تصمیم به رفتن به اردوی جهادی را گرفتید؟

باید عرض کنم، بنده و بسیاری از دوستان و همراهان این سفر در ابتدا تصویر بسیار زیادی از این اردو نداشتیم، تنها سفر به مناطق زیارتی جنوب بود که انگیزه اصلی حضور در این برنامه شد. به همین منظور در همان ابتدا از علاقمندان برای حضور در این اردوی جهادی برنامه ریزی کردیم، به منظور عمق بخشی به این سفر، برنامه های متنوع فرهنگی هنری، برای کانونی ها برنامه ریزی شد و قریب به چهل تن برای حضور در این سفر ثبت نام کردند.

 

اردوی جهادی کانون صراط از چه تاریخی تا چه تاریخی بود؟

باید عرض کنم، مناسبت ایام فاطمیه و تقارن آن با ایام نوروز یکی از مهم ترین انگیزه های حضور فعالان مسجدی در اردوی جهادی امسال بود، که از 2 فروردین سال جاری تا روز 14 فروردین ادامه پیدا کرد.

 

اردوی جهادی شما در کانون روستا و در کدام شهر بود؟

در بدو ورد با زیارت مناطق عملیاتی به ویژه شلمچه ، وارد شهر خرمّشهر شدیم و در روستای شنه، در مدرسه شهدای کربلای پنج مستقر شدیم.

 

برنامه ریزی شما برای برگزاری اردوی جهادی این کانون به چه صورتی بود؟

برنامه های فرهنگی هنری داخلی داشتیم، چون بچه ها صبح برای کار می رفتند برای این که انرژی به آن ها بدهیم، ورزش صبحگاهی، دعای عهد در همان مدرسه شهدای کربلای پنج را برگزار می کردیم. صبح وارد میدان عملیات می شدیم به همان سبک شهداء در منطقه عملیاتی حاضر می شدیم. هم چنین فعالیت های فرهنگی از جمله بحث بازدید از خانواده شهداء، ایتام روستا با اعطاء پک های فرهنگی را در دست داشتیم.

 

چه گروه های سنی که در این اردوی جهادی حضور داشتند؟

کوچکترین فردی که در این گروه حضور داشت، با سن 13 ساله و بالاترین رده سنی گروه،  پدر یکی از بچه ها در سن 55 سالگی بود.

 

روند اجرایی شروع فعالیت اردوی جهادی در روستای شنه به چه صورتی بود؟

در همان بدو ورود بزرگترهای اردو با اعضای شورای روستا، بزرگان روستا هماهنگی می کردند، از چهار تا پنج روستا بازبینی داشتیم، در بعضی موارد تیم 2 تا سه نفره داشتیم. کارگروهی بود، در این سبک ها غیر کار گروهی جواب نمی دهد.

 

جناب جعفری شما اطلاع دارید در ابتدای سال جاری چند تن در اردوی جهادی حضور یافتند؟

بیش از 2 هزار نیروی جهادی فعالیت کرده بودند.

 

به نظر شما چرا کانون فرهنگی هنری صراط در میان اردوهای جهادی کشور برتر شد؟  

کار بچه ها کار دلی بود، و همه دست به آچار و دست به بیل بودند، خود این گروه اعزامی از البرز از خانواده های متوسط و سختی کشیده بودند، اما تصور می کنم مهم ترین دلیل برتری این کانون، توسل گروه به علی خلیلی، شهید امر به معروف و نهی از منکر بود.

 

از مسئولین کشوری کسانی در روستا حاضر شدند که از نزدیک شاهد خدمات شما باشند؟

 دکتر هاشمی وزیر بهداشت در میان شست روستا، از روستای شنه بازدید یک ساعت و نیمه کرد، همان جا ما مواردی که باید به آن رسیدگی می شد، از جمله مرد معلول یک خانواده که در انتهای روستا زندگی می کرد را به ایشان اطلاع دادیم و پیگیری موثر در خصوص مواردی از این دست را شاهد بودیم.

 

 

در یک جمله به صورت کلّی اردوی جهادی کانون صراط طی 10 روز در روستای وشنه واقع در خرمشهر چه کرد؟

یک آشپزخانه ساختیم، آن جا خانه ها مشکل حصار داشت، و ما 208 متر دیوارکشی داشتیم، یک حمام ساختیم. 300 متر ایزوگام کاری کردیم، سه ساختمان کامل را ما برق کشی کردیم، با همت یکی از دانشجویان که در قم در رشته برق تحصیل می کرد انجام شد، رنگ آمیزی سه اتاق کلاس، نصب 200 لامپ نقاشی و دیوارنویسی مدرسه از موارد مهم بود که در این 10 روز انجام شد.

 

بیشترین خاطره تأثیرگذاری که از این اردوی جهادی به خاطر دارید رو بفرمایید؟

خانه ای بود، داخل نخلستان این ها اگر آب می خواستند باید تا یک کیلومتر می رفتند تا آب تهیه کنند، در روز 5 لیتر از شیرآب، آب جمع نمی شد، ما با نصب پیمپ قدیمی در آن جا موفق شدیم آب را برای اهل خانه بیاوریم. پس از جاری شدن آب از شیر، خانم خانه گریه می کرد و می گفت، که تا به حال نشده بود از شیرخانه مان آب بیاید.

همین طور، روز آخر جناب بچّاری، رئیس شورای روستا و مسئول خانه بهداشت، مرا در آغوش کشید و گفت: 45 سال از عمر من می گذارد، بزرگ شده این روستا ام تازه فهمیدم که تمام عمرم را به بطالت گذراندم، ما از این پس در ماه یک روز را مخصوص سرکشی به خانواده ها می گذاریم، با حضور و همت شما فهمیدم، میشه یک دلی را با یک احوالپرسی شاد کرد.

 

فکر می کنید دوباره یک روز بازهم برای اردوی جهادی بروید؟

حتمأ، هرچند خودسازی که گروه به دست آورد و حرف هایی از این را در قاب هیچ لنزی نمی توان جا کرد، اسم تیم هم شهید خلیلی بود، همه این ها کمک شهداء بود.

 

کمک ها و امدادهای گروه اردوی جهادی کانون مسجدی صراط تا کجا ادامه داشت؟

روز آخر داشتیم می آمدیم، لیست بلندبالایی تحویل مردم اهالی دادیم، پس از برگشت بیش از 20 میلیون به اهالی روستا جنس دادیم، ما با اهالی ارتباط داریم، از آن ها هم چنان خبر می گیریم.

 

عکس العمل مسئولان کشوری با توجه به معرفی گروه شما به عنوان گروه برتر جهادی کشور چگونه بود؟

پس از برگشت دکتر قالیباف در جلسه ای در تهران در مجتمع فرهنگی امام رضا(ع) در جلسه ای که برای تیم های جهادی تشکیل داده بودند در حضور جناب مرادی، مسئول تیم های جهادی کشور ابتدا تقدیر و تشکر از خانواده شهید خلیلی کرد، هم چنین از دکتری که با ما همراهی کردند، که می خواهند گمنام باشند، از تیم شهید خلیلی ما تقدیر و تشکر شد.

 

 

شما طی ۱۲ روز و همت چهل تن کارهای بزرگی برای روستا کردید، چه چیزی این قدر به شما انرژی می داد؟

یک چیز به بچه ها انرژی می داد، اون لحظه آخر یک لبخند بر صورت خانم خانه یا فرزندان خانه می نشست.

 

به عنوان آخرین سوال، برنامه بعدی کانون فرهنگی هنری صراط در خصوص اردوی جهادی چیست؟

امید به خدا، ما انتهای تابستان به صورت گروه اردویی جهادی به مناطق جنگی غرب کشور خواهیم رفت و تمام سعی و همت خودمان را برای احیاء مناطق محروم و توسعه فرهنگ محرومیت زدایی به کار خواهیم بست.

 

پایان پیام/

کد خبر 463374

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha