به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، «عصر بخبندان» دومین همکاری مصطفی کیایی با منصور لشگری قوچانی است . این فیلم پربازیگر،اجتماعی و تلخ و متفاوت ترین فیلم در کارنامه مصطفی کیایی است که در آن بهرام رادان، مهتاب کرامتی، فرهاد اصلانی، آنا نعمتی، سحر دولتشاهی، محسن کیایی، مینا ساداتی و ژاله صامتی مقابل دوربین مهدی جعفری رفتهاند.
مصطفی کیایی در خصوص فیلم سینمایی «عصر یخبندان» به خبرنگار شبستان گفت: تا کنون بحثهایی که در مورد این فیلم شده کمتر فنی بوده است. من فکر می کنم تبدیل یک پیام مکتوب به یک پیام تصویری پروسه پیچیدهای است و وقتی اتفاقی در فیلمنامه می افتد در دکوپاژ و کارگردانی هم باید بیفتد.
این کارگردان که فیلم سینمایی «خط ویژه»، «ضد گلوله» و «بعد از ظهر سگی» را هم در کارنامه خود دارد، تاکید کرد: ما در عصر یخبندان خیلی بر روی این بخش کار کرده بودیم که فرمی که در روایت هست در کارگردانی و اجرا هم باشد.
مصطفی کیایی در مورد اینکه در چه بخشی از کار بیشترین وسواس و دقت را به خرج داده، گفت: چون کل فیلم به نوعی بود که هم بیننده باید متوجه می شد که این روایت غیر خطی به یک نقطه خاصی برمی گردد و هم اینکه این تعلیق بوجود بیاید و هم یک برگشت دوباره درست به داستان به نحوی که بیننده گیج نشود.
وی افزود: به نظرم این اثر دارای فرم متفاوتی بود که البته در صحبتها به آن کمتر بها داده شده است و البته مخاطب به طور ناخودآگاه به آن عکس العمل خوبی نشان داد.
این کارگردان جوان در پاسخ ه این سوال که جشنواره فیلم فجر در ارتقاء استاندارد سینمای ایران تا چه حد تاثیرگذار است، گفت: به نظر من تنها جشنواره معتبر ایران است و شاید سایر جشنوارهها به این سطح نباشند. در عین حال که یک جور ویترین است، اما مسابقه و رفاقت هم هست و من فکر می کنم که همین قدرش هم خیلی مفید و تاثیرگذار است.
وی افزود: حتی شما در دوره اخیر جشنواره می بینید که خیلی از فیلمها سعی کرده بودند نسبت به گذشته قصهگوتر باشند که خود این در جذب مخاطب و آشتی مردم با سینما بسیار مهم است.
کیایی اظهار داشت: جشنواره فیلم فجر می تواند الگوسازی کند که بخش مهمی از این امر بر می گردد به اینکه به چه نوع فیلمهایی اهمیت داده شود و جوایز نصیب چه فیلمها و کسانی بشود. گرچه فیلمسازان به هم نگاه می کنند و در رقابت با یکدیگر هستند اما فیلمسازان جوان کار اول و یا دومی به جوایز اهمیت بیشتری می دهند.
کارگردان «عصر یخبندان» تاکید کرد: البته برای من مخاطب اهمیت بیشتری دارد و به همین دلیل سعی می کنم که در کیفیت کار دقت کنم. امروزه مردم به اشکال مختلف فیلمهای روز دنیا را در اختیار دارند و می توانند ببینند. وقتی کیفیت فیلم پایین باشد مخاطب با آن ارتباط نمی گیرد.
وی تصریح کرد: این تنها به داستان جذاب برنمیگردد، بلکه اجرا و کارگردانی جذاب و بازی استاندارد را هم شامل می شود. بنابراین در این زمانی که حضور رسانه های بیگانه و رقابت بین رسانه ای زیاد شده ما سینماگران هم سعی خودمان را میکنیم تا بتوانیم سهم خود و بازار خود را به دست آوریم.
فیلم «عصر یخبندان» که در بخش سودای سیمرغ سی و سومین جشنواره فیلم فجر هم حضور داشت، در اولین روز نمایش فیلمها در جشنواره توانست بیشترین رای را از نظر مخاطبان بدست بیاورد و در نهایت هم سحر دولتشاهی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن به خاطر بازیش در این فیلم از آن خود کرد و در اکران عمومی هم تا اینجا با استقبال نسبی روبرو شده است و بر اساس آمارهای اعلام شده طی نه روز اول فروش نزدیک به 450 میلیون تومان فروش داشته است.
پایان پیام/
نظر شما