خبرگزاری شبستان: « وَاعْتَصِمُواْ بِحَبْلِ اللّهِ جَمِيعًا وَلاَ تَفَرَّقُواْ وَاذْكُرُواْ نِعْمَةَ اللّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنتُمْ أَعْدَاء فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُم بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَكُنتُمْ عَلَىَ شَفَا حُفْرَةٍ مِّنَ النَّارِ فَأَنقَذَكُم مِّنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ اللّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ – آیه 103 آل عمران
همگان دست در ريسمان خدا زنيد و پراکنده مشويد و از نعمتی که خدا بر، شما ارزانی داشته است ياد کنيد: آن هنگام که دشمن يکديگر بوديد و او دلهايتان را به هم مهربان ساخت و به لطف او برادر شديد و بر لبه پرتگاهی از آتش بوديد، خدا شما را از آن برهانيد خدا آيات خود را برای شما اينچنين بيان می کند ، شايد هدايت يابيد»
این ندا و فرمان خداوند متعال و مهربان در بزرگترین معجزه الهی قرآن کریم است که همه مسلمانان با هر نژاد و زبانی را به چنگ زدن به ریسمان وحدت بخش الهی و وحدت دعوت کرده است و چه ریسمانی بهتر از خود قرآن که مورد تأئید و قبول تمام مسلمانان جهان است.
توجه و تأکید بر مسائل مورد توافق تمام مسلمان زمینه ساز وحدت است، وحدتی که این روزها لازمه تمام کشورهای اسلامی برای مقابله با دشمنان است و دشمن هم چه خوب می داند برای آسیب رسانده به مسلمان باید کجاها را هدف قرار دهد.
اما در داخل کشور و مرزهای ایران اسلامی نیز می توان با تأکید بر مواردی که همه اقشار کشور چه اقشار مذهبی و نیمه مذهبی، چه اقشار سیاسی با تمام اختلاف سلیقه هایشان و چه ساده زیستان و تجمل گرایان به آنان احترام می گذارند ، می توان همدلی و همزبانی مورد تاکید مقام معظم رهبری را رقم بزند. در این میان قرآن کریم مصداق بارزی از حبل المتین الهی برای ایجاد این وحدت ، همدلی و همزبانی است.
این روزها و در فضای روح بخش و معنوی ماه مبارک رمضان، جشنواره ای قرآنی با نام نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در حال برگزاری است که با تمام کمی و کاستی هایش یک برند دارد جای تامل هم هست و آن حضور اقشار مختلف مردم و خانواده های تهران با هر نوع پوشش، سن، ظاهر و علایق است. مردمانی که همه آمده اند تا از فضا و چشمه جوشانی به نام قرآن کریم بهره ببرند و سیراب شوند.
همه هر میزان اختلاف و نگاه های سلیقه ای خود را کنار گذاشته اند و آماده اند تا از آنچه مسئولان از قرآن برایشان فراهم کرده اند استفاده کنند و این همان ویژگی حبل المتینی قرآن است.
اما این حضور، این همدلی و همگرایی فرصت است، فرصتی برای مسئولان و ذهن های خلاق، برای آنکه این چنگ زدن مردم به حبل الهی را دوام و قوام ببخشند، موضوعی که همچنان در نمایشگاه قرآن مغفول است و جای کارهای محتوایی برای تمام اعضای خانواده ها خالی است. در میان بیشمار غرفه های نمایشگاه که نگاه کاسب کارانه به بازدیدکنندگان دارند، غرفه هایی باید باشند که بسته های آموزشی و فرهنگی پیرامون اعم مسائل اعتقادی و فرهنگی به خانواده ها ارائه کنند زیرا حال مردم در ماه رمضان حال تغییر و تحول است و نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با همه بزرگی و عظمتش و هزینه های سنگین بر دوش بیت المال می تواند خروجی اش این تغییر و تحول در حال بازدیدکنندگان باشد.
نیمی از عمر نمایشگاه بین المللی قرآن بیست و سوم گذشته است و امیدواریم مسئولان امر برای باقی راه تلاشی کنند.
نویسنده : امیرحسین کسائی
پایان پیام/
نظر شما