امیرحسن سلام زاده، مسئول اجرایی واحد سرگرمی های سازنده در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در پاسخ به این سوال که یک عروسک باید دارای چه ویژگی هایی باشد به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: عروسک در گروه سنی پایین تر ارتباط نزدیکی با بچه ها به خصوص دختربچه ها برقرار می کند. بر این اساس باید برخوردار از ویژگی هایی باشد.
سلام زاده ادامه داد: از ویژگی های عروسک مناسب به لحاظ روانشناسی این است که مهربانی و رفتارهای شایسته ای که خانواده بر آنها تاکید می کند را تشدید کند. به لحاظ فیزیکی هم عروسک باید از استاندارد لازم برخوردار باشد. موادی که در ساخت عروسک به کار می رود باید کیفیت لازم را داشته باشد و مضر نباشد. در طراحی و تولید عروسک باید مواد مرغوب مدنظر باشد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا همین که عروسک تولید داخل باشد، کفایت می کند، اظهار داشت: این مسئله جای بحث زیادی دارد اگر کشوری بودیم که به لحاظ صنعتی جلو بودیم شاید می گفتم بله. در ملل مختلف عروسک هایی داریم که ویژگی های بومی دارند و خوب است که با بچه هاعروسک های دیگر هم آشنا شوند. عروسک کاربرد عام دارد و ترجیح دارد که عروسک در کشور تولید و توزیع شود اما متاسفانه کشور ما قابلیت تولید و تنوع عروسک را ندارد.
این کارشناس اسباب بازی با بیان اینکه ما در زمینه تولید عروسک سرمایه گذاری نکردیم، تصریح کرد: صنعت اسباب بازی در ایران موجود نیست. تولید زیرپله ای با تیراژ 2 هزار و 5 هزار مدنظر من نیست. تولیدی که میراث کشور را پوشش دهد صنعت می شود و این صنعت در کشور ما نیست.
مسئول اجرایی واحد سرگرمی های سازنده در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خاطرنشان کرد: در زمینه تولید عروسک اتفاقات خوبی در کشور می افتد و بخش خصوصی کارهای خوبی را انجام می دهد اما این قابلیت را نداریم که گزینش هایی از بهترین نمونه ها را انتخاب کنیم که مورد استفاده قرار می گیرد.
سلام زاده در مورد عروسک های دارا و سارا و موفقیت آنها در جذب مخاطب عنوان کرد: واقعیت این است که دارا و سارا در دوره ای کار شدند که نه در ایران و نه در خاورمیانه کاراکتر عروسک، آن هم عروسک بومی طراحی نمی شد. این کاراکتر بومی خودمان است و در 15-16 سال گذشته حرکت نو و بدیعی بود.
وی در پاسخ به این سوال که دارا و سارا تا چه اندازه توانستند بین خانواده ها و به خصوص بچه ها جا باز کنند، بیان کرد: 60 تا 70 درصد در طراحی دارا و سارا موفق بودیم. هرچند عملکرد ما خیلی قوی نبوده است اما رو به جلو بودیم .میزان تقاضا از فروشگاه های کانون نشان می دهد که بازار مطالبه عروسک را داریم.
مسئول اجرایی واحد سرگرمی های سازنده در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با اشاره به افزایش کیفیت و تنوع عروسک های دارا و سارا تصریح کرد: سعی می کنیم کیفیت را افزایش دهیم و تنوع را مدنظر داشته باشیم و تقاضای بازار و خانواده ها را به لحاظ کمی، کیفی و تنوع تامین کنیم.
سلام زاده یادآور شد: اسباب بازی سومین صنعت پر سود دنیاست و به همین دلیل باید یه مدیران و مسئولان توضیح داده شود که اسباب بازی به دلایل مختلف از جمله اثرگذاری فرهنگی، آموزشی و سود آوری بسیار مهم است.
نظر شما