به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از حوزه هنری، احمد عربلو با بیان این كه سالهاست كه درباره مفاهیم مذهبی برای كودكان و نوجوانان در زمینه قالب با مشكل مواجه هستیم، اظهار كرد: متاسفانه اغلب نویسندههای كشورمان موفق نبودهاند كه قالبهای جذاب برای كودكان و نوجوانان ارائه كنند.
وی ادامه داد: نویسندههای كشورمان هم كمكاری كردهاند و برای اینگونه سوژهها وقت نگذاشتهاند. اگر كتابهایی كه با موضوع ماه رمضان و دیگر مفاهیم مذهبی بر ای كودكان و نوجوانان تولید شده را گردآوری كنیم، می بینیم كه در بیشتر این آثار مستقیمگویی شده و در قالبهای خشكی به این مفاهیم پرداختهاند.
عربلو با اشاره به كتابی كه به تازگی با عنوان «چوپان دیگر دروغ نگفت» نوشته است، عنوان كرد: در این اثر، مفاهیم مذهبی را در قالبی طنزآمیز برای كودكان ارائه كردهام و تصور میكنم استقبال خوبی از آن صورت گرفته است. اگر كمی درباره شیوه های خلاقانه و تازه بیان موضوعات در ادبیات تفكر كنیم میتوانیم به نتایج تازه و خوبی برسیم.
این نویسنده ضمن تاكید بر اینكه مخاطب كودك و نوجوان را به درستی نشناختهایم، گفت: حواسمان نیست كه مخاطبان به لحاظ فكری و ذهنی رشد كردهاند و قصههایی مینویسیم كه خودمان فكر میكنیم خوب و خواندنی هستند، در حالی كه مخاطب امروزی به سراغ آن نمیرود.
وی همچنین گفت: نویسندگان ذهنیت بزرگسال خود را جای مخاطب كودك میگذارند و تصور میكنند كه هر آنچه برای آنها جالب و خواندنی است برای خوانندگانشان هم همین طور است. این مشكل بسیار عمومی است و البته در كنار آن برخی نویسندگان هم كودكان و نوجوانان را دست كم میگیرند. وقتی نوجوانان را در خانوادهها میبینیم و با آنها هم صحبت میشویم تصور میكنیم با یك مرد طرف هستیم و حتی از آنها در برخی مسائل كمك میگیریم و این نشان میدهد كه مخاطب امروز به نسبت گذشته بسیار باهوشتر شده است.
پایان پیام/
نظر شما