بیژن نوباوه عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در رابطه با اینکه برای تولید کالاهای فرهنگی بومی چه ضعفها و مشکلاتی در کشور وجود دارد به خبرنگار شبستان گفت: همانگونه که رهبری نیز فرموده اند بحث تولید کالاهای فرهنگی و بومی نیاز به یک آسیب شناسی جدی در جامعه دارد زیرا اصولاً فرهنگ با معرفی کالاها شکل میگیرد. یعنی با یک کار غیرمستقیم وارد میشود و به ویژه در قشر جوان تاثیرگذار است. و این در مراحل بعدی بر افرادی که شخصیتشان شکل گرفته است تاثیر میگذارد.
وی اظهار کرد: شرایط اقتصادی نیز در حال حاضر در دنیا به گونهای است که کسی نمیتواند ادعا کند که من مقابله میکنم و درهای کشورم را میبندم و اجازه نمیدهم جنس وارد شود.
نوباوه با بیان اینکه بهترین راه مقابله با کالاهای فرهنگی مهاجم تولید کالای فرهنگی بومی است گفت: این موضوع فقط در مورد کالای فرهنگی صدق نمی کند بلکه در رابطه با محصول، فکر، فیلم، فضای مجازی نیز صدق میکند یعنی اگر خودمان تولیدکننده نباشیم قطعاً متضرر میشویم. و ما باید خودمان تولیدکننده باشیم زیرا جلوگیری از کالای فرهنگی در هیچ جای دنیا ممکن نیست.
وی تاکید کرد: ما باید نگاه اقتصادی و صنعتی داشته باشیم اگر نتوانیم اقتصاد سامان دهیم این کالای فرهنگی وارد می شود زیرا کشور نیاز به این کالاها یعنی عروسک یا ماشین و اسباب بازی دارد.
وی اضافه کرد: البته بعد در مراحل بعدی یعنی لوازم آرایش و مسایل مختلف را نیز شامل میشود و یا کالاهای لوکس و تزیینی را نیز در برمی گیرد که همه اینها را باید خودمان تولید کنیم.
نوباوه تاکید کرد: یکی از مسایل اساسی و مهمتر از تولید این کالاها این است که ما در این زمینه فضاسازی لازم را داشته باشیم یعنی فضایی ایجاد کنیم که نیاز به این کالاها در افکار عمومی و بین مردم کمتر شود و داشتن این فضا مهمتر است مثلاً چقدر نیاز به آباژور و یا کالاهای لوکس و گران در هر خانه ای وجود دارد.
وی بیان کرد: بیش از 90 درصد این موضوع و فضاسازی به رسانهها برمی گردد یعنی رسانه های کشور اگر خوب عمل کنند و به شکل غیرمستقیم وارد شوند یعنی چه رادیو و چه سینما و چه تلویزیون به صورت غیرمستقیم بر روی سبک زندگی فاخر تاکید کنند قطعاً در این زمینه میتوانیم به اهداف موردنظر برسیم.
وی گفت: چه دلیلی دارد زندگی فاخر در سینما و تلویزیون ما زندگی مجلل نشان داده شوند، آیا فردی که مثلاً در یک روستا معلم است و زندگی معمولی کارمندی دارد زندگیش نمی تواند زندگی فاخر باشد و حتماً کسانی که در شهرها زندگی می کنند زندگی فاخر دارند، متاسفانه این موضوع در سریالها و فیلمهای سینمایی ما عکس است یعنی اگر به فیلم ها خوب دقت شود می بینیم که فقط بر روی سبک زندگی لوکس و مجلل تاکید میکنند و این موضوع بر روی افکار عمومی برای جذب کالای فرهنگی غیربومی تاثیر میگذارد.
وی خاطرنشان کرد: یا بحث استفاده از لوازم آرایش که در کشور ما بسیار بالا است به دلیل کم بودن اعتماد به نفس جوانان است که اگر رادیو و تلویزیون ما بر روی تقویت سایر جنبه های اعتماد به نفس نوجوانان کار کند قطعاً انها به سمت استفاده از این وسایل نمیروند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: مثلاً اگر کسی در حال حاضر در خانهاش مبل نداشته باشد همه احساس می کنند که فقیر و بدبخت است، مثلاً کسی برای کمک هزینه جهیزیه به ما مراجعه می کند و وقتی که لیست مورد درخواست آنها را نگاه می کنم می بینم در آن مبلمان نوشته شده است که معلوم نیست کسی که کمک هزینه جهیزیه می خواهد چرا باید چنین درخواستی داشته باشد یعنی کسی که گرفتار یک اجاق گاز و سایر لوازم اولیه منزل است چه دلیلی دارد خواستار استفاده از مبلمان شود.
وی با بیان اینکه نگاه مجلس به موضوع تولید کالای فرهنگی بومی کاملاً متوازن است گفت: نگاه مجلس در این زمینه نگاه رهبری است و ما صددرصد در این زمینه موافق اصلاح سبک زندگی هستیم و بدون اصلاح سبک زندگی تولید کالای فرهنگی بومی امکانپذیر نیست این قدری که در کشور ما به تجملات پرداخته می شود در اروپا و آمریکا پرداخته نمی شود آنها بسیار سادهتر از ما زندگی می کنند.
نظر شما